Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:12, 16 cze 2013

A teraz pokażę jak wygląda krzak róży którego w tym roku nie przesadzałam... w zeszłym roku był sciety prawie do zera, bo je umroziło.. to róże których nie zabezpieczam niczym na zimę.. rosną jak chcą.. bez kopczyków i takich tam..

A tak wygląda mizernych 7 krzaków , które przesadzałam wiosną.. ale za rok dadzą czadu I dlatego szałwia tymczasowo, bo rabata pójdzie do poszerzenia, ale nie wyrabiam na zakrętach.. Róż prawie nie widać

A takie są

Mala_Mi 20:15, 16 cze 2013

jotka napisał(a)

Mohito? nie lepiej wypić zamiast w nim pływać

Dobre
30 metrów sześciennych mohito

Na razie leci woda z wodociągu... tak brudna, że trzeba wodę w basenie uzdatniać i czyścić basen.. porażka...... i się dziwię że 2 lata i każda bateria pada Na foto nie widać ile brudu na dnie....
JulkAd 20:17, 16 cze 2013

A ja widzisz Aniu muszę bylinową skombinować właśnie od frontu, bo tam M w zimie śnieg wrzuca i powiedz mi co można posadzić, żeby było długo ładne, rosło na stronie północno - wschodniej ( słońce do 12-13) i nie miało zbyt głębokich korzeni, bo tam płytko.....za dużo pytań chyba Ci dałam
JulkAd 20:19, 16 cze 2013

A te róże w szałwi masz wielkokwiatowe czy jakieś insze inszości?
Mala_Mi 20:20, 16 cze 2013

Przepis na mohito już wynaleziony w necie... i zapisany... brakuje tylko Madżenki

Na obiad była ryba z grilla, chłopa leży w rabacie i czeka w cieniu na swoja porcję.. jakos na tarasie było mu za gorąco...

I już ma swoją porcję Oczywiście kiełbaski.. bo ona tez ma zawsze grilla ..

Miałam to miesce zmienić.. ale chyba zostanie jak jest.. pies sobie to miejsce ostatnio upodobał Rosną tam dąbrówki, wiec może bezkarnie na nich leżeć
Mariusz 20:21, 16 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

On raczej do pustułki podobny. Kapiel kopciuszka cudnie uchwycona.Biedak nie mógł sie spokojnie wykąpac, może on Ci do łazienki przez okno tez zaglądnie???

Tak, to bez najmniejszej wątpliwości pustułka. Tak zastanawiam się czasem ile ciekawostek mnie omija do których nie jestem w stanie dotrzeć, nie doczytać, zapewne sporo - kurcze szkoda, ale mój umysł nie ogarnia ogromu wiedzy tego forum i szybkości jej pojawiania się na rożnych stronach
Mala_Mi 20:25, 16 cze 2013

JulkAd napisał(a)
A te róże w szałwi masz wielkokwiatowe czy jakieś insze inszości?

To najprawdopodobniej Elmshorn - rabatowa i faktycznie kwitnie do grudnia.. tylko po pierwszym kwitnieniu ma przestój, a potem to non stop...
http://www.rosarium.com.pl/k/?id=67&Elmshorn

Bylinówkę jakoś zrobimy, ale byliny jak inne rośliny potrzebują ziemi... wyjątek to skalniaki, ale one znów potrzebują słońca.. chociaż rozchodniki rosną mi i w cieniu
Mala_Mi 20:33, 16 cze 2013

Mariusz napisał(a)

Tak, to bez najmniejszej wątpliwości pustułka. Tak zastanawiam się czasem ile ciekawostek mnie omija do których nie jestem w stanie dotrzeć, nie doczytać, zapewne sporo - kurcze szkoda, ale mój umysł nie ogarnia ogromu wiedzy tego forum i szybkości jej pojawiania się na rożnych stronach

No to mam kolejnego ptaka na liście tych co się przewinęły przez ogród Muszę je skatalogować Bo rachuba mi się już pogubiła.. nawet nie wiedziałam, że jest tyle ptaków
Magda70 21:03, 16 cze 2013

asc napisał(a)
Marzenka - też wierny gościu ....
Nie raz narzekam, że brak mi całego oświetlenia ogrodu, ale mam czołówkę
Zdecydowanie brakuje sportu.... ale sport bym miała w ogrodzie, ale niestety pracę mam siedzącą i nic na to nie poradzę, po wczorajszych wyczynach boli mnie każdy staw i mięsień....
Za to wczoraj przyjachał S. z Anią i pomogli rozstawić balię. .będzie sport w ogrodzie dodatkowy... tylko pytanie kiedy????? Tym sposobem z powrotem powiększyłam liczbę puntów wodnych. Ozdoba ogrodu to żadna.. ale co zrobić....

Pal licho ozdobę...moja latorośl po piętach by cię całowała...tzn mnie...gdybym jej to rozstawiła...Ale miejsca brak na taki duży punkt wodny
Magda70 21:10, 16 cze 2013

asc napisał(a)

Bociuś...... to fajnie, że my wszystkie jesteśmy i nieliczni Panowie też... a taki Bociuś to tylko jest jeden... i tylko jedna rabata kolejowa..
Pomogę ile mogę w doborze roślinek Ale różyczka jakaś też musi być... Madżen ma rację I może coś ci spasuje z moich kfiotków Na wszelki wypadek gdzieś posadzę nadmiarowe jeżówki.... niech czekaja na nowa rabatę Bo bez nich to nie halo..
W tym roku przetacznik siwy kwitnie skąpo

Kurczaki..jaki fajny ten siwy....
Oj muszę go namierzyć...u mamy robiłam dziś rabatę na szaro cało...i fajnie by pasił tam....