Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aneta1309 21:34, 09 cze 2016

KasiaWB napisał(a)
Anetka, bardzo ładnie porządeczek jak zawsze
A Umbry posadziłaś co 3 metry? bo tak trzeba, ale pewnie wiesz. Rabata robi się bardzo rasowa
A że teraz mało kwitnie to nic, za chwilę widzę, że zacznie
Pozdrawiam

Tak jest Kasiu równiutkie 3 metry trzeba było koreankę przy okazji przesunąć mam nadzieję ,że to przeżyje a jak myślisz poszerzać czy zostawić te buksy tak w równej linii z Umbrami?
KasiaWB 21:50, 09 cze 2016

i w równej linii i rozrzucone mi się podobają, ale piszesz, że chcesz coś tam dosadzać, więc już wiesz ile miejsca potrzebują. Można by się było pokusić o wycięcie w tym ładnym trawniku dodatkowego prostokąta... taki ładny ten trawniczek i kanciki
aaa i jeszcze trzeba uważać aby to na froncie nie zasłoniło tego z tyłu wiem coś na ten temat )))
Aneta1309 22:06, 09 cze 2016

Dzięki Kasiu pomyślę nad tą rabatą jeszcze trawnika nie szkoda im większe rabaty tym chłopaki mniej koszenia mają już nie protestują tak jak kiedyś nawierzyli się trawnikiem. EMusia potrzebuję do zdjęcia darni i dlatego trzeba poczekać mogłabym sama ale nauczyłam się już trochę swoimi chłopakami wyręczać przy takich robótkach.
Buziaki
KasiaWB 22:10, 09 cze 2016

ale poszerzenie tylko na szerokości gdzie rosną Umbry mam nadzieję tj. tak mniej więcej do świerka? a może to jodła... - zakończyłabym nawet przed. A ile jest od pnia tej ostatniej (po prawej stojąc frontem) do tego iglaka i jak szeroki ma być iglak docelowo?
Aneta1309 22:15, 09 cze 2016

dokładnie Kasiu tylko przed wiśniami dalej rośnie jodła koreanka przed ogrodowiskowy zakup
KasiaWB 19:37, 10 cze 2016

Rzuć okiem na rabatę Gabisi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=533
I jeszcze Aga z Wrocławia ma ładną z umbrami.

Znalazłam dla Ciebie białą różę jedna z najnowszych róż http://www.davidaustinroses.co.uk/desdemona
Moim zdaniem piękna
anulajda 19:53, 10 cze 2016

Pięknie prowadzisz rabaty są eleganckie i zadbane.A migdałka nie żałuj, pomyśl nad posadzeniem w to miejsce buka pęduli o wąskiej koronie o płaczącym pokroju i przewieszony wierzchołku
Aneta1309 11:01, 13 cze 2016

KasiaWB napisał(a)
Rzuć okiem na rabatę Gabisi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=533
I jeszcze Aga z Wrocławia ma ładną z umbrami.

Znalazłam dla Ciebie białą różę jedna z najnowszych róż http://www.davidaustinroses.co.uk/desdemona
Moim zdaniem piękna

Dizęki Kasiu rabata zostanie poszerzona tylko trochę później teraz nie chcę buksów przesadzać.
Różyczka śliczna masz rację biała nie za wysoka w tym roku u mnie pewnie zagości.
Aneta1309 11:04, 13 cze 2016

anulajda napisał(a)
Pięknie prowadzisz rabaty są eleganckie i zadbane.A migdałka nie żałuj, pomyśl nad posadzeniem w to miejsce buka pęduli o wąskiej koronie o płaczącym pokroju i przewieszony wierzchołku

Aniu dziękuję ślicznie Migdałek jednak odbił a już myślałam, że coś nowego będę miała w ogrodzie. To już jest stary egzemplarz więc pewnie następnej wiosny nie przeżyje. Teraz bym migdałka nie kupiła ale to był zakup przed ogrodowiskwy.
Za pomysł z bukiem dziękuję oblukam sobie, bardzo lubię buki
Aneta1309 11:07, 13 cze 2016

Sobota pod hasłem kulkowanie Bukszpany na przodzie przycięte na tawułki czasu i siły zbrakło. W tym tygodniu jak pogoda pozwoli przenoszę się na tyły kontynuować akcję kulkowanie