Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

boguslawa_ma... 11:36, 03 kwi 2013

Witam Kasiu ja też zaglądam do moich lili w piwnicy- rosną płakać się chce ,ale ta nasza Celinka pomysłowa a ja nawet się bałam do garażu zanieśc bo zimno i ciemno- ciemna to ja jestem
Kindzia 11:58, 03 kwi 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Witam Kasiu ja też zaglądam do moich lili w piwnicy- rosną płakać się chce ,ale ta nasza Celinka pomysłowa a ja nawet się bałam do garażu zanieśc bo zimno i ciemno- ciemna to ja jestem

To chyba wyjścia nie masz...owiń je kocem i do garażu. Myślę, że dwa tygodnie jeszcze do sadzenia...

U mnie ciemno i zimno w lodówce mają i na razie żyją...
boguslawa_ma... 12:17, 03 kwi 2013

Teraz to już za pózno niech rosną mają po 30 cm.Kasiu te irysy kupiłam w wielki piątek ale w obi też były
ale to są cebulki ja mam żyłkowe ale to chyba są te nie znam się może Basia rozszyfruje na opakowaniu nie pisze ,tanie były to kupiłam 2,90
Gosiniak 12:48, 03 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

Deszcz? To i tak nieźle...przynajmniej to białe paskudztwo trochę zmyje U nas intensywnie sypie od rana Nie nadążają odśnieżać

O p a l a n i e ....

Widziałaś.... Kasiek z Bawarskich na słonku już się grzeje....
danuta_szwajcer 13:03, 03 kwi 2013

Ale pomysł z tymi liliami w lodówce) ciesze sie, ze zaplanowałam zakup lilii po swiętach bo jedne liliowce co wczesniej kupiłam to pomimo, ze w chłodnym to rosna a rosna i mysle, ze raczej w tym roku nie zakwitną ale nic nie zrobimy i ta bezsilnosc zaczyna mnie juz coraz bardziej przerażac.Teraz będe robic listę host bo ani nie wymarzną ani śnieg je nie połamie) Pozdrawiam cieplutko i obysmy dotrwali chyba już do lata
Celina 13:13, 03 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

To chyba wyjścia nie masz...owiń je kocem i do garażu. Myślę, że dwa tygodnie jeszcze do sadzenia...

U mnie ciemno i zimno w lodówce mają i na razie żyją...

Chodzi o to ,żeby światła nie miały ! a poza tym gazety chronią przed zimnem.Ale nie te takie z błyszczącego papieru , tylko takie codzienniki! Słyszałyście na pewno o onucach gazetowych.!

Mnie się to przypomniało i zastosowałam.I się sprawdziło. No chyba ,że to zimne białe dziadostwo jeszcze będzie długo trzymać to wtedy nic nie wymóżdżymy
Kindzia 13:36, 03 kwi 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Teraz to już za pózno niech rosną mają po 30 cm.Kasiu te irysy kupiłam w wielki piątek ale w obi też były
ale to są cebulki ja mam żyłkowe ale to chyba są te nie znam się może Basia rozszyfruje na opakowaniu nie pisze ,tanie były to kupiłam 2,90

30cm...duże...ja mam takie 40-to cm wyrośnięte w doniczkach, rachityczne są, nic z nich na pewno w tym roku nie będzie

Może jednak do doniczek spróbuj?

Cena super! Byłam w Biedronce duże wcześniej, kupiłam inne cebulki, tych wtedy nie było.
Takie na syberyjskie wyglądają...
AniaDS 13:36, 03 kwi 2013

Kindzia napisał(a)

No, nie wiem...czy to zaszczyt nas spotyka, że dożyliśmy takiej wiosny...

Kasiu, będziemy miały co wspominać
Kindzia 13:37, 03 kwi 2013

Gosiniak napisał(a)

Widziałaś.... Kasiek z Bawarskich na słonku już się grzeje....

Nie widziałam...i nie wiem, czy chcę oglądać

Kindzia 13:43, 03 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale pomysł z tymi liliami w lodówce) ciesze sie, ze zaplanowałam zakup lilii po swiętach bo jedne liliowce co wczesniej kupiłam to pomimo, ze w chłodnym to rosna a rosna i mysle, ze raczej w tym roku nie zakwitną ale nic nie zrobimy i ta bezsilnosc zaczyna mnie juz coraz bardziej przerażac.Teraz będe robic listę host bo ani nie wymarzną ani śnieg je nie połamie) Pozdrawiam cieplutko i obysmy dotrwali chyba już do lata

Ja się zawsze spieszę, wszystko muszę mieć przed czasem...z wszystkim. Taka natura paskudna!
Nawet w pracy też...termin 15-ego? To ja już ostatniego mam gotowe, nie nauczę się do końca życia!!!!

Dobrze, że chociaż Ty Danusiu nie masz tego problemu. Będziemy miały co oglądać jak Ci zakwitną, bo u nas to marne szanse...

U mnie mało cienia, nie mam gdzie host posadzić. Mam 5 i w zeszłym roku ze trzy razy je przesadzałam, ciągle je parzyło. Czyli u mnie i tak źle, i tak niedobrze.

Do lata? Nie....w lecie tulipanki nie kwitną