Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

dajana 23:25, 07 sie 2012

Witam Cię Bożenko ja i mój ogrodowy motylek Ten strój i zdjęcie jest na jej prośbę , to wpływ twoich bajeczek.Zdjęcie oczywiscie dla ciebie a skrzydełka machają na powitanie.Oby nie zechciała być wiewiórką hi,, bo skąd ja taki strój wykombinuję .Dzisiaj marzy o kocie tylko juz żywym kotku .Z tym będzie kłopot bo mama jest z innej bajki Babcia będzie musiała popracować nad tym

Bogdzia 07:44, 08 sie 2012

ana_art napisał(a)
o matko ale miałaś napakowany samochód... jesteś niesamowita!

Jak pokazuje moje rośliny to czasem ktoś pisze że mu się któraś podoba więc jak była okazja to zawiozłam kazdemu co mu się wcześniej podobało.Troche sie tego nazbierało.
Bogdzia 07:48, 08 sie 2012

dajana napisał(a)
Witam Cię Bożenko ja i mój ogrodowy motylek Ten strój i zdjęcie jest na jej prośbę , to wpływ twoich bajeczek.Zdjęcie oczywiscie dla ciebie a skrzydełka machają na powitanie.Oby nie zechciała być wiewiórką hi,, bo skąd ja taki strój wykombinuję .Dzisiaj marzy o kocie tylko juz żywym kotku .Z tym będzie kłopot bo mama jest z innej bajki Babcia będzie musiała popracować nad tym

Jakie urocze zdjęcie. Buziaczki dla,, dużego " motylka i tego małego któremu jeszcze nie wyrosły skrzydełka.Motylki prześliczne.No Babciu to masz problem z kotkiem....ciekawe co wymyslisz.....Pozdrawiam serdecznie Dajanko.
Yen 13:36, 08 sie 2012

Nadrobiłam z trudem zaległości, Twój wątek bardzo dynamiczny ! Ale piękne zdjęcia macie z pobytu u Ani, wszystko obejrzałam i trochę zazdroszczę! Dobrze, że chociaż u Ciebie udało mi się być!
Mam jednego Rh. Do tej pory nie kwitł (3 lata) i chyba nareszcie ma paki kwiatowe. Czy jeszcze teraz dać mu nawozu do rh, czy tylko nawóz jesienny?. A może podlać go rozahumusem ? Kupiłam na próbę małe opakowanie i zobaczę. Takie cudowne środki zawsze są dla mnie podejrzane. Ale może rzeczywiście dobrze działa. oby.
Pozdrawiam serdecznie Jola
Bogdzia 14:44, 08 sie 2012

Yen napisał(a)
Nadrobiłam z trudem zaległości, Twój wątek bardzo dynamiczny ! Ale piękne zdjęcia macie z pobytu u Ani, wszystko obejrzałam i trochę zazdroszczę! Dobrze, że chociaż u Ciebie udało mi się być!
Mam jednego Rh. Do tej pory nie kwitł (3 lata) i chyba nareszcie ma paki kwiatowe. Czy jeszcze teraz dać mu nawozu do rh, czy tylko nawóz jesienny?. A może podlać go rozahumusem ? Kupiłam na próbę małe opakowanie i zobaczę. Takie cudowne środki zawsze są dla mnie podejrzane. Ale może rzeczywiście dobrze działa. oby.
Pozdrawiam serdecznie Jola

Jolu miło Cie widziec. Ja już nie daję nic rododendronom, niech spokojnie drewnieją przed zima. Dawanie teraz nawozu może spowodowac ich ciagłe rośniecie a jak nie zdrewnieją to zmarzną.Nie wiem o jakim jesiennym nawozie mówisz. Wiem że jest do trawy ale do rh??????Rozahumusu też nie znam, zaraz poszukam ale ja bym nic już nie dawała. Moim zdaniem powinny teraz zdrewniec i to wszystko. Mogą też gubic ubiegłoroczne liście ale to normalne zjawisko o tej porze roku. Pozdrawiam Cię serdecznie.

Poczytałam. Rosahumus polecają stosowac zamiast obornika więc teraz już go nie dawaj bo rh będzie rósł i nie zdrewnieje. Ja już nic nie robię , przed zimą jedynie porządnie podleję rh .
danuta_ 20:59, 08 sie 2012

Bogdziu - ja nie jestem dobra w pisaniu - więc krótko : bardzo się cieszę, że mogłam Cię (i Męża) poznać osobiście - jesteście wspaniałym duetem - dziękuję za miło spędzony czas u Ani
an_tre 21:08, 08 sie 2012

Bożenko przybiegłam się przywitać
Wy u Ani bawiliście, a ja na spacerku nad Wisłą

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 21:19, 08 sie 2012

Też podziwiam zdjęcia Dajany. Prześliczne.
Mala_Mi 21:34, 08 sie 2012

Z braku czasu i braku możliwości wstawiania fotek powiem Ci tylko dobranoc, aczkolwiek chwilkę jeszcze posiedzę.... Własnie wylazłam z basenu.. odkurzałam, bo niestety kamyki przy basenie jeszcze brudne i troszkę się nakurzyło tego osadu..... ale to był pretekst by wreszcie wejść i sobie popływać..... pierwszy raz w tym roku Ale co tam ogród prawie z grubsza wykończony.. spotkanie już nie stresuje..
I piję herbatę z rumem, bo nieco zmarzłam
majkel0326 21:47, 08 sie 2012

Bogdziu,wpadłam nadrobić zaległości i życzyć dobrej nocki