Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

jagoda99 14:51, 06 lut 2014

Pozdrawiam jakie piekne maki oh i ah
Agania 14:59, 06 lut 2014

Czerwona choroba się zaczyna, jak ognisko niebezpiecznie się rozprzestrzenia oczekuję na maczki u siebie, kupiłam jedną sadzonkę z takim wielkim kwiatem, nasionek nie zebrałam, licząc na naturę, że siem same wysieją, jak superowo Aniu, że ty masz już takie śliczne poletko makowe, więc nasionek u Ciebie dostatek jakby co dmuchnij w moją stronę może dolecą

O tych podłogach to mi nie przypominaj nawet, moje koty latają w te i we w te, jak tu utrzymać czysty stan podłogowy, nawie nie wiesz jak moje auto wygląda, całe w ciapkach kocich łapek, oj sucho i słonecznie i umiarkowanie wilgotno jak by było, to ok

Pani gadżet taki program w TV, reklamowała, mopa specjalnie dla psich łapek, polecam nie wyobrażam sobie takiego mopika z microfibry do kocich łapek i jak to używać na kocich...........

Życzę Ci jak najszybszego zakończenia prac remontowych kochana i wypoczynku
Eve 18:23, 06 lut 2014

Anuś, piękne te maki i naparstnice

Trzymam kciuki za remont, dobrze, że masz w domu oswojonego fachowca Wierz mi, że z obcymi jest dużo trudniej żyć w remontowanym domu
monteverde 18:31, 06 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Naparstnice (i jeżówki) rozdawałam sadzonki dla wszystkich chętnych, kto chciał i kto nie chciał... niestety kolor jest loterią.... i rosną mi wszędzie.. bo ja nie pielę z uporem maniaka, wiec wszelkie siewki mają u mnie dobrze

Aniu fajnie do Ciebie wpadać, bo tu zawsze kolorowo i jest czym oczy nacieszyć pozdrawiam
gusiarz 18:36, 06 lut 2014

Aniu... niech ci bozia we wnukach wynagrodzi foteczki - no i ona ( ta trawa - owies) się mnie podobuje okrutnie podobuje - Aniu robisz cuuudne foteczki. Dziękuję za fatygę baaaardzo.

Przepiękny łan naparstnic...
Mala_Mi 18:53, 06 lut 2014

Marta - będę pamiętać

Zbysiu - u nas już po feriach, ale inne dzieci jeszcze mają.. a co do dziec to masz dużo racji, ja nazywam to "telewizyjne dzieci"..ale to wina rodziców, bo im się nie chce wyjść z dziećmi..sami siedzą w domu to i młodzież taka sama.

Agnieszka - maki rosną na dole skalniaka. Rozrastają się w pokaźne kępy wiec troch miejsca muszą mieć.. Z braku pomysłu co dalej przeniosłam je na zwykłą rabatę.... w tymczasówkę.. Myślę, że będą rosły i na zwykłej rabacie, byle nie za mokro.... Wiosną będę myśleć gdzie je dać.. bo czerwień jest dość mocna Taka typowe flamenco.. miały być strzępaiste... a są zwykłe..

AlKa.. - ja sie poddałam z tym na bieżąco... ale miło mi

Ciociu - ja tak kiedyś też podróżowałam.... że wszędzie mi było po drodze Ale miałam darmowe bilety na kolej

Pszczółko - spodoba sie spodoba.. u Ciebie będą jak na wczasach, bo u mnie to poniewierane.. docenią, że maja lepiej

Jagódka - maki piękne.. to fakt... a miały być jeszcze piękniejsze.. Maki chociaż i takie zwykle to ładne, bo reszta zakupów u tego pana.. to porażka..

Agata maki wschodnie rozrastają sie w kępę.. w tym roku zobaczysz jakie sie to wielkie zrobi. Mówią, że trzeba je po kwitnieniu dzielić.. i chyba to prawda, bo co prawda maja bardzo długie korzenie palowe, ale mój po przesadzeniu zyje i ma sie dobrze.. i z tego co zostało zrobiły sie sadzonki... W trzecim roku nie były już tak okazałe jak w drugim.. a może to po prostu mokry czerwiec swoje zrobił. Ja nie bawię sie w pielenie i zruszanie ziemi, wiec maczki powinne były sie wysiać.. i owszem było kilka siewek, ale jak na 2 sezony to tak jakby wcale się nie wysiewały... Maczki zostawiałam..tzn te makówki zostawiałam jako ozdobę. wiec miały czas sie wysiać. Lepiej je dzielić, bo od razu kwitną..

Eve - jakby byli obcy to już dawno bym miała zrobione, bo inaczej bym przepędziła na 4 strony..

Aniu Monte- kolorowo czyli to co tygryski lubią najbardziej Wysiudałam już z tego miejsca naparstnice, zostawię może kilka.. Jak przekwitały to robiło sie pusto... lepiej jak mam tu i tam..

Gusiaczu - trawa fajna, ale tak jak dziewczyny piszą.. nie wiem czy do róż sie nada.. bo ona sztywna.. a przy różach pasuje coś zwiewnego..

Zostawiam kolorki i uciekam.. wpadłam na chwileczkę..
AgnieszkaW 18:56, 06 lut 2014

Śliczne kolorki zostawiłaś, takie pastelowe, jakie lubię
paniprzyroda 18:57, 06 lut 2014

Świeże kolorki, moje ulubione
WilczaGora 19:15, 06 lut 2014

jak ja tęsknię za jeżówkami....uwielbiam i już od lat zbieram....
macham z Wilczej (wciąż spod śniegu)
gaga 19:40, 06 lut 2014

Aniu cudowne zdjęcia robisz a maki mnie powaliły