Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:19, 01 lis 2017

anna_t napisał(a)
Bożenko widoki z okna masz cudowne! u mnie las trochę dalej ale tez lubię go o tej porze roku. ten rok to moj ostatni z widokiem bo będą się sąsiedzi budować niestety..

podgladam sobie klona red sunset, niewiem czy go masz ale lubujesz się w klonach to podpowiedz prosze, przebarwienie ma chyba jedno z ładniejszych ale ciekawi mnie czy wiesz moze czy trzyma to ubarwienei czy łysy przy takich wiatrach jak teraz?

glediczja np już łysa a amanogawa pięknie trzyma jeszcze liście i przebarwiona nieziemsko. grujecznik jeszcze zielony a jablonki royality łyse

Sąsiedzi dobrzy byle nie za blisko , szkoda jak Ci widok zasłonią. Klony średnio długo trzymaja liscie a jabłonki niektóre nawet latem łyse . Ja na jabłonie zaczęłam puszczac clematisy, na razie młode ale juz mi sie pomysł podoba bo długo kwitną. Klony niezaleznie od długosci trzymania lisci trzeba miec moim zdaniem.Mam dwie amanogawy , młode bo jedna tegoroczna a druga ma trzy lata , zadna sie ładnie nie przebarwiła wiec jak widzisz różnie to bywa , jeden rok lepszy , drugi gorszy , trzeba tak sadzic by ogród jako całosc dobrze wygladał a punkty zainteresowania sie zmieniały.Ja co rok zmieniam bo stale nie jest dobrze, a teraz rośliny juz duze to zmiany nie są proste.
Bogdzia 09:20, 01 lis 2017

paniprzyroda napisał(a)

Widoki jesienne miodek, ale dziś chyba ławeczkę przysypało liśćmi Nic to, jak przestanie padać, z herbatką siadam w moim ulubionym miejscu.

Niestety jesień juz na całego i nawet te widoki zaczynają juz brzydnąc.
Bogdzia 09:21, 01 lis 2017

katel napisał(a)
Widoki jesienne cudowne a to Wasze okno to już kultowe - czy z firanką czy bez

Dzięki To okno sprawia ze cały rok ogród jest ważniejszy od mieszkania.
Bogdzia 09:24, 01 lis 2017

Margarete napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam
Jak wiatry u ciebie? Bo u mnie mocno wiało ale bez strat się udało, nie licząc śmieci porozwlekanych po okolicy, jakichś worków foliowych, papierów itp

Wiało dosc mocno a najmocniej jak wnuki do nas jechały , bałam sie zeby im jakieś drzewo nie wylądowało na aucie , udało się i szczęsliwie przyjechali i wrócili.U mnie śmieci nie naniosło ale jeziorko się zaczęło przelewac tak dużo napadało.
Bogdzia 09:26, 01 lis 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, teraz w nowych trendach zasłony/firanki/rolety znów wracają - bez nich nie ma elegancji, przytulności i klimatu w domu. Oczywiście mam na myśli firanki delikatne, lekkie, zwiewne, z klasą - takie mogą tylko zdobić (wbrew utartej opinii wielu forumowiczek), dodam, że to moja opinia, ale oparta jednak na podglądaniu wielu programów wnętrzarskich i czasopism. Pamiętajmy, że firanki można przecież zawsze rozsunąć

Ja tez uważam że z firankami pokoje przytulniejsze a w razie potrzeby zaden wysiłek je rozsunac, tu sie zgadzamy.
Bogdzia 09:27, 01 lis 2017

rozark napisał(a)
Jak tam zdrówko?

Nie jest źle, dziękuje. Wczoraj jechałam koło Ciebie ,wracałam z cmentarza na Szczecińskiej, pomachałam.
Kasya 10:16, 01 lis 2017

Bogdzia napisał(a)

Dzięki To okno sprawia ze cały rok ogród jest ważniejszy od mieszkania.

Tez tak lubię
Katkak 07:30, 02 lis 2017

Bożenko lecę Ci powiedzieć (bo komu jak nie Tobie), że ledwie wczoraj odpaliłam karmniki, a już grubodziób się pokazał . Nawet zdjęcia usało się zrobić. Poza nim póki co przylatują na razie sikory modre i bogatki, wróble, mazurki, kawki i sierpówki - sąsiedzi z sosny . Czekam na resztę towarzystwa. Jak pójdzie fama, że karmniki działają , to zaproszeń nie trzeba będzie .
Bogdzia 08:06, 02 lis 2017

Kasya napisał(a)

Tez tak lubię

U Ciebie tez szyb nie brakuje i widoki masz.
Bogdzia 08:06, 02 lis 2017

Katkak napisał(a)
Bożenko lecę Ci powiedzieć (bo komu jak nie Tobie), że ledwie wczoraj odpaliłam karmniki, a już grubodziób się pokazał . Nawet zdjęcia usało się zrobić. Poza nim póki co przylatują na razie sikory modre i bogatki, wróble, mazurki, kawki i sierpówki - sąsiedzi z sosny . Czekam na resztę towarzystwa. Jak pójdzie fama, że karmniki działają , to zaproszeń nie trzeba będzie .

Cieszę sie Kasiu bardzo. Widziałam zdjecia. buziaki.