Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:26, 27 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Jak raj tak wygląda to obiecuje być grzeczna do końca życia

No nie bedzie Ci łatwo bo Ty rogata dusza , własciwie to nie mam racji bo daj Boze żeby wszyscy tacy byli.
Aniu mam pytanie , przesadzałas moze jakiegos itoha?, muszę przesadzic bo jakos tak kupowałam że kolory się gryza , trochę sie boje ale zaryzykuje jesienią.Zakwitły mi dwa ale bedą kwitły wszystkie cztery jakie mam. Bartzela ma 20 pąków , Hilary jako ze rok młodsza 10 a najnowsze Callies Memory 3 pączki i Scarlet Heaven jeden pączek.To tegoroczne Hillary i Callies Memory

Bogdzia 10:27, 27 maj 2018

Napia napisał(a)
A ja bardzo się cieszę, że Twój raj mogę pooglądać na fotkach i chciałabym, żeby przyśnił mi się Twój widok z okna

Dzieki Aga za miłe słowa
Bogdzia 10:34, 27 maj 2018

Gabriela napisał(a)
Bogdziu, piszę żeby się podzielić niespodziewaną niespodzianką - a jednak mam lilię martagon.
Dokonałam dzisiaj tego odkrycia, brałam ją za lilię drzewiastą, które też miałam, ale dzisiaj zauważyłam na łodydze zupełnie inne pąki kwiatowe. Są podbarwione na bordowo, ależ jestem ciekawa jak zakwitnie.
Jest wysoka i tych pąków jest sporo.
Zupełnie jej nie widziałam w zeszłym roku, ale rośnie z liliowcami, więc pewnie dlatego. Czy można liczyć na to, że się rozrośnie? Czy sadzić po kilka sztuk jednak, choć drogie te cebule?

Niespodziewana niespodzianka bardzo miła.Po lisciach powinnas rozpoznac bo mają charakterystyczne okólki na róznych poziomach.Mozesz liczyc na to ze sie rozrosnie , moje tez rozmnozyły się z jednej cebulki, takie rude Sunny Morning, bo inne to juz kupione a ta jedna cebulkę dostałam od sąsiada.Czasem są kaprysne , ja w tym roku kupiłam 9 cebulek (3 róze gatunki po 3 cebulki) i ani jedna nie wyrosła ale trzy lata temu było tak samo , po dwóch latach posadziłam w tym miejscu piwonie bo myślałam ze juz nie wyrosna a one w tym roku wszystkie sie odmeldowały i konkurują z piwonia.
yolka 12:48, 27 maj 2018

Ale piwonii masz dużo, widzę dopiero na fotkach, to jak z różami, w realu nie zauważyłam ani jednej, to się nazywa zaślepienie
Katkak 13:44, 27 maj 2018

Ślę Ci milion całusów, potrafisz postawic do pionu, dzięki Kochana .
Katkak 13:44, 27 maj 2018

Bogdzia 13:45, 27 maj 2018

yolka napisał(a)
Ale piwonii masz dużo, widzę dopiero na fotkach, to jak z różami, w realu nie zauważyłam ani jednej, to się nazywa zaślepienie

43 gatunki
Bogdzia 13:46, 27 maj 2018

Katkak napisał(a)

Kaśka kocham Cię , jesteś wspaniała w swoich reakcjach na przyrode.
Katkak 13:49, 27 maj 2018

Bogdzia napisał(a)

Kaśka kocham Cię , jesteś wspaniała w swoich reakcjach na przyrode.

I ja Cię kocham, bo to Ty mnie na nią uwrażliwiłaś
Mala_Mi 18:37, 27 maj 2018

Bogdzia.. wydaje mi się,ze przesadza się je tak samo jak inne bylinowe.. najlepiej w sierpniu.

Dziś dotarły epimedium.. kasy nie dała.. maja dziewczyny przyjechać jeszcze raz, albo ja do nich pojadę. Ogólnie to zapomniałam, ze miały przejechać.. w tym wariatkowie zgubiłam daty.. aż mi głupio i wstyd.. no i czas reglamentowany.