Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

eliza3 19:54, 10 sty 2013

Ja, kiedy jeszcze nie trafiłam na ogrodowisko robiłam zwykłym szpadlem i też nieźle szło, zwłaszcza, że u mnie taka darń, że nóż do kancików nie zawsze daje radę.
dorkow0 20:06, 10 sty 2013

Ewelinko, to nie jest nóż, tylko szpadel z taką specjalną końcówką... Mnie M zrobił, już dawno, jak zobaczył, jak się nożem morduję... Danusia ma takie firmowe, ładne...
Zdecydowanie lepiej się tym robi, niż nożem, bo na prosto... U mnie tyle jest kancików do zrobienia, że nożem robiłam kilka dni... Teraz w dzień daję radę, na wszystkich...
monteverde 20:37, 10 sty 2013

Ewelinka widziałaś, że ja mam w O., na trawniku z przodu 3 krzewuszki, tylko ta z dołu cały czas mi je tnie niemiłosiernie, w tym roku dorwałam i dostała opeer, ja wiem , że krzewuszka po kwitnieniu lubi cięcie ale ona je tak chamsko tnie , że drugi raz najwyżej jeden kwiatek wydadzą, ale wiesz mnie tam nie ma to robi co chce
Gosiniak 21:28, 11 sty 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Śliczna jest, czy w pierwszym roku już tak kwitła? Ja ma u siebie takie o ciemnych liściach, ale jakoś słabo kwitną, a u ciebie tak wspaniale.

Ja w tej jestem zakochana, zdjęcia i tak nie oddadzą prawdziwej czerwieni i naprawdę ciesze się ze ją kupiłam.
Rośnie u mnie od maja/czerwca 2011 roku, puściła kilka kwiatków w pierwszym roku. To cytowane zdjęcie jest z 2012 czyli po pierwszej zimie u mnie, po kwitnieniu ją przycięłam i chyba w sierpniu znów zakwitła, mniej obficie niż wiosną, ale też cieszyło. U moich rodziców taka ciemna z różowymi kwiatkami tez słabo kwitnie - może taki ich urok?
Pozdrawiam

Dziękuję za wszystkie informacje, kwitnie przepięknie, coraz więcej tych chciejstw dochodzi
siaaska 22:38, 11 sty 2013

Dziękuję za odiwedzinki u mnie i życzenia świąteczne.... Przepraszam że nie odpowiedziałam ale mało było czasu u na Ogrodowisko.... Pozostało mi życzyć wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, spełnienia marzeń ogrodowych i tych życiowych!!!
Welka 09:59, 13 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Witaj Ewelinko, dzięki za odwiedziny...
U Danusi w sklepie są takie specjalne szpadle do kancików...

Witam znów po kilku dniach (ostatnio każdy post mogę tak rozpoczynać, ale trochę się u mnie namieszało)

Wiem, widziałam i nawet zaczęłam się zastanawiać nad kancikami
Welka 10:00, 13 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Ja, kiedy jeszcze nie trafiłam na ogrodowisko robiłam zwykłym szpadlem i też nieźle szło, zwłaszcza, że u mnie taka darń, że nóż do kancików nie zawsze daje radę.

Witam!
Też się zastanawiam czy u mnie dadzą radę, bo M ma czasami problem z wkopaniem się w trawę. Pewnie pierwszy raz musiałby mi pomóc porozcinać darń.
Pozdrawiam
Welka 10:02, 13 sty 2013

dorkow0 napisał(a)
Ewelinko, to nie jest nóż, tylko szpadel z taką specjalną końcówką... Mnie M zrobił, już dawno, jak zobaczył, jak się nożem morduję... Danusia ma takie firmowe, ładne...
Zdecydowanie lepiej się tym robi, niż nożem, bo na prosto... U mnie tyle jest kancików do zrobienia, że nożem robiłam kilka dni... Teraz w dzień daję radę, na wszystkich...

Wiem że to taki rodzaj szpadelka, ale pod nazwą nóż do kantów (nawet u Danusi w sklepie)
Welka 10:11, 13 sty 2013

monteverde napisał(a)
Ewelinka widziałaś, że ja mam w O., na trawniku z przodu 3 krzewuszki, tylko ta z dołu cały czas mi je tnie niemiłosiernie, w tym roku dorwałam i dostała opeer, ja wiem , że krzewuszka po kwitnieniu lubi cięcie ale ona je tak chamsko tnie , że drugi raz najwyżej jeden kwiatek wydadzą, ale wiesz mnie tam nie ma to robi co chce

Witam!
Ja po tych krzewuszkach tylko pamiętam w którą klatkę mam wchodzić, więc i ode mnie ta z dołu dostanie opeer, bo inaczej do Ciebie nie trafię jak je za mocno pościna
Pozdrawiam
Welka 10:13, 13 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Śliczna jest, czy w pierwszym roku już tak kwitła? Ja ma u siebie takie o ciemnych liściach, ale jakoś słabo kwitną, a u ciebie tak wspaniale.

Ja w tej jestem zakochana, zdjęcia i tak nie oddadzą prawdziwej czerwieni i naprawdę ciesze się ze ją kupiłam.
Rośnie u mnie od maja/czerwca 2011 roku, puściła kilka kwiatków w pierwszym roku. To cytowane zdjęcie jest z 2012 czyli po pierwszej zimie u mnie, po kwitnieniu ją przycięłam i chyba w sierpniu znów zakwitła, mniej obficie niż wiosną, ale też cieszyło. U moich rodziców taka ciemna z różowymi kwiatkami tez słabo kwitnie - może taki ich urok?
Pozdrawiam

Dziękuję za wszystkie informacje, kwitnie przepięknie, coraz więcej tych chciejstw dochodzi

Witam!
Żebyś ty widziała moją listę chciejstw, na pierwszym miejscu powinno być "fragment działki sąsiadów", bo u siebie to już się chyba nie zmieszczę
Pozdrawiam