Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

agata19762 09:17, 07 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jak jest to nawóz dla roślin kwasolubnych , to można .

Ania mam florovit do roślin kwaśnolubnych,
nie byłam pewna...dlatego pytałam
popcorn 09:57, 07 lip 2014

Ale piękne rybki!! i liliowców moc i ta pomponella z lawendą.. cudnie u Ciebie, Aniu! Buziam!!
Dorota123 14:31, 07 lip 2014

Piękne kwiaty, jak zwykle Kolekcja liliowców imponująca. Pozdrawiam z wakacji.
mira 14:38, 07 lip 2014

Coś do zdjęć lilii się dokopać nie mogę ale taki upał że mam problem
u mnie liliowce te przesadzone na jesieni jakieś marne a jeden nie przesadzany wogóle nie zakwitł - zresztą inny też
w Wojsławicach rosną w pełnym słońcu a w opisach że do półcienia też dobre zaczynam się przekonywać, że liliowce to byliny słońca

też tak masz ?
kasiek 21:45, 07 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Kasiek - nagana z wpisaniem do akt.. eMusia trza było dowieść do mnie.. mój by go jakos na nogi postawił A jak nie, to by na trawce poleżał.. Być tak blisko mnie i nie dać znaku i nie zajechać... no po prostu FOCH Z PRZYTUPEM. A koniczynkę byś sobie wzięła To mnie wnerwiła... tak blisko i nie zajechać..

No nie tup bo dziure w podłodze narobisz! A foch do Ciebie nie pasuje, prędzej nerw

Do Ciebie z moim Emem się nie jedzie - bo ogrody go nie bardzo interesuja a do Ciebie nie mozna wpaść na chwilę. Masz ogród do kontemplacji, poza tym coś mi się wydaje że pogadanka między nami mogła by trochę potrwać
Dlatego ten wyjazd pozwolił mi obczaic droge i stwierdzam ze łatwo sie jedzie.
Kiedy Ci kręcą Maję? Bo jak troche dychniesz to zabieram Aganie ze soba (która szaleje na punkcie Twojego ogrodu) i wpadamy do Ciebie
Nie bój nic, Twojego ogrodu Ci nie odpuszczę !

Mala_Mi 22:39, 07 lip 2014

Gierczuś, dopiero teraz odpowiadam.. permanentny brak czasu... mi wakacje nie przysługują Do Twego mikro oczka .. filtr raczej nie wchodzi w rachubę Ja mam jakieś 25 metrów sześciennych wody... wrzuć jakie rośliny wodne co filtrują wodę... w ciurkadełku nei mam niczego, tylko pompa co podaje wodę na kamień.. kamienie już do wyszorowania.. ale .. poczeka.. i zakupiłam sobie 2 hortki na kiju..tzn dostałam w prezencie.. cieszę sie Bo mam rozpustę w ogrodzie.. troche gimnastyki było gdzie posadzić ale som Jak u Ciebie Lece zamieszać dżem.......

Edit.. jedna hortka tu upchnięta

Fotki wczorajsze.. dziś nie było czasu..

Dzięki BOgusi odkryłam Żelfiks... dżemy idą szybciej Agrest zrobiony i kończy sie porzeczka czerwona... ładnych krzaczków w liliowcach już nie ma.. jutro może wiśnie....
Mala_Mi 22:46, 07 lip 2014

kitek81 napisał(a)

dziś zobaczyłam i mi się przypomniało, że w zeszłym roku kupiłam rozwary tylko bladoróżowe, a w sobotę w ogrodniczym widziałam o takim kolorze, jak u Ciebie-to może sobie w tygodniu dokupię fajne są

Kitek.. są fajne Tylko póxno startują i trzeba oznaczać gdzie rosną by nei wypielić
Drug dzień upałów.. tak duże, że nawet dupcię do basenu wsadziłam.. nie szło wytrzymać..
roślinek nikomu nie wysyłam, bo się ugotują i nie dojdą ..

Jest masakra
Nic tylko kałuża... a w niej lotos ma 6 pąków
Mala_Mi 22:48, 07 lip 2014

alinak napisał(a)
Anka zostaw wszystko i wpadają nad soline. jesteśmy do czwartku

buraki. nie uciekną

Buraki jeszcze rosną

A nad Solinę nie pasuje w tym terminie.... zapraszam nad kałużę Małej Mi lub balię Było w niej całkeim przyjemnie.. woda +28 stopni
Nad Soliną lawendy nei ma, a u mnie jest

Mala_Mi 22:57, 07 lip 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Aniu dziękuję ...
Pracę i Ty i M znajdziecie na pewno...mówię Ci to ja. Cztery lata temu i Ja i mój M straciliśmy oboje pracę (pracowaliśmy w jednej firmie), trwało to rok nim się pozbieraliśmy i się udało. Zdradzę Ci tajemnicę że wyszło całkiem nieźle. Proszę się nie "poddawać, nigdy w życiu:.
Trzymam więc mocno kciuki za pomyślność w tej materii.

Jest drobny szczegół.. kilkadziesiąt lat różnicy... niby nic przy wieczności, ale dużo przy innych rzeczach.... wykasowałam moje rozważania, bo .. to nie te forum..

Zostańmy przy kwiatkach.. Lankony na upale szybko przekwitają .. szkoda

GorAna 22:58, 07 lip 2014

Aniu zapraszam na błyskawice