Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

aga_szsz 11:16, 13 mar 2014

Przyznam, że je też nie znam zapachu krokusów...
Moje, chyba też botaniczne, bo takie min mini, że ledwo je dostrzec możma, a co dopiero wąchać
Pewnie dziurką od nosa bym je przy tym wciągnęła
gusiarz 20:56, 13 mar 2014

Gosiu - czosnki na zdjęciu wybujały z palemnkami, ale reszta czubki tylko wystawiła

Aga - spróbuj powąchać jednak... to miłe - a skoro masz malutkie jest szansa, że pachnące
Evchen 11:53, 15 mar 2014

Zaglądam... uwielbiam Twój ogród. Lubię takie poukładane rabaty.. Moje czosnki też już wystawiły peryskop.. a krokusy... będę wąchać
gusiarz 17:13, 16 mar 2014

Ewuniu... jak miło, że wpadłaś... dzisiaj zupełnie nie wiosenna pogoda... odsypiam sobotę...i... myślę o białej rabacie w zakątku z serbami i brzozą. Będą kule bukszpanowe.... szpaler z anabelki... żywopłot grabowy... pustynniki... ale to kiedyś .

Mam patyczkowe przedszkole i z anabelek i z limek... Limki wyglądają ok, listki puściły, choć wiem, że to nie świadczy o sukcesie w ukorzenianiu.Pojawiły się na ich łodyżkach białe kropeczki... i to własnie zwiastuje niedługie pojawienie się korzonków...(I hope ) Co do anabelek - na razie cisza... Część stoi w wodzie, część ukorzeniam w ziemi... eksperymentuję. Muszę przepikować werbenę... ma już za gęsto...

Jagodaa 17:20, 16 mar 2014

Też dziś odwiedziłam swoje przedszkole i taka sama myśl mnie naszła... że te listki śliczne, to na razie siła rozpędu, a dopiero za jakiś czas okaże się, czy sadzonki przetrwają. Życzę i Tobie, i sobie powodzenia w tej kwestii! Werbena u mnie nie wzeszła, czekam cierpliwie, bo różnie to bywa.
gusiarz 17:30, 16 mar 2014

Jagoo - ja werbenę trzymałam przykrytą: na grzejniku... w nocy, a na parapecie w dzień... wzeszła po tygodniu. Jak nie wzejdzie chętnie prześlę ci troszkę mojej Patyczkami też się mogę podzielić - jak się uda hodowla
Jagodaa 18:14, 16 mar 2014

Moją werbenę mam nad kaloryferem. Ze wschodniego parapetu przeniosłam na południowy. Dzięki za milutką propozycję.

Aaaa i jeszcze ten pustynnik. Cudny jest, do Ciebie idealny będzie. Widziałam go u Agani, niesamowite kwiaty.
gusiarz 18:38, 16 mar 2014

Jagoo mam nadzieję, że "interwencja" nie będzie potrzebna ... na pewno uda się i ukorzenianie i siew

Ku pamięci - rozmnażanie przez odkład... klik
Magda70 18:58, 16 mar 2014

Padłam na kolana...i wąchalam moje żółte krokusy ...i nic. Moje nie pachną!!
Mam jeszcze fioletowe...ale przy nich na razie padać na kolana nie będę bo rosną w takim miejscu, że sąsiedzi mnie widzą...już i tak mają mnie za szaloną...
aga_szsz 19:08, 16 mar 2014

Magda70 napisał(a)
Padłam na kolana...i wąchalam moje żółte krokusy ...i nic. Moje nie pachną!!
Mam jeszcze fioletowe...ale przy nich na razie padać na kolana nie będę bo rosną w takim miejscu, że sąsiedzi mnie widzą...już i tak mają mnie za szaloną...

Mam podobny problem, więc sobie oszczędziłam kolana..