Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 16:14, 21 cze 2014

martaibartek napisał(a)

Ewelinka, ale soczyste zdjęcia.
Krzewuszka nawet z małą ilościa kwiatów zachwyca!
Moja drugi rok z rzedu ma po kilka kwiatów, a krzak dwa razy większy od twojego, dlatego się z nią żegnam.

Co to za żurawka na pierwszym planie i lilie?

Moją krzewuszkę co roku tnę i dlatego taka drobna, bo u rodziców niecięta wsadzana w tym samym czasie jest bardzo duża, ale ma mniej kwiatów, więc może cięcie ma wpływ?
Żurawki ze zdjęcia: zielona to żuraweczka Kimono, a te dwie to żurawka Kira Purple Rain (jako taką ją kupiłam, ale zdjęcia z netu nie zgadzają się z moją, więc pod znakiem zapytania, choć Łukasz też ma taką z ta samą nazwą) oraz żurawka Georgia Plum. Lilie to Lollypop (dobrze, że o nią spytałaś, bo nie mam jej w swoim kapowniku )
Welka 16:16, 21 cze 2014

adka napisał(a)

Piękny obrazek,nie mogę się napatrzeć,kolorowo .Pozwolę sobie zaglądać tutaj.

Zaglądaj, zapraszam częściej
A do Ciebie jak dotrzeć? Nie masz linku w podpisie.
Pozdrawiam
martaibartek 16:21, 21 cze 2014

Ewelinka a kiedy tniesz swoja krzewuszkę? wiosną czy po przekwitnięciu?

A i jeszcze zapytam o żurawki PAPRIKA i AUTUAM LEAVES. Masz? Polecasz? Jak przyrastają?
Welka 16:27, 21 cze 2014

Jak przekwitnie, po takim najmocniejszym kwitnieniu w czerwcu, ale jak któraś gałązka za mocno wybije do góry to i w sierpniu ciachnę, mimo że kwitnie wtedy drugi raz. Wiosną czasami podcinam to co podmarzło, bo nie zdążyło zdrewnieć przed zimą, ale to dosłownie kilka gałązeczek.
malgocha1960 18:39, 21 cze 2014

Ewelinko,piękne widoki i dziewanna miodzio.Ja mam tak a z pola przytarganą,nie wiedziałam,ze są jakieś odmiany szlachetne.
EPODLAS 23:28, 24 cze 2014

Ewelinko, pięknie u ciebie, bez wazeliny. Krzewy z tyłu, byliny z przodu - wzorcowo. Pozdrówka.
EPODLAS 17:27, 08 lip 2014

A gdzie moja ulubiona Ewelinka? Oj proszę się odezwać!!!!
monteverde 00:59, 11 lip 2014

Ewelinko dzięki za odwiedziny, szkoda, że tak krótko,liczę na powtórkę po wywczasach jakim Ty aparatem robisz te swoje zdjęcia, że ogród wygląda tak pięknie?pozdrówka
Welka 12:56, 12 lip 2014

martaibartek napisał(a)

A i jeszcze zapytam o żurawki PAPRIKA i AUTUAM LEAVES. Masz? Polecasz? Jak przyrastają?

Zdecydowanie nie polecam Autumn Leaves, jakby mi ją opuchlaki wyżarły to bym nie żałowała ani trochę. Praktycznie u mnie wcale nie przyrasta, z roku na rok coraz mniejsza i brzydsza, na równi z Fire Chief jest beznadziejna (może u innych dobrze rosną, u mnie nie). Paprika jest ładna, rośnie u mnie na słoneczku, ale nie powala na kolana z rozrastaniem się, zdecydowanie lepiej radzi sobie Rio sadzona w tym samym czasie i miejscu a jest z 2 razy większa i kolorystycznie ładniejsza.
Pozdrawiam
Welka 12:57, 12 lip 2014

malgocha1960 napisał(a)
Ewelinko,piękne widoki i dziewanna miodzio.Ja mam tak a z pola przytarganą,nie wiedziałam,ze są jakieś odmiany szlachetne.

Dziewanna od Ani Monte, bo tak jak Ty, sama w życiu bym nie wiedziała, że są jakieś inne od tych polnych
Pozdrawiam