Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

zbigniew_gazda 15:16, 15 wrz 2013

Aniu pięknie jest bukszpanowi z żurawkami.

A teraz prywata nie ogrodowa. Chcę dać białą podbitkę pod dach jak u Ciebie. Fachowcy gadają że za 3 lata zrobi się żółta. Czy to pic czy prawda?

Przy okazji miłe wspomnienie Zjazdu!

kasiek 15:21, 15 wrz 2013

Powtórze się - pieknie u Ciebie i bardzo mie się podoba naturalny styl Twojego ogrodu - te ,,pomieszanie" stylów, czasem lekki chaos a z drugiej strony o cna przemyślana kompozycja sprawia że ten ogród ma to coś. Czyli Ciebie, Twój urok, pasję, roztrzepanie, powiew świezego powietrza - z takim tempetamentem udusiłabyś się w idealnie uporządkowanym, geometrzycznym świecie.
Natura nie jest idealnie uporządkowana, wrecz przeciwnie a jednak jest pełna harmoni
Mala_Mi 15:26, 15 wrz 2013

Gardenarium napisał(a)

Wiązowi daj skarpetę z czegokolwiek, najlepiej kółko z żółtch żurawek? może?

Pomału i dojdę do wiąza.... jak patrzę na ogród ile w nim mam miejsc "głupich", do poprawy to czasami ręce opadają, ale pomalutku, pomalutku ... jest coraz lepiej, a będzie jeszcze lepiej.....

Jak wiąz urośnie większy to będzie robił cień i wtedy żurawki żółte pod nim przeżyją.. teraz jest tu słońce cały dzień..
Po drugie, ten "fragment" trawnika czyli kwadrat od wsiowej rabaty, po rabatę z różami i po linię katalpy idzie do wypalenia i zrobienia na nowo.. ale to w ostatniej kolejności..
Uprzedzam płacz i lament.. z daleka to jakoś wygląda, ale z bliska to to nie jest trawnik.. to jest zielona murawa z kostrzewy jakiejś tam, która zarasta trawnik w placki zielonej szczeciny o szerokich liściach..
Jak patrzę na tę trawę to mnie skręca... przez tę cześć trawnika to ja przechodzę nie patrząc pod nogi.. a na reszcie, gdzie kostrzewy mniej to co idę to pielę robiąc dziury w persie .. ku rozpaczy M.

Ale fajnie, że zajrzałaś... kolejny dobry pomysł do wykorzystania

Na razie robię miejsce i szukam gdzie i co przesadzić z frontu.. i czekam, aż będzie lepsza pora na przesadzanie I będzie sie robić rabata Danusiowa z cisami...

Bukszpan znając życie jak tylko sie pozbieram.. to będę go głaskać w moim ogrodzie..
Mala_Mi 15:29, 15 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Aniu, czy to wiąz Camperdownii?
Kobieto ja Twojego ogrodu nie mogę ogarnąć....tyle wnim zakątków... ciekawych rabat...nawet zapomnianych...a wrzosowisko pierwsza klasa

Tak Aniu to Camperdownii, ale ukochały go szpeciele.... ale już wiem, że ORtusa nie lubią.. pierwszy rok co ma przyrosty widoczne.... i ma liście jeszcze o tej porze... wiosną zszałerujemy szpeciele i będzie coraz ładniejszy (tę wiosnę przespaliśmy z opryskiem)
To jakiś zakątek ...

Sebek 15:35, 15 wrz 2013

asc napisał(a)

Sebuś.. jesteś miły gość Czytałam, że też coś zmieniałeś.. w wolnej chwili mam zanotowane by to sprawdzić

Fotek nie ma I nie będzie przez kilka dni, bo za kilka godzin wyjeżdżam
Mala_Mi 15:39, 15 wrz 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu pięknie jest bukszpanowi z żurawkami.

A teraz prywata nie ogrodowa. Chcę dać białą podbitkę pod dach jak u Ciebie. Fachowcy gadają że za 3 lata zrobi się żółta. Czy to pic czy prawda?

Przy okazji miłe wspomnienie Zjazdu!

Zbysiu, podbitki z tworzywa mogą sie zrobić żółte.. i wypaczają się pod wpływem temeratur.
U nas okap jest dość duży więc daliśmy blachę powlekaną z drobnego trapezu chyba T6. Przez 6 lat koloru nie zmieniła, nigdzie nie wypada i nie obwisa... prosi się by ja już umyć, ale ... najpierw rabaty ...
Mala_Mi 15:41, 15 wrz 2013

kasiek napisał(a)
Powtórze się - pieknie u Ciebie i bardzo mie się podoba naturalny styl Twojego ogrodu - te ,,pomieszanie" stylów, czasem lekki chaos a z drugiej strony o cna przemyślana kompozycja sprawia że ten ogród ma to coś. Czyli Ciebie, Twój urok, pasję, roztrzepanie, powiew świezego powietrza - z takim tempetamentem udusiłabyś się w idealnie uporządkowanym, geometrzycznym świecie.
Natura nie jest idealnie uporządkowana, wrecz przeciwnie a jednak jest pełna harmoni

Kasiu.... tyle miłych słów.... aż przytkało i zatkało ... z Kondziem się zmówiłaś czy co ???

Mala_Mi 15:43, 15 wrz 2013

Sebek napisał(a)

Fotek nie ma I nie będzie przez kilka dni, bo za kilka godzin wyjeżdżam

A gdzie Cię znów niesie???

To wrzucę co jeszcze mam z ogólnych i też wyjeżdżam.. .........od komputera...

Madzenka 15:45, 15 wrz 2013

Aniu wielkie dzięki za szczegółową instrukcję. Zatem u mnie wypadały od nadmiaru wody....
Mala_Mi 15:49, 15 wrz 2013

Rench napisał(a)

A co to takie ładne niebieskie jest ?

Ależ się naszukałam co to jest...... Pan bylinowy mówił na to ostróżka Delfik.... ale wpadłam na pomysł, że ma ofertę internetową i musi być nazwa..
Ostróżka wielkokwiatowa Delphinium grandiflorum ‘Delfix Blue’

http://www.dobrepole.pl/Delphinium%20grandiflorum%20%22Delfix%20Blue%22_-_ostróżka%20wielkokwiatowa_nlat_1356.html

Przy okazji wyszperałam nazwę tego mego astra płużącego co kwitnie październik-listopad.

Zrobiłam foto tej ostródzki.. ile ja tych stron od wczoraj natrzaskałam i jakim cudem???.. ledwo znalazłam wpis..

Program naprawczy aż sie prosi..