Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

Gabrysia_ 21:00, 06 mar 2015

Aga ciemierniki śliczne,prezent od męża też
lojalna_ 21:08, 06 mar 2015

Ale cudenka )) 5 setki gratuluje
bartek_luberda 21:27, 06 mar 2015

Pikne krzesełka
Majena 21:29, 06 mar 2015

ale męzus zaszalał nono superpodniósł poprzeczke innym meżusią hihih
gusiarz 21:51, 06 mar 2015

Kochani... dziękujemy za życzenia, za pochwały, za to że jesteście tacy energetyczni
Co do krzeseł... nie wiem co to za model, gdzie i za ile kupiony... eMuś milczy jak zaczarowany ... i nie będę naciskać

Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień... zauważyłam że ruszają clematisy... no i stwierdziłam, że jeśli mam je przesadzić z donicy do szczeliny w kostce, to ostatni dzwonek. I zaczęłam wybierać, kopać, taczkować, żwirować ... i dokopałam się prawie do Chin... pół metra w dół. Wszystko zasypałam - tu znów taczkowanie - kompostem... och jaka to wspaniała ziemia... nie to co moja glina wszędzie dookoła - clematisy mam nadzieję odwdzięczą się kwitnieniem . Dojdzie do nich jeszcze róża Mary Rose, kulasek buksikowy, ciemierniki. I powtykam zapewne jesienią cebulowe... kokoszkuję na całego i dlatego fotki dopiero jutro
Lecę do was
nawigatorka 23:02, 06 mar 2015

Gratulacje z okazji 500 stron. Podglądam Twój ogród już od jakiegoś czasu bo zwrócił moją uwagę nie tylko pięknymi kompozycjami roślinnymi ale też murkami bo sama mam podobne. pozdrawiam
jazzy 00:05, 07 mar 2015

Świetne krzesła! Dizajnerskie Mąż ma dobry gust
Również gratuluje 500 stron!
Pozdrawiam
stychaz 10:40, 08 mar 2015

Aga, doczytałam u Marzenki, że stosujesz nawóz Yara. Możesz coś więcej o nim powiedzieć?
jalos 21:11, 08 mar 2015

Witaj immienniczko
Spędziłam w Twoim cudownym kwadratowym ogrodzie prawie cały weekend.
Jestem nim zauroczona do kwadratu
A trafiłam po znaleznionym gdzieś zdjęciu buków rozpiętych na linkach i musiałam cofnąć się do pierwszej strony, aby móc chłonąć te cudowne kadry.
Cudowne są te szare podwyższone rabaty i rośliny na tle szarego muru.

Z przyjemnoscią będę tu zaglądać a tymczasem pozdrawiam
gusiarz 14:56, 11 mar 2015

Napisałam.... i mi wcięło wrrrrrr....rrrrr...

W skrócie zatem...
Nawigatorko - macham do murkowej ogrodniczki

Jazzy - dzięki... a gdzie kubek w avatarku??? Siem przywiązałam

Justynko - dla mnie ok ten nawóz. Tańszy od azofoski. Najpierw używałam tylko na trawnik, a później poszedł w cały ogródek. Na Gardenii rozdawali 1 kg nawozy tej firmy, ale "tematyczne"... do hortek, do drzewek owocowych, do papryki i pomidorów, do jagodowych krzaczków itd... Mam kilka z nich i w sezonie będę testować.

Agnieszko - nie siedź przed kompem tylko leć się sponiewierać w ogrodniczych pracach... to dopiero radocha dla ciała i niezła psychoterapia dla ducha... jak się człowiek zasapie przy łopacie

Ku pamięci...
- zdążyłam z promanalem przed wiosną... i deszczem
- przycięłam serby... po raz pierwszy - każdy przewodnik! Ale na wysokość nie cięłam... chcę by jeszcze podrosły
- prace warzywne w toku...