Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

dajana 19:57, 14 gru 2012

Jaszczureczki śliczne u mnie jest ich masa Są bardzo pożyteczne tylko koty niestety je mordują One uwielbiają się wygrzewać na słońcu wtedy są łatwym łupem .Nie mam własnego kota ale wędrowny zawsze buszuje po moim terenie
Juzia 20:22, 14 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Justynko - moja Zuzia jest znana z tego w rodzinie, że na imprezacj je ogórka kiszonego, potem ciasto, znów ogórka, potem ciasto, i salatkę i wędlinkę i znów ciasto i znów ogórka itp, itd... i NIC jej nie jest, a chuda jak patyczek. Ale kurze łapki to lubimy...muszę zakupić..

To może Zuzie tak mają, bo moja też Zuzia i chuda. Tylko, że ona dużo nie je, ale przynajmniej zdrowo. Za słodyczami nie krzyczy
gunia1990 21:16, 14 gru 2012

za to my szalejemy za śledziami pod pierzynką z cebulki, majonezu i jajka - może kaloryczne, ale jakie pyszne!
gusiarz 21:38, 14 gru 2012

Justyś - mamy coraz więcej wspólnego

Gunia - a mój sledzik też pyszny - też za nim szalejemy
Dzidka 21:47, 14 gru 2012

dajana napisał(a)
No to wrócę jeszcze i powiem kilka słów na temat kurzych łapek Ludzie je kupują kilogramami Wstyd się przyznać ale nigdy ich nie jadłam Zapytałam znajomej ekspedientki co ludzie z nimi robią dlaczego tak dużo ich odkłada na bok na zamówienie Odpowiedz mnie starą babę zaskoczyła Kupują je ludzie chorujący na reumatyzm ,dla dzieci na mocne kości z chorobami skórnymi (głównie łuszczycą) i wiele innych rzeczy dobrych usłyszałam .Łapki mają masę kleju który jest zbawienny dla naszych kości oraz skóry .Pierwsze łapki mam za sobą choć nie jestem mięsożerna to łapki traktuję jak lek Jedzcie łapki a będziecie mieć zdrowe kości i piękną skórę.

Łapek nie jadam, ale wrzucam je do wywaru na którym gotuję zupę.
gusiarz 21:55, 14 gru 2012

Dajanko - masz raccję. Łapki mają bardzo dużo "kleju". Świetnie działa ona na skórę, kości. To taka naturalna żelatyna. Powiem wam, że nigdy nie byłam połaman. Nigdy. A mój eM, który jeść nie lubił i nie był uczony "wszystkożerności" - jak to Justyna określiła - non stop z gipsem chodził. Trzeba jednak doceniać wszystko, co natura daje.
Madzenka 21:57, 14 gru 2012

A ja chrząstkę z goloneczki sobie uwielbiam zjeść i z pieczone skrzydełka do czysta ogryzam Kleiku mój kręgosłup potrzbuje
Ale za śledzika dziękuję nie skorzystam
gusiarz 21:58, 14 gru 2012

Tess napisał(a)
Agnieszko, pomarańcza świąteczna w wykonaniu syna rewelacyjna, bardzo mi się podoba.
Latam po ogrodach i podglądam przygotowania do świąt.
Zajrzę później jeszcze, żeby zobaczyć co zrobisz z tego ciekawego i odważnego połączenia kolorów.

Tereniu - zapraszam serdecznie. Kolorki mają być na choinkę - do wiązania banieczek. Zobaczymy jak to będzie wyglądać.
gusiarz 22:01, 14 gru 2012

Dzidka napisał(a)

No to wrócę jeszcze i powiem kilka słów na temat kurzych łapek Ludzie je kupują kilogramami Wstyd się przyznać ale nigdy ich nie jadłam Zapytałam znajomej ekspedientki co ludzie z nimi robią dlaczego tak dużo ich odkłada na bok na zamówienie Odpowiedz mnie starą babę zaskoczyła Kupują je ludzie chorujący na reumatyzm ,dla dzieci na mocne kości z chorobami skórnymi (głównie łuszczycą) i wiele innych rzeczy dobrych usłyszałam .Łapki mają masę kleju który jest zbawienny dla naszych kości oraz skóry .Pierwsze łapki mam za sobą choć nie jestem mięsożerna to łapki traktuję jak lek Jedzcie łapki a będziecie mieć zdrowe kości i piękną skórę.

Łapek nie jadam, ale wrzucam je do wywaru na którym gotuję zupę.

Tak też można. To dobry sposób, bo ten kleik częściowo w zupie zostanie. A na łapkach niewiele do obgryzania jest. To taka paplanina raczej. I ile się człowiek nacmoka i naciamka...Ale dzieciaki to cieszy
gusiarz 22:02, 14 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
A ja chrząstkę z goloneczki sobie uwielbiam zjeść i z pieczone skrzydełka do czysta ogryzam Kleiku mój kręgosłup potrzbuje
Ale za śledzika dziękuję nie skorzystam

Marzenka - a Ty rybki niet? Pamiętam o owocach morza, że niet, ale i sledzika się nie chycisz? Waniajet trochę? To chrząsteczki wcinaj - na zdrowie