Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:22, 11 sie 2013

reni napisał(a)
Aniu pozdrawiam...

A ja odpozdrawiam i zmykam przygotować co nieco na jutro do pracy........ koniec weekendu

Wymyśliłam co w tym kącie posadzę..... miały być bodziszki, tak jak z lewej strony żylistka... ale posadzę jeżówki , żółte Muszę dokupić więcej, na razie miałam jedna żółtą to posadziłam... i z brzegu bodziszek max frei..... by już nie pstrzyć do końca..

Mala_Mi 20:29, 11 sie 2013

MarekW napisał(a)
Bonzaj ok ale może ma za dużo gałęzi? Pomyśl czy jeszcze czegoś nie przyciąć i dodaj mu ze 3 kamienie różnej wielkości i będzie prawie jak ogród japoński

W tym problem, ze na około jałowca są rabaty bylinowe... i to stylistycznie trochę kiszka

Za to kawałek dalej myślałam, przez 3 lata co posadzić na skraju.... i posadziłam żurawki, z moich rozsadek, sama wyhodowałam w tym roku.... miały iść gdzie indziej, wokół kamieni z ciurkadełkeim zamiast dąbrówki... .. ale nie zmieniam, bo pies polubił to miejsce i żurawki mi będzie niszczył....

I tak będzie ..

Mizerniutkie jeszcze, ale urosną
bociek 20:48, 11 sie 2013

asc napisał(a)

Bociek.. to Kamasutra..... Bez zbędnej gimnastyki

Kamienie pokryły się syfem, a nie patyną....... czarne, oślizgłe i brzydkie......
I patrz jak teraz ładnie...

I wiesz, że moje rozplenice, te normalne już maja pierwsze kocki...... szok, to nienormalne by już teraz ....... ja nie che jesieni, ja chcę lato.... ja sie tak nie bawię.... Miskanty też już mają pierwsze pióropusze.....

Oj, sprawdziłam jak było rok temu.. było tak samo.. to jeszcze lato trochę potrwać może.. i kocki i wrzoski w tym samym stadium były....uffff... niepotrzebna panika....

No blysk, faktycznie... Moze masz i racje z tym remontem ptasiego SPA.

Moje rozplenice sie rozkrecaja z kockami. I ja tez chce lato. Takie wymarzone, jak mielismy (no dobra, nie kazdy lubi upaly, ja lubie, ale w nocy mogloby padac, w dzien cieplunio, to jest wymarzone lato). Zalozmy Stowarzyszenie na Rzecz Goracego Lata do Samej Wiosny

Pocieszylas mnie, bo juz schize mialam, ze zaraz 1 listopada

Buziam
bociek 20:49, 11 sie 2013

A bonzaj wcale wcale.
Magda70 20:55, 11 sie 2013

asc napisał(a)
Marek - Kamasutrę wypatrzyłam....... już wiem dlaczego Lotos i Kamasutra idą w parze....... czy tylko ja mam takie skojarzenia ?????
Jak przekwitnie jest taka solniczka....

Potem jakby UFO przyleciało i sie zagnieździło..

A to takie ufoludków????? Oj, oj, oj.. kosmate myśli.... nie wiem na ile to będzie widoczne na foto. .....

Haha obłędne....wszystko widoczne
Magda70 21:03, 11 sie 2013

Je się dołączam do stowarzyszenia...też chcem lato do samej wiosny
Madzenka 21:05, 11 sie 2013

Magda70 napisał(a)
Je się dołączam do stowarzyszenia...też chcem lato do samej wiosny

A kiedyna nartach będę jeździć? Ja proszę o 4 pory roku! Porządek na świecie musi być!
Mala_Mi 21:19, 11 sie 2013

Madzen.. w górach ma być czwarta pora roku czyli zima A u nas ma być lato, lato, lato

A to trwnik podlewany

A to niepodlewany

kaisog1 21:32, 11 sie 2013

ANia dzięki za odpowiedź w sprawie jeżówek.Ty możesz mieć racje z tymi cechami.... czyli zostaje jedynie dzielenie.... ale ciekawa jestem co z takich nasion wyrośnie. Zrobię eksperyment jak Ana nie zapomni o nasionkach
Krys 21:49, 11 sie 2013

Aniu podpowiedz prosze floksy obcina się teraz,ale na jakiej długości?