Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 08:57, 26 mar 2013

asc napisał(a)
Moje lilie też szaleją..... takie niecierpliwe z nich ogrodniczki.. nic nie szkodzi..szybciej zakwitną, a za rok juz jak trzeba dobie doregulują ....

Ciekawe kiedy Lilypol zacznie znowu wysyłać...jeżeli przyjdą za wcześnie dla mnie do starej lodówki je włożę, niech czekają...Bo co? Następnych prawie 50 doniczek mam ustawić? Gdzie?

Kindzia 08:58, 26 mar 2013

malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,ja z duszą na ramieniu bedę podgądać mój tamaryszek letni,bo jak było kilka dni takich bardzo ciepłych przed mrozami obcięłam go i nie wiem czy mu nie zaszkodziłam tym.

Właśnie, ja sobie też pluję w brodę, pospieszyłyśmy się...No, cóż...co ma być, to będzie, wpływu już nie mamy...
Kindzia 09:49, 26 mar 2013

Właśnie przyszła moja balia pod ciurkadełko...90 l, ale wcale wielka nie jest. Dobrze, że nasz kamol nieszczególnych rozmiarów, to pasuje.

Jeszcze na ledowe oświetlenie czekam...
boguslawa_ma... 09:56, 26 mar 2013

Kasiu witaj z tego co wyczytałam to czekasz jeszcze na sadzonki czy lilie lepiej niech u nich poleży
jak się ociepli to przyślą
AgnieszkaW 09:57, 26 mar 2013

Kasiu, odwzajemniam wizytę. Widzę, że ciurkadełko się u Ciebie szykuje. Miłego i ciut bardziej niż wczoraj wiosennego dnia Ci życzę
eliza3 10:56, 26 mar 2013

Kasiu pozdrawiam, u mnie zima na całego. Dobrze, że roślin nie zamawiałam, bo nie miałabym gdzie trzymać, z przycinaniem też się nie spieszyłam.
Do ogrodu wejdę dopiero jak się ociepli, martwię się tylko o tulipany. Wszystkie wyszły, niektóre na pięć centymetrów, ciekawe czy mróz i brak śniegu im nie zaszkodzi Dopiero jak mróz odpuści, zobaczę jakie zrobił szkody.
Kindzia 11:17, 26 mar 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu witaj z tego co wyczytałam to czekasz jeszcze na sadzonki czy lilie lepiej niech u nich poleży
jak się ociepli to przyślą

Tak, teraz na lilie czekam, dopiero po 20 kwietnia hortensje, koniec maja róże...

Z liliami największy kłopot będzie Nie mam wpływu na ich wysyłkę
Kindzia 11:18, 26 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, odwzajemniam wizytę. Widzę, że ciurkadełko się u Ciebie szykuje. Miłego i ciut bardziej niż wczoraj wiosennego dnia Ci życzę

Nic z tego, chmury słoneczko zasłaniają, nie dzisiaj.

A szykuje się, kompletujemy dopiero ciurkadełko.

Kindzia 11:20, 26 mar 2013

eliza3 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam, u mnie zima na całego. Dobrze, że roślin nie zamawiałam, bo nie miałabym gdzie trzymać, z przycinaniem też się nie spieszyłam.
Do ogrodu wejdę dopiero jak się ociepli, martwię się tylko o tulipany. Wszystkie wyszły, niektóre na pięć centymetrów, ciekawe czy mróz i brak śniegu im nie zaszkodzi Dopiero jak mróz odpuści, zobaczę jakie zrobił szkody.

Nie ma śniegu u Ciebie?
Jak w niedzielę wyjeżdżaliśmy z Pszczyny, to trochę było...
I bardzo dobrze, że jeszcze nie zaczęłaś w ogrodzie, przynajmniej się nie martwisz...
eliza3 11:52, 26 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Nie ma śniegu u Ciebie?
Jak w niedzielę wyjeżdżaliśmy z Pszczyny, to trochę było...
I bardzo dobrze, że jeszcze nie zaczęłaś w ogrodzie, przynajmniej się nie martwisz...

Śniegu troszkę po kątach, ale nie na tyle, aby ochronić rośliny przed mrozem, a zimno dzisiaj niemiłosiernie brrr.