Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Kondzio 11:51, 12 sie 2013

Super zmiany jestem ciekawy jak to teraz wyglada na żywo hi hi hi
Milka 11:53, 12 sie 2013

Magda70 napisał(a)
byłam...
obrazkowe luknęłam...czytac nie dam rady....

obrazkowe ciekawsze

ciąg dalszy o trawach, tym razem pod murem w innej części, stąd zabrałam wszystkie szałwie, chyba

20, horti...4 sztuki, 2 róże Graham Thomas

a doszło na całej linii hakone, bo były 4 z ubiegłego roku, mocno wyrosły, sami popatrzcie jaka różnica,

miskanty Ml, w rogu Arundo Donax Auerovariegata, sztuk 2 w różnych odcieniach, bo pasują...na murze

ściele się w tych kolorach dereń sąsiadki

pomiędzy nutkajskimi cyprysami są hosty zabrane z rabaty rh.... 5sztuk a wokół tego wszystkiego moja

trawa, też zabrana z rabaty rh, musiałam ją dzielić i przy okazji posadziłam w innych miejscach

to ta Arundo

i portretowo

w trakcie....tu widać różnicę w hakone.....nakopałam się tych roślin, naprzesadzałam, naplewiłam, powiem, ze to ogrom pracy!

popcorn 11:55, 12 sie 2013

ale fajna rabata! hakonek zazdraszaczam!
k.
Milka 12:08, 12 sie 2013

i cd w tej części
jest tak jasno i soczyście, a jak to urośnie!
no i buki trikoror nadają inny ton kolorystyczny, który nawiązuje do daleszej części, gdzie powtórzenie z innymi trawami, klonem i rozchodnikami w kolorze bordo, pomiędzy dałam len, jest zwiewny i super wygląda

i w drugą stronę

i koniec, ziemia została pokryta zmielonymi gałązkami sosen, na rzie zielono, ale zbrązowieje.....ale jak to pachnie, bosko!
Tess 12:21, 12 sie 2013

irena_milek napisał(a)

Irenko, czy to cprysiki nutkajskie Pendula?
Bo jesli tak, to obawiam się, że za gęsto posadziłaś. One dorastają do 15 metrów wysokości, a i objętości sporej są.
Mala_Mi 12:24, 12 sie 2013

Rabata piekna.. oj się narobiłaś....
Milka 12:26, 12 sie 2013

bociek napisał(a)
Buziam niedzielnie. I czekam na fotki.

obiecane, co mnie się spodobało, a innym niekoniecznie
Fince się podobało, przy okazji rozszyfrowała większość moich traw, udzieliła cennych wskazówek i czeka nas przesadzanie!!!!! i wiem co ja posiałam, jeżówki i naparstnice, dobrze, ze wszystkiego nie wyplewiłam
jest cała masa!

tak się zaczęło wykorzystanie gałęzi z wyciętych drzew...a że przebija sąsiada garaż..

zamiast metalowej, idealna podpora z pnia] perukowca

zbigniew_gazda 12:27, 12 sie 2013

Pięknie Irenko. Robi się Ogród Botaniczny! A czy bukszpany pstre szybko ci rosną? U mnie stoją w miejscu ale na szczęście nie obsychają.
Milka 12:30, 12 sie 2013

Tess napisał(a)

Irenko, czy to cprysiki nutkajskie Pendula?
Bo jesli tak, to obawiam się, że za gęsto posadziłaś. One dorastają do 15 metrów wysokości, a i objętości sporej są.

Tereniu, tak, to one
my wszystkie drzewa podcinamy bardzo wysoko, one też będą podcinane i góra tylko ma zwisać, tak samo robimy z innym okazami, aby dołem tworzyć inne piętro
Milka 12:32, 12 sie 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Pięknie Irenko. Robi się Ogród Botaniczny! A czy bukszpany pstre szybko ci rosną? U mnie stoją w miejscu ale na szczęście nie obsychają.

Zbysiu mam nadzieję, że ta cała praca porządkująca ma sens i ogród zyska
co do bukszpanów, są chorowite, ciężko rosną, stwierdzam, że nie lubią wilgoci i uwielbiają je ślimaki, u mnie zjadają wszystkie nowe listki, więc teraz jak tam wysypane, jest nadzieja, że ruszą z kopyta
ale fakt, upierdliwe są

i w zbliżeniu detale domku na murze