Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

EPODLAS 22:07, 01 lut 2013

Bogdziu, stare przysłowie mówi " ładnemu we wszystkim ładnie" A ja wierzę w przysłowia, bo to jest mądrość narodów.
Urszulla 22:10, 01 lut 2013

Bogdzia napisał(a)

Buty krasnala też jestem ich ciekawa......pobiegnę do Irenki jutro

a ja w klapkach "niezniszczalnych" piankowych śmigam............jak deszcz to woda wpada i wypadaha,ha.....kaloszki mus kupić.......
zimą eM-owi zabierałam gumofilce "okropne" -ale bezpieczne-żeby drewno przynieść.....i co najciekawsze wskakiwałam do nich jak do basenu i wyskakiwałam tak samo szybko
Sama do siebie się śmieję.....że o takich głupotach piszę...ale temat iście ogrodowiskowy.

Ja mam 3 pary klapek "piankowych" i stoją pod różnymi drzwiami - bo jednymi wchodzę innymi wychodzę...a i tak cięgle jakichś szukam...

Zawsze tak jest jak sie ma czegos za dużo . jakbys miała jedne to byś zawsze wiedziała gdzie są.

Po pierwsze oplułam komputer jak poczytałam wywody Magdy

A po drugie...Bogdzia pisze prawdę.....u nas w domu przetestowane to na długopisach (zapas 20 szt. znika w 2 tygodnie.....a jeden pozostaje na cały rok)
monteverde 22:15, 01 lut 2013

Bogdziu nie wiem czy zaglądałaś jeszcze to tu zostawiam kwiatki
Urszulla 22:17, 01 lut 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, stare przysłowie mówi " ładnemu we wszystkim ładnie" A ja wierzę w przysłowia, bo to jest mądrość narodów.

Bogdziu....butki cudne i prawdziwe....sama bym nie zwróciła uwagi gdyby nie ten temat..........bo to Wasze uśmiechy zwracają uwagę bardziej....no i fryz ..........tego jeszcze nie przerabiałyśmy ......jakie trendy we fryzurach ogrodniczych
...przepraszam.......ale już drugą noc zarywam i cały dzień przy kompie......w głowie mi się mieszają głupoty do śmichu
wiunia 00:46, 02 lut 2013

Bogdziu, mam jednego rh, który rośnie u mnie drugi rok i jest wszystko ok, ale mam pytanko czy mam go czymś okryć przed silnymi wiatrami, ponieważ u mnie strasznie wieje dość często o tej porze roku i boję się, że mu to zaszkodzi mam wrażenie, że listki są tak wymęczone, że hej! W zeszłym roku pod koniec zimy było podobnie więc miałam takie resztki otuliny i go obwiązałam, śniegi i mróz przetrwał ale boję się o te wiatry, czy folią mogę go obwiązać na około (otulina wyszła)???
Pozdrawiam sedrecznie
Ewa 07:11, 02 lut 2013

Bogdzia 11:18, 02 lut 2013

asc napisał(a)
Bożenko.. pamiętam jak w pewnym momencie złapałaś się za głowę i stwierdziłaś...zapomniałam się przebrać Ale goście już pojechali
Najśmieszniejsze, że nikt nie wiedział, ze masz się przebrać, bo wyglądałaś naprawdę dobrze
I jak była dyskusja o butkach ogrodowych to poszukałam zdjęcia, bo sama nie zauważyłam, że masz takie butki Chociaż słyszałam jak mówiłaś że się nie przebrałaś.... dla mnie strój był OK..wiec nie zwróciłam na to uwagi....... i faktycznie nie cyganisz.... I dopiero na foto to zauważyłam, mało tego to foto było pokazywane i też nikt na to nie zwrócił uwagi.. .... Jak Irenka nałoży stój ogrodniczki to wszyscy wszystko widzą.... a nas biedne żuczki nikt

Acha, proszę o gałąź w ładnym otoczeniu rh... wtedy sam się dam nawet złapać

Na gałąź w ładnym otoczeniu trzeba sobie zasłuzyc, moim zdaniem nie zasłużyłaś , ale że Cię lubię to i takie otoczenie Ci zapewnie. Co do tego że nie cyganię to powiem że brzydzę się kłamstwem i tylko w bardzo poważnych sprawach jak np cięzka choroba mogę sobie na kłamstwo pozwolic.
Bogdzia 11:19, 02 lut 2013

EPODLAS napisał(a)

No i masz rację Bożenko. Pozdrówka.
Bogdzia 11:20, 02 lut 2013

Ula, Aniu, Ewo moc uścisków Wam przesyłam.
Bogdzia 11:23, 02 lut 2013

wiunia napisał(a)
Bogdziu, mam jednego rh, który rośnie u mnie drugi rok i jest wszystko ok, ale mam pytanko czy mam go czymś okryć przed silnymi wiatrami, ponieważ u mnie strasznie wieje dość często o tej porze roku i boję się, że mu to zaszkodzi mam wrażenie, że listki są tak wymęczone, że hej! W zeszłym roku pod koniec zimy było podobnie więc miałam takie resztki otuliny i go obwiązałam, śniegi i mróz przetrwał ale boję się o te wiatry, czy folią mogę go obwiązać na około (otulina wyszła)???
Pozdrawiam sedrecznie

Rh są wrażliwe na takie wysuszające wiatry ale folią go nie przykrywaj bo jakiegoś grzyba dostanie. Przykryj go siatka cieniującą albo starym workiem takim w dziury jak to jarzyny sprzedają ale na przyszłośc musisz mu zapewnic osłonę z jakiegoś krzaka lub drzewa szczególnie od strony południowo-zachodniej, to rozwiąże problem.