Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

AgnieszkaW 20:21, 20 sie 2013

Deszczyk do Ciebie idzie Aniu, w TV mówili...Pozdrawiam
Ps
Twoja kałuża zachwyca
Mala_Mi 20:53, 20 sie 2013

A ja podlewałam, ale coś wieje i sie zaciąga.. może podleje resztę za mnie Bozia... mi już się znudziło.

W akcie desperacji wyrzuciłam różę... nie mam złudzeń, że franca będzie jeszcze z jakiś korzeni odbijać... uszarpałam się jak głupia, a mam coś zchrzaniony bark i trudno sie walczyło..ale i lewą ręka dałam radę

Szkoda tylko niezliczonej ilości siewek ciemiernika.... ale niestety inaczej się nie dało.. za rok znów się wysieją

W kolejnym akcie desperacji wycięłam hortensję... tę co pokazywałam, że brzydka, wielka i robi niepotrzebny busz... słowa dotrzymałam przy pierwszej okazji poszła fruuuuu.

A teraz muzę popracować, wiec sorki, że do Was nie pozaglądam ... ale termin goni..... mam czas do 28 sierpnia....czasu mało ... będą nocki

Na dobranoc trochę moich rozplenic.. zaczynają się kockować

Czarne kocki fajne

Sebek 20:53, 20 sie 2013

Mirka napisał(a)
Aniu czy ta czarna trawka to u nas przezimuje?

To Ophiopogon planiscapus 'Nigrescens' - konwalnik - zimuje u nas
Poczytaj o nim tu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/272-portrety-roslin-ophiopogon-planiscapus-nigrescens
agniecha973 20:54, 20 sie 2013

Tfu, tfu jakie brzydkie rozplenice! Jeżu Anka, Ty masz chyba drożdże w tej glinie wmieszane.
Mala_Mi 20:55, 20 sie 2013

Mariusz napisał(a)

Lotos piękny, a marsylka niesamowita, tylko pozazdrościć. Nie mamy o niej tematu, czas to zmienić.
Sorki, że tak rzadko teraz zaglądam, ale muszę sprawnie zamknąć sezon letni
Pozdrawiam

Cieszę się, że chociaż marsylkę mam ładną w kałuży... oczywiście oprócz lotosu

Spokojnie zamykaj sezon.. wiem ja kto jest
popcorn 20:55, 20 sie 2013

piękne masz rozplenice, Aniu!
kupiłam w sobotę 3 sadzonki takich - mają mieć 1,5 metra wysokości. hmm... jak duże są Twoje??
pozdrawiam!
Mala_Mi 20:56, 20 sie 2013

Mirka napisał(a)
Aniu czy ta czarna trawka to u nas przezimuje?

Poprzednia zima była łagodna, wiec pod gałązkami świerkowymi przezimowała bez problemu..... a co dalej czas pokaże........ jak sie nafocha i zmarnieje.. to posadzę coś innego .. w końcu nie lubię żałobnych kolorów
eliza3 20:57, 20 sie 2013

Aniu, piękne rozplennice, zakochałam się w tych kocich ogonkach Moje jeszcze młodziutkie, ale czekam cierpliwie, kiedyś też się pochwalę
Idę jeszcze popatrzeć
leon60 20:58, 20 sie 2013

Aniu u mnie wieje wściekle ale melduje że do tej pory ani kropli deszczu
Jakie to rozplenice? bo w przyszłym roku mus nabyć, siem zakochałam i już mam dla nich miejsce
Mala_Mi 21:01, 20 sie 2013

kasiek napisał(a)
Alez masz duzo pięknych fotek, przy tych ograniczeniach czasowych rezerwuje sobie twoja stronke na zimowe dłuuuugie wieczory. Póki co udało mi się połknać troche początku - rewelacyjnie ogląda się u Ciebie zmiany. A foty zimowe masz powalajace - oświetlenie, cudowny biało - srebrzysty puch i jest... bajecznie !
Wogóle masz ogrom ciekawych fotek i tych ogrodu i z ptakami i z innymi zwierzątkami - ech musze juz leciec do prasowania - az żal opuszczać to miejsce

Bardzo miło mi sie czyta takie słowa..... i nie chodzi o próżność, czy pochlebstwa.. tylko o to, że ktoś docenia to coś, co sie chce pokazać

Zimy Ci Kasiu braknie.. bo to już drugi wątek......czyli grubo ponad 2300 stronek radosnej tfórczości.... trzeba mieć dużo samozaparcia....... to jest strasznie dużo

A że człek ze mnie narwany, to i zmiany są szybkie

U mnie góra prasowania czeka na lepsze czasy.....