Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warmińskie dylematy

Warmińskie dylematy

Megi 14:30, 24 cze 2013

Czosnek Hair - niezmiennie frywolny

Oraz werbena, którą dostałam od monteverde, pięknie rośnie, nawet jedna sadzonka się nie zmarnowała, raz jeszcze dziękuję Ci Aniu

Megi 14:35, 24 cze 2013

Ostróżka zakupiona wiosną ma piękne kwiaty i bardzo ładnie się rozrasta. Nie spodziewałam się, że będzie tyle kwiatostanów

Lawenda ładnie kwitnie, ale chciałabym żeby się szybciej rozrastała, bo nadal biała szałwia bije ją na głowę.

Megi 14:39, 24 cze 2013

No i na koniec moje zmordowane słońcem jasnolistne żurawki, które po ostatnim upalnym tygodniu wyglądały już tak fatalnie, że część oddałam mamie, reszcie poszukałam wczoraj nowego miejsca. Tak wyglądają pod modrzewiem, który daje upragniony cień nawet w południe mam nadzieję, że odwdzięczą się zdrowymi przyrostami, bo po usunięciu tych poprzypalanych liści, niwiele ich objętościowo zostało

Megi 14:41, 24 cze 2013

irena_milek napisał(a)

I mamy kolejne siostry ogrodowiskowe
bardzo się cieszę, że mogłam cię poznać, tematów nie brakowało, myślę, że okazje jeszcze będą, bo zawsze jest niedosyt pozdrawiam serdecznie gif Bożenki z twoim udziałem, cudny i ach te butki

Irenko, dziękuję za miłe słowa, do takich butów to by się przydał jeszcze Twój awatarowy kapelusz
Milka 14:45, 24 cze 2013

chętnie bym podrzuciła, ale powędrował w świat
Margarete 16:41, 24 cze 2013

Megi napisał(a)

Małgosiu, ja u Ciebie już biegałam, zmiany u Ciebie są bardzo widoczne, Twój ogród ciekawszy niż mój
Ja miałam przerwę w "naprawianiu" ogródka z powodu urazu barku, ale ostatnio trochę nadrobiliśmy, choć jeszcze nie tyle, ile bym sobie życzyła. Nie ma jeszcze najnowszych zdjęć, chciałabym dokończyć kilka miejsc i wtedy Wam pokazać, czym mnie Ogrodowisko natchnęło

Czekam więc z niecierpliwością i bedę podgladać jak postepuja zmiany u ciebie. Powodzenia !
Welka 17:20, 24 cze 2013

Masz serdeczne pozdrowienia od Kamili, przyjaciółki Magdy F.
Ode mnie buziaki
Joaska 19:03, 24 cze 2013

Megi napisał(a)
No i na koniec moje zmordowane słońcem jasnolistne żurawki, które po ostatnim upalnym tygodniu wyglądały już tak fatalnie, że część oddałam mamie, reszcie poszukałam wczoraj nowego miejsca. Tak wyglądają pod modrzewiem, który daje upragniony cień nawet w południe mam nadzieję, że odwdzięczą się zdrowymi przyrostami, bo po usunięciu tych poprzypalanych liści, niwiele ich objętościowo zostało

Megi żurawki odbiją, ja podlewam moje biohumusem i rosną u mnie w doniczkach więc u Ciebie pod modrzewiem powinny mieć jak w raju moje jasne tez wszystkie poprzypalane
nebel 19:21, 24 cze 2013

Megi, oj działo się działo w sobotę
Z każdego Twojego postu, bije taka radość i optymizm Dzięki
Fantastycznie się czyta takie 'rzeczy'. A do tego tyle ciekawych zdjęć, nie tylko z ogrodu Danusi
Pozdrawiam
Megi 21:03, 24 cze 2013

Ewelina dzięki serdeczne buziam

Joasiu, ja swoje też nawoziłam i podlewałam, ale jednak nie dały rady, pod modrzewiem będzie im znacznie lepiej

Ewo,ogólnie dzień był męczący, nie ma co ukrywać, że długa podróż i upał dawały się we znaki, ale jak już dotarliśmy do Danusi, to się naładowałam jak akumulatorek
Te wszystkie rozradowane twarze, każdy witał się bardzo ciepło, uściski, zdjęcia, rozmowy zawsze sympatyczne, widoki w ogrodach zniewalające, wszyscy gospodarze cierpliwi i serdeczni, naprawdę trzeba pojechać, żeby poczuć magię, bo tego się nie da ani słowami, ani zdjęciami do końca opisać. Zresztą ja cały czas czuję się, jakby to było wczoraj i chyba jeszcze długo tak będzie, tyle dobrej energii dostałam w Warszawie. Potrzebne mi to było i cieszę się, że mnie dziewczyny zabrały ze sobą

A teraz mam zamiar Ciebie i Monikę również poznać osobiście, jeszcze nie wiem kiedy i jak, ale na 200% dopnę swego, czy będziecie chciały, czy nie