Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 10:12, 11 maj 2014

monteverde napisał(a)

Hahaha, dobre a u mnie dopiero listki rozwija a gdzie mu do kwiatów, ale są śliczne no i ten orlik takie wyprostowane kwiatki, u mnie zwieszone, rzuć nazwą pozdrówka

Kielichowiec kwitnie już od dawna..

Orlik z kolorem limonkowym to AQUILEGIA VULGARIS - ORLIK POSPOLITY 'WHITE DOUBLE' orliki warto przycinać po kwitnieniu, wtedy mogą zakwitnąć drugi raz... i dobrze znoszą półcieniste rabaty, u mnie nawet w cieniu rosną bez problemu i kwitną równie pięknie, i dłużej.

Ten miał być 'Clementine Blue' ... ani Klementyna, ani Blue..... e-clematis nie popisało sie .... ale Rubensa przysłali ładnego A biały orlik też ładny..... więc nie reklamuję... najprawdopodobniej jest taki jak powyżej

Ten orlik najbardziej oblegany przez pszczółki niestety nie znam odmiany..

Juzia 10:22, 11 maj 2014

Mój Żon też się śmiał że....Maja gotuje cud...
EdytaB 10:39, 11 maj 2014

Witam - zachwyciły mnie Twoje kaliny, i chyba sobie takie sprawię.Mam tylko zwykłą roseum ale z nią radzę sobie poprzez cięcie więc i te pewnie można tak prowadzić.
Pozdrawiam, podglądam i proszę o więcej fotek bo tu na forum to produkt baaaardzo oczekiwany

ana_art 10:56, 11 maj 2014

nie przejmuj się, zaproszą Ci jakiegoś Piotra Kucharskiego(mój M się śmiał) , widziałaś Pani tylko gołąbki zawinęła swoją drogą to trochę dziwnie wyglądało... bo gdyby Pani gotowała to ja bym zrozumiała albo nawet ktoś 'nieznany' wówczas byłoby bardziej naturalnie.
Mala_Mi 11:17, 11 maj 2014

agata19762 napisał(a)

Aniu czy one też się wysiewają jak zwykłe....??????
piękne są !!!!!!!!!!!!

Sieją się.... pokazywałam jak jeden wyrósł nad oczkiem przy strumieniu, a rosną pod szklarnią na wsiowej rabacie, byłaś to wiesz jaka to odległość Jednego przekopałam bo sie wysiał i wyrósł na wielkiego za skalniakiem. Pełny granatowy.. siewka... ale kępa o średnicy ponad pół metra skasowana przez eMusia przy koszeniu... zaczepił się o kamienie i wpadł dupskiem w środek orlika... wiec jak nie pies, nie kot, to eMuś robi spustoszenie...
A to do przekopania.. kokorycz się rozrosła i zarosła miniaturowe hosty... i zong... bo gdzie je przenieść?? Rabatę trzeba poszerzyć... Pod kokoryczą są takei hostki jak na pierwszym planie, nawet ich nie widać.. taki ze mnie znawca bylin..... że sam posadzić sobie nie umiem

A tu kępa lnu zniszczona przez... winnych nie ma, nikt się nie przyznaje..

Mala_Mi 11:21, 11 maj 2014

agata19762 napisał(a)

Aniu czy uchowasz siewki werbeny i orlików jak bys miała wyrzucać oczywiście ...co ??????

Zmieniam zasady rozdawnictwa... i zaczynam robić jak Alinka.. dam łopatkę i sobie kop.... a w przypadku siewek orlików i werbeny to sobie dziub..... kiedy będiesz?? Wtedy Ci przygotuje trochę malotek w doniczki.. bo to jest taka dizubanina a trzymać nie chcę długo w doniczkach...bo trzeba podlewać, a to ostatnia rzecz jaką chce mi się robić.. a wyrzucić szkoda, a zostawić tak nei mogę bo wszytko zarośnie.. orliki potrafią i pół metra średnicy zająć, werbena nie mniej.... zaraz ci pokarzę ile mam werben na rabacie.. lecę zrobić foto..
Kasiek 11:23, 11 maj 2014

Aniaaaaaaa! I zrob jeszcze fotooooo kloooonika !!!! Pliiiisssss No jak juz jestes na ogrodzie....to tak wiesz...przy okazji...
anna_g 11:26, 11 maj 2014

I czym tu się najpierwej zachwycać Zdecydowanie uśmiechniętym buziakiem Muminka i Babci...
Orliki cudne te pełne - limonkowe i nie tylko A bzyczki to i u mnie latają bez przerwy ale i tak się schowają zanim im strzele fotkę. Wczoraj przy rodku było ich chyba ze sto ... a ja i tak miałam problem... Więc zrobić takie fotki jak Twoje to jednak sztuka NO chyba że Twoje bardziej się lubią focić Buziaki niedzielne
paulina_wero... 11:40, 11 maj 2014

Codziennie po kilka stron do nadrobienie, nie wyrabiam ale Ty nie zwalniaj jest wspaniale
Sebek 11:46, 11 maj 2014

U Ciebie jak zwykle bujnie A zeszłoroczna rabata wygląda jakby wszystko tam co najmniej 3 lata rosło