Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 20:15, 10 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
A co Ty masz za głaz na fotografii?

Mirelko to jest stary kawałek drewna miał być spalony w kominku ale ma dużo takich małych dziurek jakby ktoś specjalnie je wydrążył i zostawiłam go jako domek dla owadów. Leży obok lawendowej plamy więc pewnie jakieś bzyczki tam znajdują schronienie
wiunia 20:20, 10 kwi 2016

Kasiek napisał(a)
Wiuniu dla Ciebie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4070-clematis-montana-rubens-wart-grzechu?page=38

Dziękuję Kasiu! Czyli skoro kupiłam rubensika takiego obciętego ale jednak z młodymi już listkami i cienutkim pędem kilkunastocentymetrowym to w tym roku kwiatków nie ujrzę
Kasiek 20:35, 10 kwi 2016

Wiuniu na to nie ma reguly. Pamietam mojego Rubensa, ktoregos z kolei, ktory byl naprawde malutki i pomimo wszysto, zakwitl mi w pierwszym roku. Fakt ze kwiatkow mial raptem 3 lub 4 ale byly. Daj mu troche czasu, ten clematis pokazuje swoje piekno dopiero po jakims czasie...I nie obcinaj go, chyba ze kiedys zacznie przeszkadzac Ci jego wielkosc...bo to naprawde kolos
ewa004 21:00, 10 kwi 2016

Kaska i tu juz byłaś
Chciałam Ci Wiuniu powiedziec ze się nie tnie ...ale Kasiula wyprzedziła
MirellaB 21:05, 10 kwi 2016

Wiunia pytałaś u mnie o szałwię. Wiem gdzie można kupić, jutro jadę, kupić Ci?
Kasiek 21:06, 10 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Kaska i tu juz byłaś

Nooo...szwedam siem...
wiunia 21:31, 10 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Wiunia pytałaś u mnie o szałwię. Wiem gdzie można kupić, jutro jadę, kupić Ci?

Mirelko nie chcę Cię angażować, bo nie wiem kiedy mogłabym odebrać, pomyślałam, że może wiesz o jakimś ogrodniczym, gdzie i ode mnie jest niedaleko
Kusisz
wiunia 21:34, 10 kwi 2016

Kasiek napisał(a)
Wiuniu na to nie ma reguly. Pamietam mojego Rubensa, ktoregos z kolei, ktory byl naprawde malutki i pomimo wszysto, zakwitl mi w pierwszym roku. Fakt ze kwiatkow mial raptem 3 lub 4 ale byly. Daj mu troche czasu, ten clematis pokazuje swoje piekno dopiero po jakims czasie...I nie obcinaj go, chyba ze kiedys zacznie przeszkadzac Ci jego wielkosc...bo to naprawde kolos

Dziękuję za słowa otuchy będę cierpliwie czekała na jego piękno!
wiunia 21:38, 10 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Kaska i tu juz byłaś

Tak, Kasia wpadła z pomocą Dzięki Ewa! Kupiłam takie maleństwo i posadziłam już ale teraz myślę czy mu miejsca nie zabraknie skoro ma urosnąć taki olbrzym Najwyżej będę przycinać.
MirellaB 21:41, 10 kwi 2016

wiunia napisał(a)

Mirelko nie chcę Cię angażować, bo nie wiem kiedy mogłabym odebrać, pomyślałam, że może wiesz o jakimś ogrodniczym, gdzie i ode mnie jest niedaleko
Kusisz

W ogrodniczym nie wiem gdzie, nie widziałam. Tam gdzie jutro jedziemy to zakupy dla hurtowników, dlatego warto. Zastanów się, bo dla mnie to nie problem kupić, a sama jak pojedziesz to kilku sztuk Ci nie sprzedadzą.
Daj znać