Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 17:37, 20 mar 2013

Witam!
Aniu asc, Seksmisja to też mój jeden z ulubionych filmów polskich, na to i Kogel mogel oraz Samych swoich zawsze znajdę czas. Za tekst, że Kopernik była kobietą kiedyś z zajęć by mnie wyrzucili, bo wykładowca zapytał, co możemy powiedzieć o Koperniku, chciałam cichutko powiedzieć to do koleżanki, ale nauczycielki chyba nie umieją mówić cichutko i pan doktor to usłyszał. Na szczęście cała grupa zaczęła się śmiać i jakoś mi się upiekło
Irenko, cierpliwość może i tak, ale ten talent to za duże słowo
Kasiu, zależy jak ciężkie, pewnie kamieni nie utrzyma, ale nie sprawdzałam. Kinia do swojego włożyła ceramicznego baranka i się trzyma bez problemu. Jak wiesz, że coś ciężkiego będziesz wkładać, to na dole więcej nitki nawiąż, żeby było jak najbardziej gęste i ewentualnie kup mocniejszą nitkę. Ja do tych używałam zwykłej włóczki, ale dużo bardziej sztywne i wytrzymałe są te do szydełkowania, więc może taka się nada. Im mniejszy otwór, tym lepiej się też trzyma. Zrób może z 2-3 i jeden przeznacz na próby
Pozdrawiam
Welka 17:43, 20 mar 2013

Loosiuu napisał(a)
Ja kiedyś smarowałem balony olejem leciutko to potem się tylko przebijało i wyciągało

A tego to nie wiedziałam, muszę spróbować następnym razem
danuta_szwajcer 18:26, 20 mar 2013

No zdolniacha z Ciebie z tymi jajami) super, bardzo fajne i pomysłowe ale chyba nie mam cierpliwosci do tego pozdrawiam wiosennie
Loosiuu 19:26, 20 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

A tego to nie wiedziałam, muszę spróbować następnym razem

Takim zwykłym kujawskim lekko pędzelkiem
KasiaBialofi... 19:30, 20 mar 2013

Bo ja miałam kiedyś taki pomysł związany ze swoja pracą, żeby gniazdka elektryczne powsadzać do takich kul i jakieś fajne zdjęcia porobić, ale nie wiem czy utrzymają.
Moniika 19:39, 20 mar 2013

Niesamowite te ozdoby ze sznurka!!! Cuda
Milka 11:20, 21 mar 2013

Czy u ciebie juz ciut wiosenniej, jakie meldunki i prognozy pogodowe?
martaibartek 15:29, 21 mar 2013

Ewelinko dzięki za info o pepcowych cudach
Balonowe jajka wyszły wam śliczne! zdolne dziewczyny
Ja w tym roku mam fazę na patchorkowe jaja w pastelach, naprodukowałam ich już tuzin.
W sobotę robię generalne porządki, wystawiam ozdoby Wielkanocne i odpędzam zimę!!!!!!
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 21:16, 21 mar 2013

Odpedziłas juz zime?bo to jakis koszmar z ta pogoda czy co?
Welka 18:03, 22 mar 2013

Witam!
Danusiu, dziękuje za pozdrowienia wiosenne, bo zima u mnie się dopiero zaczyna rozkręcać. Już teraz jest -6, wieje niesamowicie, a nocna temperatura ma być gdzieś koło -16. Naprawdę koszmar
Filip, nie miałam kiedy robić, ale następnym razem spróbuję pamiętać o kujawskim
Kasiu, takie zwykłe gniazdka powinny się bez problemu utrzymać, bo aż tak ciężkie chyba nie są. Jak zrobisz, to się koniecznie pochwal
Monika, dziękujemy za pochwałę jajeczek
Irenko, wiosna o nas zapomniała, jest coraz zimniej, śniegu dużo i już mam jej szczerze dość.
Marta, pochwal się patchorkowymi jajkami (możesz u mnie, bo widzę, że nadal nie masz wątku). Ja jeszcze nie sprzątam, musiałabym na tydzień pozbyć się z domu dzieci i M żeby do Wielkanocy znów nie było pobojowiska

Pozdrawiam