Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

leon60 07:14, 20 sie 2013

WoW ale gigant ! Przepiękna
ZbigniewG 07:25, 20 sie 2013

Ania chyba dałaś impuls do nowej mody hortensje na pniu zaraz poleciałem do ogrodu sprawdzić którą jeszcze mogę tak poprowadzić, znalazłem więc będą już trzy

a myślałem że już nic mnie nie rusza
Ola54 08:31, 20 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Co tej hortensji dają, że tak urosła? Jakieś sterydy, czy co?!

musi,że tak.Bo Magiczna siła tego nie zrobiła
Mala_Mi 09:06, 20 sie 2013

Nie czasowa jestem wiec odpowiadam szybciutko A i forum tak wolno chodzi, że meni szlag trafia.

Butterfly - motylku przylatuj.. nawet na drugi koniec.... i czemu nie zadzwoniłaś że będziesz w Rz. bym Cię doprowadziła do Pana Bylinowego A na drugi raz parkuj po przeciwnej stronie drogi.... tam jest parking dla kilientów też.. bo to dom Pana Bylinowego Z stamtąd sie łatwo wyjeżdża, bo na placu nawet zawrócić można A spod furtki szkółki to MASAKRA..a w godzinach szczytu niemożliwe
Tak czy siak nagana z wpisem do akt... była i nie powiedziała....... podpadasz.... na drugi raz będzie lanie na kolanie....

Mirka - nóżka jest zacna.... prawie jak nasze długonogie dziewczyny z pomorza....

Sebek i Marzena - też jak ją pierwszy raz zobaczyłam to zgłupiałam... pierwszy raz to nawet nie poznałam, że to horti.... bo kto widział takie coś ???

Agnieszka - znając życie to nic hortensja nie dostaje, kompletnie nic.. taka odmiana i ....lata robią swoje ... w dodatku ziemia tam nie najlepsza...... ale hortka urosła i tną ją mocno, bo by wszytko zdominowała.. wiec na wiosnę jest ufryzowana na jeża A ja wiosną biorę patyki i próbuję ukorzenić

Bożena - bo ja jestem taka malutka też

Grembosia - oj u Ciebie też dawno nie byłam A co do hortki to gratulacje dla mamy synowej, bo to jej dzieło I jej sukces Dobrych ludzi kwiaty kochają No i Ele to dobre ogrodniczki

Ula - nie mam pojęcia które wyższe... bo ja nawet pomieszałam jakie hortki mam u siebie

Renia - zapraszam jak gdzieś sie tu zakręcisz...

Ola- hortka jak dla Ciebie.... bo wymaga precyzyjnego i wielkiego cięcia

Zbyszek - dziękuję, jestem normalna, bo ja to samo zrobiłam u siebie.. poleciałam szukać która by sie nadała na drzewko Muszę właścicielce hortki poczytać co napisałeś .... też sie uśmieje..

Michalina - zapytam sie ile lat może mieć ta hortka.. może doliczą.... wiem że tyle lat co okoliczne serby... wysokie i wąskie.... Faktycznie serby są wąsko rosnące
Mala_Mi 09:13, 20 sie 2013

Beata - Motylku - twoje trawki u mnie w gruncie są dość niskie, ale w donicach osiągnęły straszną długość....

Upsss słabo widać..... szukam innego..

A doniczki Gierczusiowe

A kwiatki z naprzeciwka bylinowego.. zawsze tam kupuję..
Mala_Mi 09:16, 20 sie 2013

Szukałam co jeszcze można zfocić.... coraz trudniej... fotki z wczoraj..
Tak wygląda krokosomia Lucifer.. liście szybko zżółkły, bo przędziorek im pomagał cały sezon..

Te języczki kwitną bo M założył im automatyczne podlewanie... razem z rh... stwierdził, że też lubią mokro, wiec dostały przydział

Magnolia Nigra cały sezon kwitnie pojedynczymi kwiatami

Mala_Mi 09:19, 20 sie 2013

Czarna trawa sie poprawiła, może nie rozrosła sie wizualnie, ale widzę że rozłogami poszła na boki..... i widać że wyrastają odnogi, może kiedy będzie czarny dywan

Liriope też jeszcze kwitnie

Ogólny widok na kałużę..... foty wczorajsze, dziś pochmurno.. ale nie pada... podlewać czy nie ??????

ZbigniewG 09:58, 20 sie 2013

Ania to była szybka akcja , dalsze formowanie wiosną

i mały bonusik
Mala_Mi 10:17, 20 sie 2013

ZbigniewG napisał(a)
Ania to była szybka akcja , dalsze formowanie wiosną

Zaczerpnęłam informacji... hortka była posadzona gdzieś pomiędzy 14 a 19 lat temu. Rozrastała sie blokując wejście do domu to była podcinana...... a teraz jest ścinana..... i tak niechcący powstał taki okaz. Hortka nigdy nie była nawożona, podlewana.... i tak sobie rośnie sama z siebie......
Zakładając, że dokarmiane mają szansę być dużo szybciej takie niż za 14 lat to chyba też jakąś taką sobie zrobię na prowadzenie na pniu

A tak wygląda pień

Sebek 10:52, 20 sie 2013

O rany....A ja mam Unique wyprowadzoną na pniu.....Może urośnie właśnie taka? Na razie ma 3 latka