Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bea 20:13, 07 mar 2014

U nas takich ciemierników nie ma i barankowych wianków też.

butterfly 21:04, 07 mar 2014

Nie no Anek, ty zawsze jakieś mega kwiatki wynorasz
Gdzie?
Justyna 21:22, 07 mar 2014

Aniu, tyś królowa krokusowa i iryskowa!
Nigdy w prywatnym ogrodzie nie widziałam takich łanów. Podziwiam
Brawo, brawo, rozwijasz się kompozycyjnie
Mirella 21:32, 07 mar 2014

Zaglądam, ale pogoda mnie dołuje
butterfly 21:52, 07 mar 2014

Jeszcze ci zimno Aniu?
ja własnie dobiłam się Zuzką.... majtki można odwirować....
Mala_Mi 22:02, 07 mar 2014

Z planem naprawczym.... ileś stron..... jak każdemu odpiszę... to kolejne 5... i znów będzie, że dużo.... i Magda musi cofać i cofać...
Trochę rewizyt zrobiłam.... i więcej dziś nie zdołam.. .. musicie wybaczyć... teraz na konkrety odpiszę
Dziękuje za uznanie dla mojej robótki.. ale wiem, że to zasługa grupy krwi.. wyczytałam u Gierczusia..

Ciemierniki jutro posadzę.. tera tylko wrzucone.. ale pada deszcz i zimno.. za zimno na grzebanie nawet w donicach.. wiec dziękuję za uznanie dal ciemierników wrzuconych byle jak.. piękno się jak widać samo broni.. Jak je zobaczyłam... to wiedziałam, że bez nich do domu nie idę.. starły sobie na zewnątrz i wołały kup mnie... a pojechałam tylko po prepitety do wianka..

Wianek będzie taki i na Wielkanoc... przypnę tylko baranki .. wianek u mnie też musi być wesoły bo po to on jest, aby rozweselić W domu będzie wianek od Justyny z ogrodowiska, mam do niego sentyment i nie przeszkadza mi ,że trzeci rok będzie ten sam... czyli zając z jajami Dlatego Ewa, u mnie świat nie ma, ale przymiarka już jest..

Pogoda jest do niczego.. zgadzam sie z Wami.. nawet w domu mi zimno..... słońce strajkuje na całego..

Stokrotki to ładne kwiaty.... Kasik nie wybrzydzaj.. u nas stokrotek i innych kwiatów typu bratki jeszcze nie ma w sprzedaży..

Aneta - ogrodniczy z krzewami i drzewkami na razie sie otwierał.. a ciemierniki na giełdzie rolnej, gdzie sprzedają kwiaty doniczkowe i cięte.. oraz warzywa.. Beata Motylku - na Lubelskiej na giełdzie rolnej, jak się wjeżdża to sklep jakby na wprost.. na samym końcu.. stoją na zewnątrz.

Beata - wianków też u nas nie ma, bo nie ma na to mody.. ale spinki z barankami daje sie kupić.... było trochę fajnych ozdóbek światecznych, aż trudno było sie zdecydować..

Justyna - dzięki za komplement... ale królowe są małe i duże.. a ja jestem MI

Motylku - zimno mi jak diabli, a temperatura w domu 22 stopnie, a ja cała okutana jak na zimnicę.. w nogi zmarzłam i w ręce..Śpię w ciepłych skarpetkach.. a na głowie mam polarowy kaptur.. Jakoś nie mogę sie sprężyc do ćwiczeń... pies musi być tam gdzie ja.. a ja przy psie nie mogę nic robić, bo mnie uspokaja... a tak wogle to mi sie nie chce..

Do jutra... niech już się zrobi wiosna..
monteverde 22:21, 07 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
A przed chwilą popełniłam wianek.... nie jest to mistrzostwo świata absolutne... ale biorąc poprawkę, że sama robiłam i bez norania inspiracji.. tylko co w ręce wpadło w sklepiku.... to wianki ma Ogrodowisko, wianek mam i ja. Jestem praktyczna.. to z jednego wianka będzie również wersja wielkanocna...
To wersja codzienna.. i proszę zwrócić uwagę na kolor... RÓŻOWY.. ten którego najbardziej nie lubiłam... a wielkanocna z doczepianymi barankami

Podkład stary, kwiatki po 2 zł, zielone gałązki po 80gr.. rolka wstążki 9,50 (będzie na kilka razy), filcowe baranki na spinaczach 10,50 Cena nie powala na kolana, a radocha jest

Detale

Przepiękne duże ciemierniki, gzie takie ladne kępy sprzedają Aniu wianek wyszedł bardzo ładnie i wersja świąteczna też fajnie wygląda, widać, że z wiosną dostałaś twórczych skrzydeł pozdrawiam serdecznie
agata19762 22:48, 07 mar 2014

piękne te ciemierniki

Aniu każdy pretekst jest dobry ...nawet dzień kobiet
Agacia 23:22, 07 mar 2014

To i ja się rozejrzę za cierpiętnikami
Pozdrówka, bez odbioru
Mathildis 23:31, 07 mar 2014

Och mała Mi
Twój ogród po nocach mi się śni,
tu piękne rosną trawy
i cudne bukszpany.
Krokusów Twoich łany
są niczym perskie dywany.
Jeżówek masz bez liku
i wielki basen w którym robisz fiku miku.
Przepiękny jest ten wiosenny wianek
a przed Wielkanocą wskoczy na niego uroczy baranek

Bardzo mi miło, że pomimo planu naprawczego,
znalazłaś chwilkę by zajrzeć do ogrodu leśnego...
Byś nie musiała szukać dla siebie wierszyka
wklejam go do Twojego ogrodniczego dziennika.

P.S.Wierszyk napisałam
zanim P.W. przeczytałam