Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

gusiarz 21:09, 04 mar 2014

Agata- moje czosnki coraz śmielej sobie poczynają... wychodzą nawet tam, gdzie myślałam, że ich nie sadziłam

Jagoo - no niedziela była paskudna... ale wczoraj i dzisiaj nawet ok... na tyle, że zrobilismy wertykulację i grabienie trawnika

Beatko - macham... macham ... jak tam naparstnice? Obudziły się??

Tesiu... siej kobitko...siej... choć efekt zobaczymy może za cztery lata... Ale będziesz wtedy królofą czosnków ozdobnych

Madżen... mech rośnie przy moich murkach... tam gdzie trawa focha strzela... tam jest wieczny cień i jemu się to bardzo podobuje

Majena... słoneczko przyjmuję pod każdą postacią... już za nim wysłałam list gończy - uciekło w sobotę i dotąd nie powróciło ... A gdzie twój ogródeczek?
aga_szsz 22:08, 04 mar 2014

Gusiasz, znasz może nazwę swoich pięknych buczków?
Wydaje mi się, że mam takiego samego, szt. aż 1), ale czerwonego, bo Twoje chyba zielone???.
W ogrodniczym nie wiedzieli jaka to odmiana , a mus się dowiedzieć co mi wyrośnie
BaRa 07:07, 05 mar 2014

Zachwycające te kwadraty
beta 08:14, 05 mar 2014

hejka...naparstnice sadzone jesienią wyglądaja na żywe...ciekawa kolorów jestem

z powodu braku miejsca na parapecie nie siałam naparstnic....siałam natomiast jezówki...i jak wszystko dobrze pójdzie to bedę miała niezłe poletko...mogę się podzielić jakby co
Magda70 21:48, 05 mar 2014

Piękny ten mech...muszę ja u siebie poszukać może coś znajdę a amarylisy mi zgniły i się już z nimi nie bawię
laurowisnia 10:17, 06 mar 2014

Agnieszko, też tak chcę
leon60 10:22, 06 mar 2014

Magda u mnie za garażem rośnie
Mathildis 14:48, 06 mar 2014

gusiarz napisał(a)
Aguś - dużo chyba nie było do nadrabiania

Aniu - fotek brak. Jak pisałam u Marzenki - największa komora zbudowana jest z palet - to na bieżące, z danego sezonu wrzuty. Masę z ubiegłego sezonu przewaliliśmy do dwóch mniejszych komór. Przesypałam je przyspieszaczem i obficie podlałam. Tego podlewania trzeba pilnować. Nie wiedziałam o tym w tamtym roku - zdawało mi się, że mokro tam jest, a tu niemiła niespodzianka - masa była sucha. Podlałam solidnie i niech dojrzewa - mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie gotowa.

Oj to ja się swojego w tym roku nie doczekam a miałam nadzieję, że to już na wiosnę ....
gusiarz 06:58, 08 mar 2014

AgaSzsz - odpowiedziałam u ciebie

BaRa - dzięki... byłam i widziałam twoje szarości... porządek do pozazdroszczenie

Beatko - dziekuję za chęci .... mam troszkę jeżówek... chyba na razie mi wystarczy. Dosiewałam część w ubiegłym roku. Szybko i ładnie rosną.

Magdza - mogę się podzielić, jeśli masz niedobór meszku

Agatko - Ciebie po mech zapraszam osobiście - masz bardzo blisko

Ola - a Magda nie może uświadczyć

Asiu - kompost u nas dwa lata się kokosił
Madzenka 09:31, 08 mar 2014

Aga jakie ty masz plany wiosenne? Jakieś kolejne rewolucje planujesz w kadratowym czy pienińskim?