Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 17:27, 05 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Anek, jak Twój ogród się zmienił, normalnie Anglia jak nic

Agnieszka... ogród jako tako to się nie zmienił.. tylko wsiowa przemeblowana, ale tam doszły tylko nowe piwonie w miejsce tego czego było za dużo.. a reszta to to co było, tylko poukładana część inaczej...

I druga różanka.... dziś muszę zajrzeć czy twoje róże kwitną Ją poszerzyłam.. i wcale nie widać że szersza, bo znów tam ciasno.... niewychowane te moje rośłinki, bo albo zdychają, albo rosna jak gupie. I katalpa w tle... ten kolor.. bosko

hanka_andrus 17:27, 05 cze 2014

Ta róża Emshom mnie urzekła do tego stopnia,że ją kupię na jesieni.
Milka 17:29, 05 cze 2014

Fajne te ,,kaczki"
Mala_Mi 17:29, 05 cze 2014

mira napisał(a)
I po co ja wlazłam w małej przerwie do Ciebie ? głupota coby poczytać o zakupach i bodziszkach np. no po co? zwłaszcza, że jutro mam być w Rzeszowie i może może się uda i w drodze powrotnej zachaczę o bylinowego
tak sobie myślę że wnet całe ogrodowisko będzie mialo od Ciebie jakąś roślinkę
dziękuję za otwarte drzwi zapewne kiedyś zajadę, a Ty pamiętaj, że mój ogród na zachód masz blisko trasy - choć u mnie to malizna ale nie szkodzi zawsze popaplać można

Mira, bo chodzi o paplanie, i najlepiej w okolicznościach przyrody

Byłaś u mnie 2 lata temu jak kwitły piwonie .. może pora znów w tym czasie... na kawusię w porcelanowych filiżankach .. z róży oczywiście..

Mala_Mi 17:38, 05 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Ta róża Emshom mnie urzekła do tego stopnia,że ją kupię na jesieni.

Haniu, to potfffór rośnie .. jak zima nie przymrozi pędów, niby można ciąć.. ale wtedy nie jest taka ładna.. i nie pachnie.. Ale nie wszytko musi pachnieć..
Jest cudna, raz tylko mi złapała mączniaka.. raz od 2008 roku. Nie kopcuję na zimę, wiec kiedyś jakiś krzew mi wymarzł lub myślałam że wymarzła... nie wiedziałam, że róże odbijają od korzenia i wyciepałam.. Ale mieliśmy -30 i zero śneigu przez sporo dni.. wiec nie ma czemu sie dziwić..
To 1 krzew nieprzesadzany i został sie za szklarnią.. by sąsiadce nie szpecić do końca widoków.. szerokość 3 metry, wysokość ponad 2...
Ale ja jej wogle nie tnę , tylko to co przeszkadza lub zmarznie.. a kwitnie od samych mrozów... kwiaty są w śniegu Na przerwę latem jak inne róże..

Moja ulubiona róża bez dwóch zdań

Mala_Mi 17:39, 05 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Fajne te ,,kaczki"

Kaczki dziwaczki... gonię do ogrodu.... a wieczorkiem u Was pozagladam tu i tam..

Bo my pracowite pszczółki som..

agatanowa 17:49, 05 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

I widoczek sprzed chwili

Widoczki miodzio
agatanowa 17:49, 05 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

To wszystko złocień różowy...Chrysanthemum coccineum.. mam w trzech kolorach...

No ładnie, a powiedz mi jak ma się złocień do jastruna właśnie? Gapię się w grafiki wujka googla i nie wiem, czym jedno od drugiego się różni (poza liściem). Bo ja mam całe kępiszcze, ale chyba to drugie

Zresztą teraz też wiem, ze mam złocienia chyba. Jesli złocienie mają liście jak marchewka. U mnie był tak stłamszony w buszu przez 3 lata, że jeden kwiatek mam. A druga roślina nie wiem, czy się przyjmie, niedawno wszak wyłuskałam ją z gąszcza. Mam bladoróżowego złocienia (hehe sprzeczność w nazwie), jeśli w ogóle to złocień. Ja go do tej pory nazywałam "marchewka".

agatanowa 17:53, 05 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

To stipa Wysiana w zeszłym roku z nasion przez Motylka "Baterflaj" Beatkę. Szczerze darowana bo rośnie pięknie Koło ławki też mam stipę i ona jest mniej wzniosła.. m...

i co, normalnie zimuje?
gierczusia 20:05, 05 cze 2014

Noo to ja musze koniecznie tę stipę nabyć .. Już nie popuszczę

Wiesz ,że dziś czytałam artukuł o drzewach do małych ogrodów i tam była katalpa ???.. Jak zobaczyłam Twoją , to sobie pomyślałam o autorze

Mammo , jak dobrze ,że nie kupiłam ..przeca by mi cały ogródek zarosła

Buziaki ...