Megi,
tak jak wczesniej obiecałam to i zrobiłam, przebiegłam twój wątek dokładanie, choć nie jest długi ( na szczęście tylko kilkadziesiąt stron... anie setki jak u innych

) to wiele ciekawych rzeczy odnotowałam, mianowicie :
1/ podobaja nam sie podobne rosliny : hortensje, zurawki, bukszpany, trawy, wrzosy, rh... częśc z nich to tu na Ogrodowisku troche taki "program obowiazkowy" ale nie pisze tego złośliwie, wręcz przeciwnie, jestem wdzięczna forumowiczom za propagowanie tych roslin i kompozycji z nich, bo sa piekne
2/urzekły mnie twoje okragłe kamienie z lawendą oraz piekne drewniane donice.. super pomysł !
3/ wrzosowisko - cudne ale to osonbna sprawa ? ciekawi mnie jak duża powierzchnie zajmuje? bo ze zdjęć trudno sie zorientowac i jakie ma światło w sensie stron świata?
Ja mam ochote na takie prawdziwe wrzosowisko na nowej rabacie -wyspie, która póki co jest tylko na papierze i w mojej głowie... może w przyszłym roku uda mi sie realizacja.... Na razie na rabacie kwasolubnej mam słownie 4 szt wrzosów + 2 wrzośce .. i to mnie cieszy

4/widziałam twoja "stuknietą " sasanke ? kwitnąca kilka razy, jaka to odmiana ? jakie ma warunki ?
5/ zauwazyłam że masz głóg, bardzo tez chciałam miec, posadzic go przed domem, ale tu na Ogrodowisku mi odradzono, z powodu atakujacych go podobno chorób a u ciebie jak długo jest i jak sie sprawuje ?
O matko ... ale ci pytan nazadawałam...
Chciałam jeszcze napisac że masz cudowne psisko - ja mam dobermankę, tez troche psoci w ogrodzie.
A i że generalnie ogród twój i jego modyfikacje bardzo mi sie podobają.