Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 09:53, 20 lut 2014

Ola - irga i trzmielina odpada...tak jak i żurawki... zimą ptaki tam robią masakrę.. i nie zostaje się ani jeden listek To musi być coś co zanika na zimę, albo jakiś krzak co zrzuca liście na zimę..

Aniu_g - Jaki mas piękny głos..... o la, la... a jarzębiny mam 3 w ogrodzie Wiec w razie problemów sercowych mam do kogo sie udać Tylko mój głos do śpiewania się nie nadaje

Małgosiu - fobia pstrykania fotek dla kfiotków przeszła na wnusia Dokumentacja musi być

Pszczółka - mi żal wszystkiego... ale widzę, że albo ładny ogród, albo ładny busz... efekty sadzenia co popadnie i gdzie popadnie... Moja estetyka i eMa estetyka nie idą czasami w parze
Ciemiernikom daj czas.... te na pierwszym zdjęciu to ciemierniki Nigra które kupiłam w Biedronce rok temu, daleko im do kępy tej co na drugim foto... ale urosną.. Ta kępa to PRETTY ELLEN WHITE..... tu ją pokazywałam (widzisz.. nauczyłaś mnie jak to robić.. dzięki.. ) ciemiernik

Dorota - Polski biegun ciepła jest w Tarnowie lBiegun ciepła, a mi do Tarnowa 70km, a Tobie ponad 200, i ja bardziej na południu Wiec owszem Polska pd-wsch jesteśmy, ale ...... klimat mamy nieco inny.

Kasiek - jak tam twój japoniec.. muszę sprawdzić... za krótkie nóżki i nie wyrabiam po wątkach. U nas względy ekonomiczne odpadają, bo nie palimy w piecu Ranniki sadziłam z uporem maniaka i nigdy mi nie rosły.. dopiero te od Hanusi rosną A są to najwcześniejsze kwiaty, nawet szybsze od krokusów botanicznych. Ranking najszybszych to przebiśniegi, ranniki, krokusy botaniczne, irysy żyłkowane, wczesne narcyzy i krokusy wielkokwiatowe, wczesne tulipany......

Ula - admirationy bardzo wolno rosną.. ja mam swoje już 6 lat i są to małe kulki..coś koło 0,5m, ale zadarniające tu odpada Ale może na kulki sie skuszę

Gierczuś - u mnie po angielsku też się nie da Jak przeszedł z opozycji do moich rabatek i nasadzeń, to jak ekonom, lepiej pamięta ode mnie co gdzie jest..

Aneta - mój mnie rozwalił na łopatki, jak przyleciał i kazał nakryć przed zimą coś co zapomniał jak sie nazywa, ale zapamiętał że zabezpieczałam zawsze.. a było to 2 lata temu..chodziło mu o lewizje.. ale już ich nie zabezpieczam, uciekam od roślin które trzeba okrywać.. bezproblemowych jest tyle, że nie muszę dokładać sobie roboty

Ewa - no to Cię wnusio zagiął.. a tak swoja drogą coś mu takiego zrobiła??? Ale takie hasła najlepiej sie pamięta

Agata - Odpowiedziałam.

Madżen - to moja wiosna Twoją wyprzedziła... sadź botaniczne krokusy i będziesz mieć też ja wcześnie, jak Gabrysia. Wielkokwiatowe są ładniejsze, ale startują ponad 2 tygodnie później.

Martek - buziam mocno

Bogdzia - u ciebie biegun zimna... prawie jak Suwalszczyzna Ale za to jaki las masz za płotem... a ja druty .... ale walczymy..... zobaczymy.. jeszcze nic straconego..

Bociek - ja sie pogodziłam, że akacja tu będzie rosła.. ale ... nie jako wielkie drzewo... bo to rośnie błyskawicznie szybko. Szkoda, że tu nie posadziłam tej różowej... byłaby piękna różowa kula co kwitnie całe lato.. ale kto mógł przewidzieć.. Ta jest biała i kwitnie tylko raz.. i tak jak mówi Danusia.. biały kolor w ogrodzie dużym sie gubi... muszę palcem pokazywać na akcję, bo nikt jej nie widzi że kwitnie W zeszłym roku zrobiłam jej tylko 1 zdjęcie.... a to oznacza, że nic ciekawego

Mala_Mi 09:55, 20 lut 2014

alinak napisał(a)
Ale miałam zaległości ...ale cóż życie nie będzie czekać ...wnuk marzenie Anka .....robisz juz coś w ogrodzie , bo ja leciutko zestopowałam ,czekałam na mocne zapowiedzi wiosny i SĄ .
wszyscy trąbią że zima nie wróci , jutro kosze wrzosy i oprysk .krokusy u mnie z przodu już kwitną a tył jeszcze śpi

Alina - ja też nie wierzę wiośnie, ale do końca lutego zapowiadają temperatury na plusie, jakieś lekkie przymrozki w nocy... chyba też wylazę do ogrodu i zacznę działać. Ale ziemia jeszcze zimna i po nocy przymarznięta.. jakieś kosmetyczne wycinki co gorsze...
Tusiala 11:07, 20 lut 2014

Ja niestety też lubię takie "chabezie"? I jarzębinę mam i akację - tylko, że różową. Mąż też pilnuje żebym nic nie uwuwała
Celina 12:03, 20 lut 2014

Byłam i wczoraj i przedwczoraj. dzisiaj już robię do Ciebie klik

Fotka rodzinna -samo szczęście
Jeden z moich 'maluszków" dzisiaj kończy 29 roków!!!, jak to możliwe??!

Powoli nie nerwowo zaczynam coś tam dłubać w ogrodzie, ale raczej bez pośpiechu. Może jeszcze zima przywalić. Chociaż wolę -nie
hanka_andrus 13:41, 20 lut 2014

A moje pierworodne dziecię w tym roku 49. Szok, jak to szybko te dzieci rosną
viva 13:54, 20 lut 2014

Aniu, w sprawie ożanki odpowiedziałam u siebie. Nie dodałam jeszcze, że jak nie chce Ci się bawić z doniczkami w domu to może po przechłodzeniu wrzuć nasiona do szklarni. Powinno być dobrze.

Ziemia jeszcze zmarznięta ale suchelce już wycinam
Pszczelarnia 13:59, 20 lut 2014

Ania, jak akacja duża wyrośnie to zapewniam Cię, że to badyle afrykańskie się nie zgubi. Ma bardzo egzotyczny pokrój. Za płotem sąsiedzi mają zagajnik (ja też mam 3 akacje) a ja mam dodatkową pracę, wykańcza inne rośliny (sucho). I bardzo się sieje. Zapach obłędny i chmary pszczół. I bądź tu mądry i szukaj złotego środka.

Basia_1987 14:22, 20 lut 2014

Aniu, troszkę późno, ale gratuluję wnusia!!Jak podrośnie będzie hasał po ogrodzie, będzie miał jak w raju hehe
jagoda99 15:02, 20 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Na dobranoc.. mam już cały miesiąc...

Pozdrawiam Cie Aniu
Najpiekniejszy widok jaki mozna sobie wymarzyc
Bedzie taka mala gadula pewnie po babci hi hi hi
Sliczne malenstwo niech zdrowo rosnie
Pszczelarnia 15:06, 20 lut 2014

Ale ten Maluszek zapatrzony w Babcię. I kołyskę ma świetną - proszę przekazać Mamie Maluszka uściski ode mnie.