Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 21:42, 10 kwi 2016

wiunia napisał(a)

Mirelko nie chcę Cię angażować, bo nie wiem kiedy mogłabym odebrać, pomyślałam, że może wiesz o jakimś ogrodniczym, gdzie i ode mnie jest niedaleko
Kusisz

W ogrodniczym nie wiem gdzie, nie widziałam. Tam gdzie jutro jedziemy to zakupy dla hurtowników, dlatego warto. Zastanów się, bo dla mnie to nie problem kupić, a sama jak pojedziesz to kilku sztuk Ci nie sprzedadzą.
Daj znać
Zielona 21:43, 10 kwi 2016

Pamiętaj Wioletko, żeby posadzić powojnika nieco głębiej niż w doniczce i pod kątem.
wiunia 21:52, 10 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Pamiętaj Wioletko, żeby posadzić powojnika nieco głębiej niż w doniczce i pod kątem.

Posadziłam pod kątem ale przy małym domku drewnianym i teraz zastanawiam się czy mi go nie przestawi korzeniami choć moje inne powojniki mają nieekspansywne korzenie...
Zielona 22:06, 10 kwi 2016

Hmm... powojniki chyba właśnie mają drobne korzenie. Ja bym się nie bała o domek... A na pewno ma tam fajna miejscówkę, bo jest osłonięty.
wiunia 22:20, 10 kwi 2016

Zielona napisał(a)
Hmm... powojniki chyba właśnie mają drobne korzenie. Ja bym się nie bała o domek... A na pewno ma tam fajna miejscówkę, bo jest osłonięty.

....i będę go widziała z okna salonu i tarasu...dziękuję za wizytę u mnie!
Milka 17:31, 12 kwi 2016

Wiunia, Rubensów nie tniemy!!!
wiunia 17:57, 12 kwi 2016

Milka napisał(a)
Wiunia, Rubensów nie tniemy!!!

Tak, tak już do mnie dotarła wiedza na ten temat Dziękuję Irenko!
Milka 20:05, 12 kwi 2016

wiunia napisał(a)

Posadziłam pod kątem ale przy małym domku drewnianym i teraz zastanawiam się czy mi go nie przestawi korzeniami choć moje inne powojniki mają nieekspansywne korzenie...

Korzenie u nich miesiste, jak u osmiornicy macki, ale ida mocno w glab, nic nie uszkodza, wiem, bo wykopywalam okaz kilkunastoletni, bylam zdziwiona na maksa, gora delikatna, a pod ziemia potwor
wiunia 15:38, 13 kwi 2016

Milka napisał(a)

Korzenie u nich miesiste, jak u osmiornicy macki, ale ida mocno w glab, nic nie uszkodza, wiem, bo wykopywalam okaz kilkunastoletni, bylam zdziwiona na maksa, gora delikatna, a pod ziemia potwor

Dziękuję Irenko za tą informację w głąb niech rośnie ile chce nic mu nie będzie przrszkadzało
wiunia 12:50, 15 kwi 2016

Czy ktoś z Was kochani zaglądajacy podpowie mi czy to możliwe, że to siewka np. rozplenicy czy może zwykły chwast?