Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 20:33, 15 lis 2013

Sławko - dzisiaj się zastanawiałam jak Ci się wiedzie w Krakowie. Sławko... wiesz... ogród jest taką perełką, bo ma wspaniałych opiekunów

Więc jeszcze troszkę wspomnień... na rozjaśnienie tej listopadowej nocy

Slawko 20:42, 15 lis 2013

A no jakoś mi się wiedzie... na poniedziałek muszę makietę i plansze zrobić - musimy wykonać projekt rzeźby (kolejnej, jakby było ich mało) w Parku Krakowskim Za tydzień jadę do Warszawy na wykład złotych medalistów CFS 2013... już się doczekać nie mogę Z innej beczki, to mam takie ogromne zakwasy, że nie wytrzymuje....wczoraj na siłowni nasz pan dał nam taki wycisk, że masakra! Auaaaa

To oczywiste... bez opieki żaden ogród nie byłby piękny... a Wy się do tego jak najbardziej nadajecie
Agania 21:19, 15 lis 2013

Miałaś fajny pomysł na ogród, jest oryginalny i nie powtarzalny, białe ściany i białe donice tworzące długie pasy z drewutnią tworzą oryginalne trawiaste tarasy, roślinność tak wkomponowana w ogród, jest niesamowitą ozdobą

pozdrawiam Agnieszko
gusiarz 16:24, 16 lis 2013

Sławko, pracuj wytrwale... dasz radę

Agata - dzięki za pochwały . Z początku projektanci odradzali nam mur na rzecz grabowego żywopłotu, ale musielibyśmy poczekać kilka lat aż on urośnie. Nam bardzo zależało by efekt był od razu. A skoro już ma być mur to przy murze donice/rabaty, miała być też wiata... a wszystko to w zarysie kwadratu. Pani architekt zgrabnie wszystko połączyła. Pozdrawiam
beta 16:43, 16 lis 2013

Agnieszko, przepiękny ten Twój ogród....te trawy, szałwia, przywrotnik, no normalnie wszystko cudne...dzięki Ci za te wspomnienia...i jeszcze za jedną rzecz, wiesz jaką
Magda_ 21:10, 16 lis 2013

Twój ogród jest genialny
Jagodaa 22:17, 16 lis 2013

gusiarz napisał(a)
Jagu , ależ się cieszę, że się odezwałaś. Nawet niedawno myślałam co u Ciebie. Wpadałam do twojego ogrodu, ale cisza była . A teraz widzę, że wątku niema?! Coś czuję, że będą rewolucje wiosną...
Nasze ścianki są murowane z pustaków-cegieł... nie znam nazwy fachowej, ale znalazłam fotki z budowy to później je wrzucę . Bardzo się cieszę się, że jesteś znów na O.

Aga, dzięki za info i zdjęcia i w ogóle tak miło strasznie mi się zrobiło... Moja Wielka Rewolucja trwa od wiosny i widzę już pierwsze efekty pozytywne bardzo dziś chyba sezon zakończyłam na ten rok - 10 ponad 2-metrowych serbów posadziłam na przypieczętowanie zmian
Madzenka 11:19, 17 lis 2013

Pierwszy raz u ciebie te piękne pomarańczowe róże zobaczyłam....
gusiarz 16:29, 20 lis 2013

Beatko - dziękuję w imieniu roslinek . A dla Ciebie - na zdrowie

Magdziu - efekt przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania

Jagoo - a ja chciałabym zobaczyć jakieś fotki z twojego zielonego zakątka - może przywrócisz wątek?? A serby popieram - pamiętam, że miałaś ładne sztuki , bo sama sadziłam i ładnie rosną.

Marzenko - róże... owszem, owszem były prezentowane

A ja ostatki jesieni doganiałam... rabaty pograbione, przycięte to, co paskudne i zasuszone, miśki powiązane w snopki... na warkocze nie ma szans, bo za bardzo się spasły , hortki z donic z liści ogołociłam i przyszykowałam do schowania... podobnie z pojemnikowym clematisem.... ufff, na dziś wystarczy
regli 20:27, 20 lis 2013

No chwilkę mnie tylko nie było, a tu takie piękne zmiany wiśniowe Nie powiem nic nowego, wręcz chyba już nudna jestem, ale pięknie u Ciebie, normalnie mistrzostwo świata
A teraz pytanie roślinne: na ostatnim zdjęciu na tej stronie (no chyba, że mojego posta wrzuci na nową stronę, to zdjęcie będzie na poprzedniej ) pod murkiem rosną czerwone wiechy. Co to?
Pozdrówka przesyłam