Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mariusz 21:28, 29 kwi 2014

Ponownie coś znalazłem, spójrz proszę na tego orlika, przyjechał z jeżówkami, może to blue barlow bądź jego siewka https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=122#post_9
malgorzata_s... 21:41, 29 kwi 2014

Aniu nie było mnie tylko jeden dzień i zaginęłam w gąszczu wpisów u ciebie Nadrobiłam częściowo
Buziam wieczorowo
Mala_Mi 22:24, 29 kwi 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, zerknij do Marioli - dwa ogrody na 136 str. Zobacz Jej tiarelkę, chyba inna niż Twoja.

Basiu, u Marioli od dawna zachwycam sie jej tiarelką.. jej inna.. są różne odmiany tak jak i żurawki... tylko oczywiście mniej ich jest.. moje tiarelki z jednego miejsca wyrzuciłam, bo pchały mi sie na rodka Alfreda... a resztę pies zmasakrował.. ledwo odrosły i znów je rozkopywał... wyglądało jak w śmietniku... ale trochę posadziłam pod jodłami.... i za rok pokażą co potrafią... i rok temu kupiłam inna odmianę, ale są malutkie..
A te moje tiarelki to sercolistne... najpopularniejsze..

Mala_Mi 22:26, 29 kwi 2014

Rench napisał(a)
Zaglądam na bieżąco
Moje iryski jeszcze w lesie.
Między nami jest tylko 50km odległosci i ok 2 tygodnie róznicy w kwitnieniu, chociaz moja wisteria wygląda podobnie,ale to wyjątek potwierdzający regułę
Orliki od ciebie też sa ogromniaste

Renia, iryski z grupy pumila i na skalniaku, gdzie mają słońce cały dzień to kwitną, reszta nawet pąków nie ma..
A orliki to bezporblemowe są... uważam, że czasami aż za wielkie rosną.. szkoda, żę te pełne tak nie szaleją..
Mala_Mi 22:27, 29 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)

parocja perska ... !!! ... ja zwariuje ... wynorać takie cudo ...

i koniecznie ale to koniecznie musisz wyjaśnić Kazimierzowi zwanemu pieszczotliwie Kazkiem , że w ogrodzie gdzy rzecz dzieje się w oddalonym od tętniącego życiem rynku to nie mówi się o "zadupiu" tylko o urokliwym zakątku !!! ... no to sobie wyjaśniliśmy

Przeczytałam.. śmiał sie bardzo
Mala_Mi 22:29, 29 kwi 2014

Mariusz napisał(a)
Ponownie coś znalazłem, spójrz proszę na tego orlika, przyjechał z jeżówkami, może to blue barlow bądź jego siewka https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=122#post_9

Odpowiedz u Ciebie.. i to siewka, ale WINKY BLUE & WHITE DOUBLE
Mala_Mi 22:53, 29 kwi 2014

Marzena - nie mam pracy to wykańczam co nie skończone ... przynajmniej czasu nie marnuję . I mniejsza złość

Aneta - zmęczenie to zdrowy objaw

Mariusz - wisteria wykorzystuje brak zimy Muszą być jakieś pozytywy z anomalii klimatycznych ..

Bawarka - może być i szk...e dziś pięknie grzało i nie mam nic przeciw Po południu niestety się obraziło i kropiło deszczem, straszyło burzą, ale grzmiało tylko w okolicy.

Jagoda.. kawę odłożymy na jutro..bo prąd mi ukradli... a kuchenka i czajnik elektryczny..było u suchym pysku.

Zeta - krowa która dużo ryczy mało mleka daje...

Bociek - odmachuję łapkami

Agata - burza to jest i to co jakiś czas...ale nie w robocie...dziś cały dzień mieliłam ziemie w łapkach i oddzielałam..zielone, prawie przekompostowane i dobre.. wiaderko.. i roznieść po ogrodzie... nudne to było..

Pola - plany już prawie skończone.... teraz kosmetyka i metr sześcienny zdartej darni do obrobienia.. zrobić z tego jakaś rabatę ... i .. kosmetyka.... czyli walka z chwastami i drobne duperele.

Julka - ja sie po prostu motywuję, bo nie zawsze mam czas na ogród.. do tej pory prawie go nie miałam. wszytko zaczęte i nic nie skończone

Karola- mi w szklarni poparzyło liście lotosów.. normalnie zostawiam drzwi otwarte, ael synuś układa kostkę pod szklarnią i drzwi są zamknięte ..

Ciocia - specjalnie dla Ciebie dziś nic nie wrzucam, a z odpisywaniem sie streszczam

Hogata 23:45, 29 kwi 2014

Anka gdzie kupowałaś tulipany andżeliny czy jakoś tak.. te co z niezapominajkami tak bombowo wyglądają, bo u mnie jakieś nie teges one są
barbara_kraj... 00:47, 30 kwi 2014

Aniu, wstawiłam fotkę z kwitnącą tiarelką, tą od Ciebie
Margarete 00:49, 30 kwi 2014

Wpadłam, poczytałam......pośmiałam sie, nacieszyłam oko.........i ne mam siły na komentarze bo padam.
Lece do łóżka ! Dobranoc ! Zostawiam pozdrowienia i buziaki !