Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 18:00, 03 gru 2013

Gardenarium napisał(a)
No nareszcie jakieś moje inspiracje i zdjęcia, a nie "pinty".

Moim zdaniem nie można robić szeregu nakładających się ekranów, za dużo tego i za ciężko.

Z pintami mam problem, bo jestem antyobcojęzykowa .. a tu mam podane na tacy

No to dobre, że ekrany nakładające się nie pasują, bo do nich przekonania nie mam.. mi podoba się taka duża jedna rabata Takie duże morze kwiatów Najlepiej po horyzont..

Jak posadzę kwiaty? nie wiem, ale obwódka z bukszpanów będzie.. i tu nawet M sie ze mną zgadza
I praktyczna i porządkuje to co za nią

Idę szukać fotek z innej perspektywy..
Madzenka 18:52, 03 gru 2013

Ja powiem tylko tyle , będzie BOSKO. Każda rabata naturalna wzboga w buskzpany powala mnie na kolana. ogród VIVY też ma taki piekny płotek bukszpanaowi a w głebi angielko i jest cudnie. Obserwuję plany, widzę że najlepsi doradzają. Skoro Danusia i magnolia rządzą u Ciebie to będę podpatrywać z zapartym tchem
AgnieszkaW 19:09, 03 gru 2013

I ja podglądam i o nowych pomysłach czytam - oj, znów się będzie działo (zapewne wiosną, choć planować mus zimową porą). Pozdrawiam Aniu (schody czekają)
Bogdzia 22:26, 03 gru 2013

Znów będą zmiany? Nie posiedzisz ani chwili spokojnie? A kto bedzie wnusia bawił jak Ty wciąż zajęta jesteś????Pozdrówka .....
Mala_Mi 22:59, 03 gru 2013

Próbuję zrewizytować chociaż moich gości.. poddałam sie..

Bogdzia.... a to mało ludzi na świecie??? Jestem najmniej odpowiedzialną osobą do takich celów
monteverde 00:06, 04 gru 2013

Rench 00:16, 04 gru 2013

Tylko nie zaczynaj bombardować już teraz
Teraz nastaw cytrynówkę i odliczaj
magnolia 08:58, 04 gru 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja powiem tylko tyle , będzie BOSKO. Każda rabata naturalna wzboga w buskzpany powala mnie na kolana. ogród VIVY też ma taki piekny płotek bukszpanaowi a w głebi angielko i jest cudnie. Obserwuję plany, widzę że najlepsi doradzają. Skoro Danusia i magnolia rządzą u Ciebie to będę podpatrywać z zapartym tchem

ja tylko wcisnełam swoje 'trzy grosze'. Ekrany, czyli generalny zamysł to robota Danusi, kształty Ani, więc niewiele tu jest roboty dla mnie.
Mala_Mi 09:01, 04 gru 2013

Kochane.. aby mnie upilnować przed głupotami to każde 3 grosze są potrzebne .... bo ja jak nie robię to nie robię, a jak robię to już szybko.. i wtedy dużo nadzorców sie przyda..

Musze uciekać zajrzałam na sekundę.. pogadamy wieczorkiem.
magnolia 09:08, 04 gru 2013

asc napisał(a)

Magnolia, tam rosną dwie karagany na pniu skręconym w spiralkę.... przycinam wiosną, ale gałązki rosną w takiego rozczochranego jeża.. dalej jest migdałek na pniu.. może znajdę jaką inną fotę.. Rabata leży zaniedbana od 2 lat, bo mam ją uporządkować i ciągle robię coś innego i czekam na wenę twórczą... A rabata na której nie robiłam nic przez 2 lata jest zaniedbana, a to oznacza, że nie fotografowana Tylko pojedyncze kwiatki.. czy grupki..

a zależy Ci na nich? Jeśli robią bałagan to może warto pomyśleć że warto się z nimi rozstać- w końcu ogród dla nas spełnia rolę głównie estetyczną. Migdałek jest krótkowieczny i w większości ogrodów zdobi do końca kwitnienia, potem zaczyna się u niego pasmo chorób. Karagany na skręconym pniu?- kurczaki, nie wiem jakie to są- takie szczepione, płaczące, niewielkie? Takie małe to się zmieszczą gdzieś.