Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 23:15, 09 sie 2013

alinak napisał(a)
o jezu jak ten kwiatek wygląda !!!!. czadowy . Ania a cleome cierniste to zbierasz nasionka , bo ja też zakupiłam i zastanawiam się czy by nie spróbować . kupiłam od babulki na naszym bazarku , która sama rozmnaża .tylko zapomniałam spytać gdzie to rozmnaża czy do ziemi , czy w doniczkach

Cleome zakupiłam nasionka .. i posiałam gdzieś w kwietniu do doniczek... ale mamie dałam nasionka i ona chyba od razy do gruntu ciepnęła... Moje trzymałam w doniczkach 2x2cm!!!!! do lipca!!!! I nie zdechły, a mogły i chyba nawet już chciały I od lipca rosną giganty...
Niektóre nasionka muszą uleć stratyfikacji?? (ochłodzeniu) i nie pamiętam czy cleome musi czy nie (poszukam i Ci napiszę)... kupiłam nasionka od kobiety co zbiera nasionka .... mam białe i różowe cleome.... śliczne są..za rok też posadzę, ale już jako ostatni plan
Mala_Mi 23:20, 09 sie 2013

BEATA_S napisał(a)

Aniu a ja zapytam, czy ta trawka jasnozielona/żółta z tyłu to hakonechloa?

moja chochla jest brzydsza, a rówieśnice.. (gdzieś pokazywałam 2 stronki wcześniej przy liriope).... to miniaturowe iryski, posadziłam 3 kłącza..... Liście ok. 5-7cm, a kwiatki niebieskie na 1,5cm. wczesną wiosną kwitnie.... a potem taka ładna trawka Polecam na skalniaki

BEATA_S 23:26, 09 sie 2013

Dziękuję Aniu
Kindzia 11:09, 10 sie 2013

Doszło już ochłodzenie do Was? U nas poprosiłabym o nieco wyższą temperaturę...17 jest...jutro ma być dobrze...dla mnie, bo 24...dla Ciebie niech będzie 34...

Ale pitolków lotosik natworzył...
Gabrysia_ 11:20, 10 sie 2013

Kindzia napisał(a)

Ale pitolków lotosik natworzył...

Płodny okaz jak nic
Milka 12:05, 10 sie 2013

Solniczka bije wszystko, no rewelacja!
z tą Cleome mimo woli ci wyszło
kasiek 14:02, 10 sie 2013

a to Ty tutaj - a ja na poprzednim wątku sie wysilam
Podziwiałam Twój powalający na kolana ogród.
I mam pytanie co robisz z plackiem po basenie?
grazyna 17:22, 10 sie 2013

asc napisał(a)

To jest kwiat

Cudo !

Piękna ta kałuża
Mala_Mi 18:05, 10 sie 2013

kasiek napisał(a)
a to Ty tutaj - a ja na poprzednim wątku sie wysilam
Podziwiałam Twój powalający na kolana ogród.
I mam pytanie co robisz z plackiem po basenie?

Placek sie zostaje na zimę..... kiedy zakupię huśtawkę i biedę ustawiać ją na okres kiedy nie ma basenu

Tak to wygląda.. musimy tylko kupić inny piasek, bo ten jest brzydki.. a raczej bardzo drobny kamyk okrągły by nie dziurawił dna I będzie dużo lepiej, ale chcemy kółko przesunąć o metr w stronę sadu Więc na razie jest jak jest

Mala_Mi 18:14, 10 sie 2013

Kasiek dziękuję za komplement.. powala ten mój ogród na kolana , powala, cały dzień kancikorób i na kolana... masakra.... ale raz w roku pasuje wyrównać krawędzie.... ponad rok nie podcinałam

I efekty pracy...

A wszytko dlatego, że nie mam pomysłu co zrobić z moim bonzajem dla ubogich, wczoraj cały wieczór cięłam i dochodzę do wniosku, że chyba go wyrzucę... i tak sobie cały dzień myślę... zrobić bonzaj czy wyrzucić... i tłukę te kanciki..... ależ tego mam.... zawsze kancikowałam po kawałku, a dziś cały dzień..... i nie zrobić w dzień......... ależ mam tych krawędzi.... masakra.. jeszcze mam na dzień roboty..... koszmar...
I zaczęty bonzaj.... i nie skończony....... jak wyciepie przeniosę w jego miejsce piwonie spod choinek Wejdzie trochę kwiatków ... muszę ten kąt ogrodu w końcu zrobić na ogród a nie strach na wróble...