Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

GorAna 23:24, 03 wrz 2013

Pozdrawiam pracowitą kobietę
Mathildis 23:28, 03 wrz 2013

GorAna napisał(a)
Pozdrawiam pracowitą kobietę

To "Kobieta Pracująca" żadnej pracy się nie boi.
Bo pies, rybki i dom i praca......i działka 3000 do ogarnięcia...... heh skąd ja to znam.

Niezmordowana
barbara_kraj... 23:41, 03 wrz 2013

I ptaszki też trzeba nakarmić i czasem sfotografować
Mus fartuszek szykować! Ja taki stosuję
Sebek 23:56, 03 wrz 2013

asc napisał(a)
Sebek.. te kulkowisko to jak połowa Twojego ogrodu.. a jak dołożę front.. to jak cały Twój ogród.... chyba tą łopatą bym Cię zabiła jakbym miała tak robić.. hi, hi, hi........
Jakby co to będzie fartuszek jak u fryzjera.. Innej opcji nie ma.... pamiętaj że mam jeszcze dalszy ogród....... a działka prawie 30 arów.... czyli 3000m2 ..... i tylko mam 2 ręce.. a i wiek już coraz mniej skory do pracy .. mam dom i pracę.. i babciom bendem.. i psa i rybki... oj.. odpada...

Rybki też? Nie wiedziałem
kachat 00:01, 04 wrz 2013

Aniu asc, jestem sporo młodsza od ciebie, a ci siły, energii i wytrwałości zazdroszczę Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce... A najgorsze że wiem, że co posadzę, to prędzej czy później przesadzę, i jeszcze bardziej mi się nie chce
GorAna 00:05, 04 wrz 2013

kachat napisał(a)
Aniu asc, jestem sporo młodsza od ciebie, a ci siły, energii i wytrwałości zazdroszczę Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce... A najgorsze że wiem, że co posadzę, to prędzej czy później przesadzę, i jeszcze bardziej mi się nie chce

Siedzi kobieta pod lipą w ogrodzie i drze się w niebogłosy.....o maaaatko...o matkoooo o matko....
zlecieli się wszyscy sąsiedzi...pomoc nieść.... a ona ...o matko....ale mi się robić nie chce...
kachat 01:01, 04 wrz 2013

GorAna Jakby zamienić lipę na sosnę to wypisz wymaluj ja w moim lesie
Mala_Mi 07:51, 04 wrz 2013

Aniu..bo to jak w dowcipie

– Co robisz?
– Nic.
– Przecież wczoraj nic nie robiłeś!
– Ale nie skończyłem.

kachat - ja nawet nie mam złudzeń, że jak posadzę to nie przesadzę... wczoraj nawet Magdzie mówiłam, że mi te moje roszady i przesadzanie się podoba.... bo mam co robić w ogrodzie Ale frontu nie chce rozgrzebywać po raz kolejny, bo to na wejściu.... niech nie denerwuje bałagan Resztą ogrodu sie nie przejmuję.. o tyle o ile nie muszę wyrzucać/eksmitowac czegoś co jest ładne a zarasta bo za gęsto posadzone.. to mój grzech główny w ogrodzie ZA GĘSTO
Mala_Mi 07:59, 04 wrz 2013

Opowieść z morałem dla kachat.... trza się brać do roboty Tylko góra może sobie poleniuchować....

Pewnego dnia bardzo zapracowana sowa postanowiła nic nie robić zarówno noce jak i dnie. Była po prostu przepracowana. Pomyślała sobie, że będzie się opier...ć. Siadła zatem zmęczona na gałęzi drzewa, jedno skrzydło założyła sobie za głowę i odpoczywa wymachując jedną nóżką. Nagle biegnie sobie ścieżyną zając:
- Co robisz sowa?
- Nic. Opier....m się.
- A to tak można?
- A nie widać?
- To ja też będę się op.....ć!
Położył się zajączek pod drzewem. Podłożył sobie jedną łapkę pod głowę i wymachuje nóżką. Przebiega drugi zając:
- Co robisz zając?
- Opier....m się.
- A to tak można?
- A nie widać?
- No widzę, widzę! To ja też będę się opier...ć!
Położył się zajączek koło pierwszego zajączka. Leniuchuje. Podłożył sobie jedną łapkę pod głowę i macha nóżką w powietrzu. Nagle zza drzewa wychodzi wilk. Zjadł jednego zająca, zjadł drugiego zająca, oblizał się. Spojrzał do góry i pyta sowę.
- Hej sowa, Co robisz?
- Opier...m się!
- A te dwa zajace też się opier.....y?
- Tak. A jakże.
Wilk chwilę pomyslał i do sowy:
- No widzisz sowa tylko Ci u góry mogą się op....ć!

Wszystkim miłego dnia i do roboty
anna_g 08:20, 04 wrz 2013

Anek - pozdrawiam na dobry dzień. Poczytałam o projektowaniu Mnie się podoba Twoja wersja 2 Ale u mnie z wyobraźnią do projektowanie to raczej kiepsko A skoro "sową" nie jestem to się zbieram do roboty choć owszem nawet chętnie bym się letko "poop...ła" w domku i ogrodzie (znaczy odpoczęła se od pracy papierkowej - i ja to mówię po urlopie )