Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

nicol21 13:07, 22 mar 2015

Wszystko się pięknie pnie do góry! Pokazuj więcej
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
siakowa 08:05, 23 mar 2015

macham porannie zielone listki w wazonie to jest to, swoich jeszcze nie mam, czas wybrac się na spacer
gusiarz 07:50, 24 mar 2015

Ewelinko - postaram się coś uchwycić . Jednak poranki wciąż mroźne i roślinki nie rosną jeszcze jak szalone. Czekam aż mój ciemiernik się rozwinie. Zadziwia mnie, bo ma ciemne płatki kwitów, a to ten biały, najzwyklejszy.

Kasiu - odmachuje
beta 08:30, 24 mar 2015

Cześć Aguś...zaległości nadrobiłam i wszystko już wiem...piękny prezent od Małża dostałaś....zakupy kwiatowe zachwycające...czekam na nową odsłonę warzywnika...widzę liście stoją....mój tez dzielnie się sprawuje...lubię go...mam plana dać go w gracki na przód domu, ale najpierw ta rabata musi powstać

buziam
malkul 09:22, 24 mar 2015

Będzie zmiana warzywniak ?
pochwal się?
jak zeszły sezon szklarnioy wypadł? jakies rady?

w tym roku twoje rozpięte buki dadzą pewnie nam po oczach
Pszczelarnia 10:03, 24 mar 2015

Mary Rose i powojnik, bukszpan, ciemierniki - będę zaglądać, bo brzmi smakowicie.
Siałaś czosnek niedźwiedzi? On będzie rósł przy runiance?

Krzesła niezwykle gustownie dobrane do imponującej całości.

malgorzata_s 10:11, 24 mar 2015

Świetny pomysł na te gałązki też tak zrobię. Pozdrawiam
Wieloszka 10:27, 24 mar 2015

gusiarz napisał(a)

Aga, idę do Ciebie z pytaniem, którym narobiłam zamieszania u Gochy-kokochy Pomyliłam Jej donice przy tarasie z Twoim murkiem okalającym rabatę. Czy Twój murek jest murowany? Czy dobrze widzę, że od góry nie jest niczym zabezpieczony? Nie robią się na nim brudne zacieki z wody? Czy jest otynkowany, czy tylko pomalowany?
Jestem w trakcie murowania duuużej donicy z bloczków betonowych i zastanawiam się, jak ją wykończyć z zewnątrz. M. twierdzi, że jak nie zabezpieczymy od góry, to będą zacieki z wody. A mi się bardzo nie podoba pomysł np. kładzenia płytki od góry. Wprawdzie mam tak przy tarasie, ale ta donica jest znacznie oddalona od domu i ten pomysł się nie sprawdzi.
Doradź pliss
siakowa 10:32, 24 mar 2015

Wieloszka napisał(a)

Aga, idę do Ciebie z pytaniem, którym narobiłam zamieszania u Gochy-kokochy Pomyliłam Jej donice przy tarasie z Twoim murkiem okalającym rabatę. Czy Twój murek jest murowany? Czy dobrze widzę, że od góry nie jest niczym zabezpieczony? Nie robią się na nim brudne zacieki z wody? Czy jest otynkowany, czy tylko pomalowany?
Jestem w trakcie murowania duuużej donicy z bloczków betonowych i zastanawiam się, jak ją wykończyć z zewnątrz. M. twierdzi, że jak nie zabezpieczymy od góry, to będą zacieki z wody. A mi się bardzo nie podoba pomysł np. kładzenia płytki od góry. Wprawdzie mam tak przy tarasie, ale ta donica jest znacznie oddalona od domu i ten pomysł się nie sprawdzi.
Doradź pliss

że pozwole się wtrącić bo tysz mam takie murki, możesz zminimalizować zacieki jak góre murka zrobisz z lekkim spadkiem do wewnątrz
gusiarz 20:23, 24 mar 2015

beta napisał(a)
Cześć Aguś...zaległości nadrobiłam i wszystko już wiem...piękny prezent od Małża dostałaś....zakupy kwiatowe zachwycające...czekam na nową odsłonę warzywnika...widzę liście stoją....mój tez dzielnie się sprawuje...lubię go...mam plana dać go w gracki na przód domu, ale najpierw ta rabata musi powstać

buziam

oj kochana... a ja myślałam dzisiaj o Tobie... jak tam naparstnice?
Liście stoją i mają się dobrze... Też je lubię, ale twojego bardziej
Trzymam kciuki za nową rabatę. Ja za front chyba nigdy się nie zabiorę ...