Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Nikita 09:28, 25 cze 2017

Jak dobrze Bogdziu , że wróciłaś.
Łuuuup !!!Słyszałaś? To kamień z serca mi spadł, że wszystko już (prawie) w porządku!
Ogród powoli się zregeneruje choć pewnie będzie to musiało chwilę potrwać.
Widzisz, piwonie już zapominały o gradobiciu i cudnie kwitną. No i te twoje ptaszki...musisz mieć ogród, musisz być na forum żebyśmy mogły sobie fascynujące ptasie fotki oglądać. Ja dzięki Tobie zaczęłam zauważać ptaszyny w moim "szmaragdowym"...do tej pory były bo były. To dzięki Twoim wpisom mam budki lęgowe i poidełko... to też twoja sprawka !!!
Buziaki przesyłam najsłodsze na świecie.
Krys 09:35, 25 cze 2017

Ale pieknie napisałyście dziewczyny !

Bożenko przypomnij proszę czym teraz nawozić rh
zawitka 16:22, 25 cze 2017

Bozenko ------nie chcę myśleć co przeżywałaś /sama w tym czasie bardzo chorowałam więc mało czytałam/ale wiesz już że wszystko człowiek przeżyć musi iiii głowa do góry Jesteśmy silne , bo tacy są ogrodnicy,a jak jest jeszcze takie cudowne wsparcie to trzeba wrócić i nie poddawac się .Pozdrawiam ,trzymam mocno pięści za ogród i już Buziaki
Basilikum 17:05, 25 cze 2017

Bogdzia napisał(a)

dzierzba gąsiorek:

ae sliczna
i oman sliczny
AnkaK 20:42, 25 cze 2017

Cieszę się Bożenko, że nieobecność tylko awarią sprzętu spowodowana była, bo już nas Asia o zmowę zaczęła podejrzewać.
Wydaje mi się, że przejeżdżałam ostatnio koło Twojego domu, bo chyba więcej takich cudów w okolicy nie ma. Bezczelnie powisiałam na płocie
Zdradzisz sekret piwonii? Mam 3 sztuki od 3 lat i co roku łaskawie wypuszczają po 1 liściu...
Pszczelarnia 17:19, 26 cze 2017

Bogdzia, chciałaś kiedyś misc. 'Cosmopolitan' albo tego drugiego "białego"? Cały czas zapominam Cię zapytać, czy to aktualne?
Kindzia 17:49, 26 cze 2017

Kasia powinna książki pisać, jej łatwość pisania i trafność dobierania słów wpadających prosto do serca...już jej mówiłam, że powinna.
Ważne jest to, że napisała pięknie to, co wszyscy czujemy
A teraz koniec mazgajenia, choć do mnie zobaczyć czy to drozda Figo z trawy przegonił...te ptaki w moim przypadku to też przez Ciebie....zresztą nie tylko ptaki...Kusicielko
Bogdzia 17:55, 26 cze 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Gil boski a te piwonie biale jak poezja

Kasiu to zdjęcie dzierzby gąsiorka a Ci co sa u mnie systematycznie wiedzą ze założyły u mnie gniazdo gile, pokazywałam zdjecia i chciałam napisac ze na szczęscie nigdzie sie nie wyniosły bo je (gile widuje)Tu na zdjęciu jest gil

zdjecie słabe bo robione wieczorem , a nie było czasu na zmiane ustawień , jak to przy fotografowaniu ptaków.
Bogdzia 17:57, 26 cze 2017

barbara_krajewska napisał(a)
Ten Oman ma takie kwiaty, że chce się go pogłaskać.

Niektórzy nie lubią zóltego w ogrodzie , ja latem tez raczej nie ale on mi sie podoba.
Bogdzia 17:58, 26 cze 2017

Milka napisał(a)
Ciekawy ptasze, u nas tez pelno mi nie znanych, a ostatnio jaskolki uparly sie i gniazdo w garazu buduja, caly samochod upstrzony
Nowy dach chyba im pospasowal
U mnie juz po piwoniach, latam i scinam.

U mnie tez po piwoniach.Jaskólki potrafią byc uciażliwe ale nie za darmo , pozwalają bardziej niz inne ptaki obserwowac gniazdo i młode.