Mnie się podobają wszystkie jeżówki, są niewymagające a długie kwitnienie zdecydowanie sprawia, że nie może ich zabraknąć na żadnej bylinówce piękne masz Aniu kolory zabaczymy co przetrwa u mnie przez zimę
Ela, Aga, Ciocia - jeżówek mam dużo więcej niż na tych 4 fotach Tak jak pisze Aga, nie może ich braknąć na żadnej rabacie Ilość rodzajów pozwala dopasować je do każdego ogrodu
Kasiek - ścieżka już tam była, teraz tylko ją poszerzyłam i wyokrągliłam ... , dziś S walczył z drugą stroną, ale deszcz przeszkadzał Jutro jak nie będzie pasało to kończymy drugą stronę ... bo ja jestem od fugowania
Agata.. o tym samy dziś myślałam, że po 2 latach na forum i ja dorobiłam sie typowo ogrodowiskowej rabaty Złamałam się Ale dzięki forum powstało więcej rabat... bo niby wcześniej też miałam coś robić, ale nie wiedziałam co... na pewno wprowadziłam do ogrodu pod wpływem forum więcej różaneczników i azalii... posadziłam róże (miałam kilka, ale nie byłam ich fanem), zrobiłam kałużę i ciurkadło z kamieni, kupiłam serby i kurczaka na pniu, lotos i wiele innych roślin. Zaczęłam porządkować niektóre moje głupie pomysły.. Może nie naśladowałam, ale czytałam i oglądałam co mi sie podoba...
Bo niestety żurawki, trawki, hortensje, skarpetki z host, czosnki i tulipany miałam już w epoce przed i to bez żadnych inspiracji internetem..... kupowałam w sklepie i sadziłam..
O i bukszpany miałam, ale nie cięłam i były to rośliny które posadziłam i mi sie nie podobały.... a teraz dorobiłam sie duuuużo bukszpanów, żywopłotków i takich tam kuleczek Tak, choroba na bukszpany to też pod wpływem forum..
Tak sobie myję te okna i rozmyślam..... co dało mi forum oprócz wielu wspaniałych znajomych i przyjaciół.... ogród sie zmienia.. Forum to taki motor napędowy.. co prawda i bez tego działałam, ale teraz chyba jednak mam dodatkową mobilizację.......
I forum dało mi to, że nie boję sie przyciąć drzewów i krzewów, że mam bonzaje dla ubogich... że bez żalu żegnam się z niektórymi roślinami...
No i od Ciebie mi rośnie oleander i pelaśki... które spróbuję przetrzymać... normalnie bym wyciepała..