Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasiolaaa 21:51, 20 cze 2018

Bogdziu kochana przepiekne lilie
Bogdzia 22:07, 20 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Bogdziu kochana przepiekne lilie

Najładniejsze jeszcze nie kwitną, wszystko przed nami
Bogdzia 08:09, 22 cze 2018

O 16 wczoraj było w cieniu 32 stopnie. U sasiada zapaliła sie trawa, straz musiała gasic bo zagrazało domom a juz dwie godziny później było 25 stopni i bardzo mocny wiatr ale deszcz tylko pokropił , kilka kropli na metr kwadratowy,dzis podlewanie.Ręce czasem opadaja.
AgnieszkaW 14:01, 22 cze 2018

Bogdziu, tak czy siak, dziękuję za odpowiedź. Masz rację, ciężka chemia nie jest korzystna, tym bardziej dla mojego zdrowia. Fotki wklejaj, bo pięknie u Ciebie, nie tylko wiosną
Mariposa 22:06, 22 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
O 16 wczoraj było w cieniu 32 stopnie. U sasiada zapaliła sie trawa, straz musiała gasic bo zagrazało domom a juz dwie godziny później było 25 stopni i bardzo mocny wiatr ale deszcz tylko pokropił , kilka kropli na metr kwadratowy,dzis podlewanie.Ręce czasem opadaja.

Na szczęście ominęły nas trąby powietrzne, ale z tym pożarem to musiałaś mieć niezłego stresa. Całe szczęście, że straż przyjechała.
Podziwiam Twoje różyczki, masz ich sporo.
Pozdrawiam
Margerytka40 23:00, 22 cze 2018

Bogdzia napisał(a)

To teraz wiem gdzie ta straż pożarna jechała na sygnałach. Dobrze ,że nic się nie stało. Ja też podlewam często do późna bo po pracy jeszcze i później z samego rana od 5 albo 6 ale to coraz mniej coś daje.
sylwia_slomc... 23:30, 22 cze 2018

Zachwyciłam się motylem U mnie takich nie ma
Ale powiedz mi ten karmnik to teraz masz pełny? Czyli cały rok dokarmiasz ptaki?
Katkak 07:01, 23 cze 2018

Ale te maki przecudaśne . Nigdy takich nie widziałam, w pierwszej chwili z pysznogłówką mi się skojarzyły, ale jeszcze fajniejsze są . Cujdne pomponiki . Bożenciu kochana, zajrzyj do mnie bo z jednym rodkiem coś złego się dzieje. Może to już takie zboczenie mam, ale obawia się czy to nie werticilioza. Ogólnie rodek wygląda nieźle, ale jak zobaczysz to sama stwierdzisz, że są powody do niepokoju. A szkoda, bo te pstrokate lubię szczególnie i dobrze im u mnie (mam 3szt). Z góry dziękuję. I serducho zostawiam (wczoraj zrobiłam )
Bogdzia 09:56, 23 cze 2018

Mariposa napisał(a)

Na szczęście ominęły nas trąby powietrzne, ale z tym pożarem to musiałaś mieć niezłego stresa. Całe szczęście, że straż przyjechała.
Podziwiam Twoje różyczki, masz ich sporo.
Pozdrawiam

Stres był M z synem sąsiadki lali wodę pod jej płotem zeby pożar nie wszedł za płot bo zaraz był dom ale jak wiesz u nas cisnienie słabe więc to niewiele dawało.Jak przyjechali i polali szerokim strumieniem to efekt był od razu , byli i z Just.. i z Jor...Strach był bo trawa suchutka to ogień szedł jak błyskawica a dymu było na cała ulicę.
Bogdzia 09:57, 23 cze 2018

Katkak napisał(a)
Ale te maki przecudaśne . Nigdy takich nie widziałam, w pierwszej chwili z pysznogłówką mi się skojarzyły, ale jeszcze fajniejsze są . Cujdne pomponiki . Bożenciu kochana, zajrzyj do mnie bo z jednym rodkiem coś złego się dzieje. Może to już takie zboczenie mam, ale obawia się czy to nie werticilioza. Ogólnie rodek wygląda nieźle, ale jak zobaczysz to sama stwierdzisz, że są powody do niepokoju. A szkoda, bo te pstrokate lubię szczególnie i dobrze im u mnie (mam 3szt). Z góry dziękuję. I serducho zostawiam (wczoraj zrobiłam )

Serduszko śliczne, podziwiam zdolnosci ale głównie cierpliwośc. Byłam i napisałam.