Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

BarbaraM 08:46, 06 lut 2014

Aniu,co z tą figą co u Ewy wrzuciłaś?
Jak ona zimy przetrzymuje?
Mala_Mi 09:02, 06 lut 2014

Ciepełko wystarczy od marca, a w lutym ma być śnieg... a tak będzie ekstra miesiąc ciapary... prognoza na 10 dni temperatura koło zera... Czyli zimno, mokro, buro, błotniście..... jak ciepełko od marca, a słoneczko wysoko, szybko śnieg wytopi,wysuszy i jest miodzio..
Ale chcieć a mieć.... kilka razy dziennie będziemy myć podłogi z gliny naniesionej przez psa Teraz rabaty bylinowe puste to po nich chodzi.... a tak taka fajna glina..... grrrrr

Madżen i nie płacz mi jak przyjdzie zima i ci coś popsuje w ogrodzie... chciałaś od lutego wiosny.....
A luty to ferie dla dzieci i nich maja zimę... nie każdego stać na wyjazd na narty, to niech chociaż na okolicznych górkach pozjeżdżają na sankach czy na lodowisku się poślizgają ... a tak będą gnić przed komputerem lub telewizorem..

Cioteczka, ja nie mam gdzie się schować przed syfem... bo nie mam pokoi zamykanych i oddzielnych .. nawet sypialnia jest z tajemnym przejściem do biura... miało być wejście okazyjne, a jest wejściem najczęściej używanym i nawet nie zamyka sie już drzwi. To też trzeba kiedy będzie zmienić ..

Ewa - twoi fachowcy opóźnienie załupali tylko miesiąc... a moi już łapią 2 ... chyba chcą sie na Wielkanoc załąpać.. ale szacuję, że szybciej na Boże Ciało. Obcych ochrzanisz, a swojego nie

Irena - jak ostatnio łaziłam po ogrodzie to jeszcze żył maczek.. bo z powodu anomalii pogodowych ruszył dziarsko do góry I z czerwonych , to mam czerwone orliki

Resztę pozdrawiam i uciekam od kompa..

Maczki dla Irenki (mam jeszcze łosiowe i nie wiem które są które.. bo maki już z tego miejsca przesadziłam.. zacieniały mi skalne rośliny). Kupiłam po 1 kłączu (miały być 3 odmiany, ale sprzedawca nie sprzedał mi ani jednej rośliny zgodnie z tym co kupowałam) i tak sie rozrosły już po roku. Jedyna zaleta, że chociaż żywotne..

Mala_Mi 09:06, 06 lut 2014

Tusiala napisał(a)
[

Śliczne to naparstnice z tyłu Masz ich więcej Aniu?

Naparstnice (i jeżówki) rozdawałam sadzonki dla wszystkich chętnych, kto chciał i kto nie chciał... niestety kolor jest loterią.... i rosną mi wszędzie.. bo ja nie pielę z uporem maniaka, wiec wszelkie siewki mają u mnie dobrze

Mala_Mi 09:07, 06 lut 2014

BarbaraM napisał(a)
Aniu,co z tą figą co u Ewy wrzuciłaś?
Jak ona zimy przetrzymuje?

U Pana Bylinowego rosną w gruncie... ale on ma ich szpaler i wysokie na ok 1,5-2 metry..
Tusiala 09:11, 06 lut 2014

Piękne. Dzięki jakbyś miała wyrzucić to proszę pamiętaj o mnie nie mam ani jednej
zbigniew_gazda 09:38, 06 lut 2014

Aniu u nas już po feriach na których panowała piękna zima. Mrozik był i śniegu 15 cm. Niestety nikogo z dzieciarni sąsiednich domów a i dalszych nie widziałem ani razu na sportach zimowych. Towarzystwo przesiedziało w domach przy kompach 2 tygodnie i poszło nazad do szkoły. Co za świat się zrobił. Chodzę z psem na spacery i czasem pojawi się jakiś młodzian. Ma słuchawki na uszach, kaptur i nikogo nie widzi.
agniecha973 09:46, 06 lut 2014

Ania, w jakich warunkach masz maki? Widzę skalniak, czyli bardzo sucho? Zakupiłam kilka na all u znajomego pana M i dumam nad miejscem.
AlKa 09:51, 06 lut 2014

Jak to dobrze poczytać że nie tylko ja zmagam się z remontem. Teraz na tapecie sypialnia, ale gniazdko mus mieć Jakoś plany ogrodowe na tym cierpią. Przydały by się dodatkowe godziny gratis.Czasu mało ale do Ciebie i Madzen zaglądam co by w miarę na bieżąco być
Pozdrawiam Aniu
malgorzata_s... 10:56, 06 lut 2014

Anuś wiem że ona nie całkiem biała ta aksamitka. pampasowa w takim razie w grunt posieję i zobaczymy Rzeszów wiem że po drodze Kiedyś usiłowałyśmy przekonać z koleżanką eMów że nad morze przez Zamość też można więc i do Zielonej Góry przez Rzeszów też można
Pszczelarnia 11:05, 06 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

mają u mnie dobrze

Może i u mnie tym Twoim się spodoba.... .