Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:49, 25 lis 2012

Karolinka..... ja też wolę wieś.. i te boso do ogrodu Dziś zaświeciło słoneczko, zrobiło się ciepło i ładnie, zabawa w moczenie stroczyków, pomyślałam wyskoczę i przetrę okno w pokoju...
Wyskoczyłam z zestawem czyszczącym, przy okazji przetarłam okno w kuchni ...... ( u mnie raz na miesiać trzeba okna przecierać..chyba od palenia w piecach węglem tak się brudzą..... porażka)... powydzierałam trochę dobra ze szklarni, stwierdziłam, że pora schować stół , krzesła i ławki.... wiec zawołałam M i pochowaliśmy... potem pościnałam trochę brzydkich badyli w ilości dwóch taczek, wycięłam słonecznik wierzbolistny....(ilość nie do określenia....duuuużo), potem rozsypałam 15 worków kory....
i robi się ciemno....
okno nie umyte.....
ot i tak to u mnie jest....
Tak zapuszczonego ogrodu to chyba jeszcze nie miałam....
Miałam dziś zwolnić......
Dekoracja z czosnku Szchuberta... wianków robić nie umiem.... więc chociaż tak...
Mala_Mi 15:57, 25 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
A ja zapraszam,Aniu! Pewnie,że wolałabym nakrywać jak dla królów,ale życie jest jakie jest,jedni żyją tak,inni inaczej.I dla tego ,,inaczej" czasami warto się postarać.
Dla 50 osób jest właściwe cateringowe przyjęcie na stojąco,ale dla 2 ....można wyjść poza sztampę.
Myślę,że rozumny człowiek doceni starania,i takie,i takie.
Nie bądź skromna,u Ciebie też było wspaniale!

Hanuś... na samą myśl, że miałabym stawić temu czoła.. uciekłabym gdzie pieprz rośnie.... w sierpniu nie zdezerterowałam (a miałam ochotę) bo ...mam przyjaciół... powiedzieli "Damy radę"..... i dali radę
Dla przyjaciół dzisiejszy storczyk.....

Mala_Mi 16:00, 25 lis 2012

majkel0326 napisał(a)
Aniu,bardzo fajne zdjęcie jastrzębia! Ja nawet wróbelka na fotkę nie umiem upolować A jastrząb to akurat mój wróg numer dwa (pierwszy to lis) za względu na moje kury Raz już jedną trzymał,ale moje psy go spłoszyły.Ale z tak bliska jak na Twoim zdjęciu nie miałam jeszcze okazji go oglądać

Maja, mnie już też zaczyna denerwować ten drań..... dziś znów przyleciał amator polować na moje ptaszki.. usadził tyłek nad karmnikami i czatował......

A tu w oddaleniu gdzie się zaczaił...

Madzenka 16:00, 25 lis 2012

asc napisał(a)
Karolinka..... ja też wolę wieś.. i te boso do ogrodu Dziś zaświeciło słoneczko, zrobiło się ciepło i ładnie, zabawa w moczenie stroczyków, pomyślałam wyskoczę i przetrę okno w pokoju...
Wyskoczyłam z zestawem czyszczącym, przy okazji przetarłam okno w kuchni ...... ( u mnie raz na miesiać trzeba okna przecierać..chyba od palenia w piecach węglem tak się brudzą..... porażka)... powydzierałam trochę dobra ze szklarni, stwierdziłam, że pora schować stół , krzesła i ławki.... wiec zawołałam M i pochowaliśmy... potem pościnałam trochę brzydkich badyli w ilości dwóch taczek, wycięłam słonecznik wierzbolistny....(ilość nie do określenia....duuuużo), potem rozsypałam 15 worków kory....
i robi się ciemno....
okno nie umyte.....
ot i tak to u mnie jest....
Tak zapuszczonego ogrodu to chyba jeszcze nie miałam....
Miałam dziś zwolnić......
Dekoracja z czosnku Szchuberta... wianków robić nie umiem.... więc chociaż tak...

Widziłam w GAPie jak taki czosnek farbą w sprayu przemalowano na czerwono i dekoracja na święta gotowa
A z robotą u mnie tak samo jest, co zaplanuję zrobię coś innego... Miałam dzisiaj kopczykować róże ale torfu nie miałam....
Syla 16:06, 25 lis 2012

Ja Aniu również trochę przystopowałam choć powiem szczerze nic nie umiem robić po mału .... Ja wszysto szybko , dlatego albo robię wszystko na raz albo nie robię nic .... To takie skajności ale cóż , ja tak mam ... Choć i tak jak nie robię nic to się strasznie denerwuję i jestem zła sama na siebie , że czas ucieka a ja ciągle nic ...... Sama z sobą nie mogę chwilami wytrzymać a co dopiero cała reszta rodziny ... No chwilami to im bardzo współczuję takie masło maślane mi wyszło ale nic i tak cieplutko pozdrawiam
majkel0326 16:21, 25 lis 2012

Ale cwaniaczek z tego jastrzębia! Wiem,że taka jego drapieżna natura,ale szkoda ptaszków
agniecha973 16:23, 25 lis 2012

asc napisał(a)

Wygląda jak wystrzelony fajerwerk. Świetny!
Mala_Mi 16:23, 25 lis 2012

kasik778 napisał(a)
Ania kapitalne zdjęcia ornitologiczne poczytałam co napisałaś o aparatach i obiektywach, weszłam na tą stronę i znalazłam aparat dla siebie, niestety jeszcze nie znalazłam gotówki na niego he he

a zdjęcia kwiczołów masz?

Mikołaja poproś o prezent.. tylko musisz być grzeczna
Ja też ma taka listę do Mikołaja.. tylko z zachowaniem trudno.....
Mala_Mi 16:27, 25 lis 2012

Marzenko ja jeszcze nie kopczykuję bo ciepło i róże maja liście, pod płotem kwitną na całego.. niech się najpierw dowiedzą, że idzie zima i pora spać... W dodatku wyczytałam w gazecie, że kopczykowanie torfem jest niewskazane bo łapie dużo wody i trzyma..... a ja już kupiłam duuuuzo torfu..... i nie wiem co z tym zrobić..... Muszę poczytać na forum i popytać się specjalistek od róż.... Torf się nie zmarnuje.... przecież nowe plany mam, tylko szkoda mi róż...
Mala_Mi 16:28, 25 lis 2012

Syla napisał(a)
Ja Aniu również trochę przystopowałam choć powiem szczerze nic nie umiem robić po mału .... Ja wszysto szybko , dlatego albo robię wszystko na raz albo nie robię nic .... To takie skajności ale cóż , ja tak mam ... Choć i tak jak nie robię nic to się strasznie denerwuję i jestem zła sama na siebie , że czas ucieka a ja ciągle nic ...... Sama z sobą nie mogę chwilami wytrzymać a co dopiero cała reszta rodziny ... No chwilami to im bardzo współczuję takie masło maślane mi wyszło ale nic i tak cieplutko pozdrawiam

Sylwia czytam Ciebie i mam wrażenie, że to pisałam o sobie ja Doskonale rozumiem wszystko...