Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

barbara_kraj... 23:33, 01 cze 2014

Różanka niesamowicie dorodna
Co za środki odżywcze w tej Twojej glinie, że wszystko do nieba rośnie?
O katalpie nie piszę nic, bo wiesz, że mi się bardzo podoba.
weronika77 00:32, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiek - dylematy poczytałam... a nawet coś wiećej niż dylematy Kurka.. siedzę tylko u siebie i już godna zleciała.. grrrr

Kupiłam w zeszłym roku na wyprzedaży zdechłe kłącze piwonii... i zakwitła Jest śliczna..

Aniu,ja kupiłam w sklepie ogrodniczym żółtą Prima Verę, i zakwitła jak Twoja, pojedyncze płatki różowe i żółty środek...czy tak miała wyglądać żółta? Ale ładna jest.
monteverde 00:40, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

No... by pasowało... ale już się boję...

Rose de Resht niestety nie zachwyca... w pąku brzydka...

Jak się rozwinie to ładna, ale kwiat jakiś nietrwały.... nie powala na kolana, ma ostatnią szansę w tym roku by się poprawić.. jak nie pójdzie na allegro..

aniu w tym roku i moja RdR ma takie kuse pąki ja przypuszczam, że to od zimna, w tamtym roku byla zupelnie inna a przed Rosą w żurawkach to jaka róża? pozdrówkapiwonia śliczna nazwy nie znasz?
Nikita 01:12, 02 cze 2014

Aniu, śliczna ta twoja różanka...też mi się taka marzyła, ale przecież te moje paskudy mszyce natychmiast by się nią zainteresowały...w tym roku przeprowadzają jakiś kumulowany atak na mój ogród...już trzeci....
Buziaki przesyłam
Madzenka 06:49, 02 cze 2014

Roża RdR zachwyca, ale ja żałuje, że ni kupiłam Heidi Klum..
malgocha1960 08:51, 02 cze 2014

Aniu,jak zwykle można pozachwycać się twoimi nasadzeniami,pieknie w każdym zakątku.
ana_art 10:04, 02 cze 2014

Ania mam taką samą piwonię tą różową z żółtym środkiem, w tym roku ma 12 pąków, ale z racji tego, że pada to obawiam sie że nie ujrzę ich w pełnym rozkwicie...
Margaret_ka 12:02, 02 cze 2014

Aniu wpadam na chwilkę, by ogromnie podziękować Ci za szczery, konkretny wpis u mnie. Jesteś Wielka.

A Twój ogród to dla mnie magia. Róże kwitną przecudnie.
anna_g 13:21, 02 cze 2014

Anek - buziak za info o omomiłku Dobra wieść, że nie trzeba go tępić Pozdrawiam na dobry tydzień
anna_g 13:26, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak ma 4 to lepiej bo od razu będzie większa... i mam nadzieję, że Aurea i szczepiona, bo te rosną pięknie, a reszta to taka rosochata
Ja jestem zachwycona katalpą i nikt mi nie powie, że to brzydkie czy grymaśne drzewo.. przeżyło kilka wichur.. połamało inne drzewa a ona stoi.. ale faktem jest , że ma trochę osłony z jodeł.. ale już mus ja przycinać , bo kolejnej wichury z taka koroną nie przeżyje.. i potem te kwiaty..... storczyki na drzewie.. a potem te fasolki...a i jak Muminek podrośnie to super drzewo do zabawy z powodu poziomych gałęzi..

I dziękuję za nazwę .. teraz to już musi rosnąć.. zaraz lecę ja pooglądać... trzeba ochrzcić wirtualnie Acha... katalpy nie lubią komary... i chyba faktycznie, bo robiłam testy czy pod nią gryzą... a był rok komarowy... w tym roku tfu, tfu tfu... ani jednego nie widziałam..

Nie wiem czy grymaśna ale brzydka to ona na pewno NIE jest. Jest cudna. A jak jeszcze antykomarowa to już calkiem ideał Hmmm... może gdybym sobie taką posadziła na środku ogrodu to byłby plus - bo i parasol od deszczu i od komarów i przyjemne miejsce na siedzenie, i ochrona od słońca no i cały ogród zagospodarowany bo ten parasol to by mi zajął niezły kawał ogrodu Pięknista.