Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 12:57, 16 cze 2013

O i tu mam widok na firletki
Mala_Mi 12:59, 16 cze 2013

Trojeść bulwasta zaczyna

Akacja całe lato puszcza takie już mniejsze kępy kwiatów

Posłonki cieszą sie ze słońca

Mala_Mi 13:01, 16 cze 2013

Obiecałam w piątek pokazać moje limki... te po prawej i lewej storni.. dla porówania do drzwi. Cena 15 zł.

A w środku Phantom, ale to kupiłam na prezent Porządny krzak...
greglis 13:29, 16 cze 2013

Dawno już masz firletki? Bo widzę na zdjęciu spore rošlinki. Ja mam moje od miesiąca i nie bardzo wiem co z nimi dalej robić. Czy porzekwitnięciu zostawić czy ciachać ? Rozrosną się przez nasionka ?
Mala_Mi 13:47, 16 cze 2013

greglis napisał(a)
Dawno już masz firletki? Bo widzę na zdjęciu spore rošlinki. Ja mam moje od miesiąca i nie bardzo wiem co z nimi dalej robić. Czy porzekwitnięciu zostawić czy ciachać ? Rozrosną się przez nasionka ?

Witam właścicielkę pięknego i klimatycznego ogrodu

Firletki po przekwitnięciu ciachaj. Tzn kwiatostany... wtey liscie będą ozdobne i zimozielone. Wiosną brzydsze listki można wyskubać.
Jak chcesz dochować się potomstwa to trochę firletki możesz zostawić.. ale nawet uciachana po przekwitnięciu i tak się rozsieje. Sama w sobie rośnie w ładne kępy... i szybko rośnie, za rok się zdziwisz.. Kępy potrafią się starzeć, wtedy starą wyrzucasz a zostawiasz nową.. jak z naparstnicami
Ja firletkę mam wszędzie, bo się rozsiewa.. ale łatwo też się piele... Teraz staram się szybciej ścinać
bociek 13:56, 16 cze 2013

15 zl za takie wielkie krzaki????????????????!!!!! Toz to szok absolutny. Anek, farciaro.

Patrze na te Twoje kwiatki i wiesz co, zrobie sobie wsiowa zamiast mydlanej!!! Posadze tam wszystkie kwiaty swiata Mial byc warzywnik, i gabion, ale chromole Bedzie kwieciscie I to za Twoja sprawa.
I jeszcze jedno, w zeszlym roku mowilas mi, nie sadz traw w limkach ani begonii, bo horti urosnie i zagluszy. I MIALAS RACJE!!!!
I wiesz co Anek? Fajnie, ze jestes z nami
greglis 14:33, 16 cze 2013

asc napisał(a)

Witam właścicielkę pięknego i klimatycznego ogrodu

Firletki po przekwitnięciu ciachaj. Tzn kwiatostany... wtey liscie będą ozdobne i zimozielone. Wiosną brzydsze listki można wyskubać.
Jak chcesz dochować się potomstwa to trochę firletki możesz zostawić.. ale nawet uciachana po przekwitnięciu i tak się rozsieje. Sama w sobie rośnie w ładne kępy... i szybko rośnie, za rok się zdziwisz.. Kępy potrafią się starzeć, wtedy starą wyrzucasz a zostawiasz nową.. jak z naparstnicami
Ja firletkę mam wszędzie, bo się rozsiewa.. ale łatwo też się piele... Teraz staram się szybciej ścinać

Dziękuję bardzo
Ola54 14:39, 16 cze 2013

Piękne okazy hortensji za piękne pieniądze.
Kępa firletek ładna,moje wyginęły
Bogdzia 15:03, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Na szybko pytanie do Mariusza i Bogdzi.. to jastrząb czy krogulec... udało sie go złapać w locie.. jakość zdjęć słaba...

On raczej do pustułki podobny. Kapiel kopciuszka cudnie uchwycona.Biedak nie mógł sie spokojnie wykąpac, może on Ci do łazienki przez okno tez zaglądnie???
Urszulla 15:22, 16 cze 2013

Ptaszek mi się podobał nie mam takich widoków, więc z chęcią pooglądam zawsze u Ciebie.
Pomidorki w szklarni i ogórki masz- gruntowe plony w tym roku chyba będą nieudane.
Ostróżki u Ciebie się same sieją z roku na rok?
a poza tym kwieciście
nareszcie
po tych wiecznych deszczach