Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

wanda7 13:36, 07 sie 2012

U mnie też jest mnóstwo młodych przyrostów. Jak nigdy dotychczas. Do zimy co prawda daleko, ale czy zdążą zdrewnieć?
malgocha1960 13:37, 07 sie 2012

Bozenko,oglądałam zdjęcia ze spotkania,buzka uśmiechnięta na każdym,znak,że spotkanie udane.Tylko pozazdrościć,a do Szmita 18go wybierasz się?
Bogdzia 16:18, 07 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, zastanawiają mnie moje rh. Wszystkie z wyjatkiem Cunningham i Album Novum wypuściły młode przyrosty. Dlaczego? Ja ich niczym nie dokarmiam od kilku lat, więc to nie nawóz. Do tej pory zachowywały się tak dwa - jeden NN, który jeszcze nigdy nie zakwitł, a ma być fioletowy (i zawsze mu te przyrosty w zimie obmarzały) i ten, którego kiedyś namierzyłam jako Cheer. A w tym roku jakieś szaleństwo z tymi przyrostami. Przecież one zmarzną w zimie.

Pewnie były u Ciebie deszcze. Jak jest deszczowy rok to tak rosn na to nie poradzisz. Częśc może zdrewniec , częśc może zimą zmarznąc wszystko zależy od tego kiedy zima się zacznie i czy będzie ze śniegiem bo tylko on chroni przed mrozem najlepiej.Tego co nie kwitł przesadz w osłonięte miejsce może to pomoże .
Bogdzia 16:21, 07 sie 2012

wanda7 napisał(a)
U mnie też jest mnóstwo młodych przyrostów. Jak nigdy dotychczas. Do zimy co prawda daleko, ale czy zdążą zdrewnieć?

Wandziu jak pisałam do Agi wszystko zależy od tego czy zima będzie wczesna czy późna i czy ze śniegiem. Może jeszcze zdążą zdrewniec.Jeśli nie to stracisz tylko te młode przyrosty a krzak pozostanie i się odbuduje więc nie jest tak źle.
agniecha973 16:23, 07 sie 2012

Bardzo dużo w tym roku pada, pora deszczowa normalnie.
Ten co nie kwitł, jeszcze nigdy pąków nie zawiązał.
Czy wszystkie pąki kwiatowe już są widoczne czy to zależy od odmiany? Wydaje mi się, że za dużo ich nie ma. Jak to jest u Ciebie Bogdziu?
Bogdzia 16:24, 07 sie 2012

malgocha1960 napisał(a)
Bozenko,oglądałam zdjęcia ze spotkania,buzka uśmiechnięta na każdym,znak,że spotkanie udane.Tylko pozazdrościć,a do Szmita 18go wybierasz się?

Małgosiu było cudnie u Ani, zresztą wszyscy sie tego chyba spodziewali. Dla mnie trochę za daleko, nie lubię podróży.Do Szmita nie pojadę niestety choc nie byłam u niego i chętnie bym zajrzała ale niestety nie mogę.Pewnie też będzie super.
Bogdzia 16:27, 07 sie 2012

agniecha973 napisał(a)
Bardzo dużo w tym roku pada, pora deszczowa normalnie.
Ten co nie kwitł, jeszcze nigdy pąków nie zawiązał.
Czy wszystkie pąki kwiatowe już są widoczne czy to zależy od odmiany? Wydaje mi się, że za dużo ich nie ma. Jak to jest u Ciebie Bogdziu?

Wiekszośc pąków już jest dobrze wykształcona ale u niektórych nielicznych jeszcze małe są i ciągle rosną.Dziwne dlaczego nie zawiązuje pąków. A lisciowe przecież musi miec. zrób mu zdjęcie.
Martek 16:28, 07 sie 2012

Rysiu nie dał mi nikogo obsługiwać,wybacz Bożenko )))))))))))))
agniecha973 16:33, 07 sie 2012

Tak, liściowe zawiązuje i po prostu rośnie. W tym roku jest szansa na kwiatek albo dwa, bo wydaje mi się, że jest kilka grubszych. Zobaczymy na wiosnę, może w końcu zobaczę jego kolor. Kilka zdj. wstawiłam u siebie, ale nie pamiętam który to z nich. Cunninghamy i Album N. mają pąki chyba na wszystkich końcach pędów, a reszta różnie.
Pszczelarnia 16:42, 07 sie 2012

Bogdziu, weszłam do Ciebie i czytam wyznania Ani. Jak miło.