Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 12:39, 27 wrz 2014

justajusta napisał(a)
Widzę hakone u Ciebie, zimuje bez problemu, bo słyszałam, że u nas przemarzają?

Justa, zaglądaj - zapraszam
To hakone ma bodajże dwie zimy, ale w innym miejscu mam starsze i zimują bez najmniejszego problemu, późną jesienią tak jak innym trawom, podsypuję trochę kompostu i dają radę. (w sumie nawet nie widziałam, że mogłyby nie zimować )

Pozdrawiam
Welka 12:40, 27 wrz 2014

Majuniaa napisał(a)
Witaj Ewelinko,
dziękuję za zaproszenie. Będę musiała się zmówić z Tobą, chętnie odwiedzę Twój ogród, a i zapraszam do siebie

Majunia, zgarniaj Justę, Anię Monte i kogo tam mamy w okolicy i wpadajcie, może być teraz, może być po zimie. Można by zrobić objazdówkę po naszych ogrodach i lepiej się poznac.
Pozdrawiam
Anita1978 19:48, 30 wrz 2014

Ale dawno u ciebie nie byłam! Gdzieś mi umknął twój wątek! Rozchodniki masz CUDNE! Właśnie z wątku o nich znowu cię znalazłam . I wogóle cały ogrod piękny! Ale rozchodnikow tyle nie widziałam! Dbasz o nie jakoś szczególnie.? Mi czekoladowe, te ciemne, bardzo kiepsko rosną.....różowe i białe ok.
Anita1978 19:54, 30 wrz 2014

Napisz mi proszę na priv gdzie kupujesz swoje rozchodniki! Proszę! I żurawki
justajusta 21:46, 01 paź 2014

Welka napisał(a)

Majunia, zgarniaj Justę, Anię Monte i kogo tam mamy w okolicy i wpadajcie, może być teraz, może być po zimie. Można by zrobić objazdówkę po naszych ogrodach i lepiej się poznac.
Pozdrawiam

Jestem za
Margo 09:53, 13 paź 2014

Witaj Ewelinko,
witam się jesiennie i zapytuję gdzie sie zapodziałaś ?
Tak cichutko tutaj....
Pozdrawiam
martaibartek 11:34, 13 paź 2014

Ewelinka gdzie jesteś?

Mam pytanie o arellę. Czy ona rośnie u ciebie w słońcu czy cieniu?
U mnie jest mega potworem i chciałabym ja podzielić. Teraz rośnie w cieniu i jej to służy, ale ciekawi mnie jak poradzi sobie na słońcu, bo tam chcę ją wiosną wcisnąć.
Welka 08:55, 15 paź 2014

Anita1978 napisał(a)
Napisz mi proszę na priv gdzie kupujesz swoje rozchodniki! Proszę! I żurawki

Anitko, nie dbam jakoś szczególnie o rozchodniki, same z siebie tak rosną, dostały chyba wiosna garstkę azofoski i tyle. Godnego polecenia sprzedawcy wysyłkowego jeśli chodzi o rozchodniki nie mam. Ten od którego brałam te bardziej odmianowe wysłał mi rośliny po miesięcznych upomnieniach, wiec szkoda nerwów. Żurawki kupuję u Igi żurawkowej ze stony zurawka.pl, ale jesli bierzesz nowosci to spodziewaj się małych sadzonek, te starsze odmiany to juz ładne sadzonki. Biorę od niej już od kilku lat, nigdy żadnego opuchlaka nie przytargałam, a nowości szybko przyrastaja, więc wiosną pewnie tez u niej coś zamówię.
Pozdrawiam
Welka 08:56, 15 paź 2014

justajusta napisał(a)

Jestem za

Justa, teraz to już chyba za późno (przez moje zabieganie, nawet nie miałam kiedy odpisać), bo w ogrodach tak sobie, ale wiosną koniecznie musimy się umówić.
Pozdrawiam
Welka 08:58, 15 paź 2014

Margo napisał(a)
Witaj Ewelinko,
witam się jesiennie i zapytuję gdzie sie zapodziałaś ?
Tak cichutko tutaj....
Pozdrawiam

Gosiu, 1,5 etatu, jedo dziecko w szkole, dom na głowie i jakoś tak wychodzi, że gdzies tam się zapodziałam. Nawet nie mogę obiecać, że się poprawię, bo mogłabym słowa nie dotrzymać. Mam w szkole nowy przedmiot do nauczania i chce jak najlepiej przygotowywać się na lekcje, więc na inne rzezcy brak czasu.
Pozdrawiam