Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

MilenaP 22:03, 11 gru 2012

pozdrawiam
gusiarz 07:03, 12 gru 2012

Milenko - ja również
malkul 08:33, 12 gru 2012

Gusniarz, ale fajnie Ci wyszły te ozdoby, bardzo podoba mi się serducho z koralików I zestaw kolorów na wstążkach nieziemski
bociek 20:05, 12 gru 2012

Witaj Aga,

Dzieci szaleja, super, ozdoby tez pieknie zrobione. Fajnie jesli dzieci to lubia.

Piekne slonce, dawno juz go nie widzialam

Pozdrawiam cieplutko
dajana 22:56, 12 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Przed ścianką z miskantami planuję posadzić róże. AniaDS i Milena z Zielonejstrefy doradziły mi kilka odmian. Ja zawęziłam pole poszukiwań do dwoch odmian:
http://www.floribunda.pl/baronesse-id-138.html

http://www.floribunda.pl/bonica-meidemonac-id-157.html
Wybiorę chyba baroneskę, bo:
- ma znacznie większe kwiaty,
- wydaje mi się, że ma mocniejszy zapach - tego nie wiem niestety
- kwiaty ładnie zbudowane
Czas pokaże co będzie.

Agusiu przez ten link do floribundy wsiąkłam na dwie godz Nawet nie pytaj co tam robiłam Tam gdzie róże tam opróżniam portfel .Szkoda ze tyle róż jest niedostępnych.bo wszystkie bym je kupiła Powiększyłam swoją kolekcję o następne 15 krzaczków,, dzięki tobie .Jutro dopiszę resztę bo muszę lecieć do łóżeczka zbyt wcześnie wstaję.Dobrej Nocki
ALE MAM CUDNE RÓŻE !!!!!!!
Pszczelarnia 10:29, 13 gru 2012

Agnieszko, ja o twoje cisy przy murze chciałam zapytać. Sadziłąś je od razu takie czy one u Ciebie są dłużej. Chodzi mi o te przy murze. Mają taką luźniejszą formę. Cięłaś je kiedyś? Mam podobne takie luźne i zastanawiam się kiedy i czy nabiorą mężności.
gusiarz 11:15, 13 gru 2012

Dajanko - poszalałaś na całego z różami. Powiedz, kiedy je wsadzisz jak mróz na zewnątrz?? Chyba że przyślą Ci je dopiero na wiosnę. Odważna jesteś. Ale ja też coraz bardziej lubię róże. I ciągle zmieniam koncepcje rabat. Podobno to normalne... Zobaczymy jak moje przetrwają zimę i jak i czy w ogóle będą kwitły latem.
Wciąż intryguje mnie odległość między nami. Skoro do Krakowa masz ok. 30km. to niemożliwe abyś miała do mnie 80!! Ja mieszkam 25 km od miasta. Coś m i się tu nie zgadza. W którym miejscu wjeżdżasz w Kraków?
gusiarz 11:20, 13 gru 2012

Pszczóło - jak miło, że wpadłaś. Ja moje ciski wsadzałam w X 2011. W ubiegłym roku nie cięłam ich zupełnie. Urosły i zmężniały pomimo braku tego zabiegu. Są rozczochrane i nawet pisałam w wątku o cisach co z nimi począć, ale na cięcie było już zbyt późno. Muszę więc poczekać do marca i wtedy będę ciachać. Jeśli masz takie mało zabudowane gałązki u dołu to zamiast cięcia można uszczykiwać - każdy z wierzchołków takiej gałązki. One się wtedy szybko rozkrzewią i zagęszczą. Pozdrawiam cieplutko
MilenaP 18:53, 13 gru 2012

Wpadłam się przywitać
Kondzio 18:57, 13 gru 2012

chciałem zostawić ślad po sobie ze tu byłem i dziekuje za dobre słowa