Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

JulkAd 11:15, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Po dyskusji z Ewą policzyłam ile mam odmian jeżówek.. myślałam że malutko... na razie doliczyłam sie 33..... niektóre są po kilka sztuk.. Boziu.. mam majątek w jeżówkach
I tak sobie dziś myślałam, czy nie wyciepać róz.. i nie posadzić jeżówek.. nie chorują, długo kwitną, nie kłują, nic nie trzeba z nimi robić.. wiosną ściąć i pozamiatane.. a róże to kapryśnice... jakoś lubię je ale u innych..... niewykluczone, że jeszcze tak zrobię.. niech mnie mocniej wnerwią..

Aniu z tym majątkiem to święta racja, ale nie tylko w tych jeżówkach majątek masz...zlituj się nad różyczkami...wiadomo, że kapryśne czasami (znaczy siem chorujące), ale różankę masz cudną....szkoda by było....buziolki na niedzielę
Bogdzia 11:42, 17 sie 2014

E tam , nie skasujesz róż, przecież u Ciebie glina to gdzie bedą lepiej rosły??? Miłego dnia. U mnie dzis powczasowy dzień wnusiowy.
ana_art 14:00, 17 sie 2014

oooo co ja czytam o różach.... przypominam Ci że pokazywałaś mi miejsce gdzie powstanie nowa różanka
ewsyg 15:05, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Krysiu - jak ładny tak i .... kręciołka..

Agata - bo sami nie wiemy co sie może przydać i do czego Z pewnoscia będzie to fajny element do zabawy

Ewa - wszystkie jeżówki już pokazałam... a te w pąkach jak tylko sie rozwiną pokażę..

No właśnie o nie mi chodzi a konkretnie o Supreme Cantaloupe. Mnie ona się podoba, trzyma fason. Ona jest podobna z formy do Secret Romance, Secret Joy. Ja póki co mam 1 sadzonkę na testowanie, ale chyba ją w przyszłym roku dokupię. Jeżeli chodzi o róże to wstrzymaj się jeszcze. Ja początkowo też chodziłam koło nich jak koło jeża, ale do nich trzeba dorosnąć. Aniu, daj sobie czas.

ewsyg 15:09, 17 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Po dyskusji z Ewą policzyłam ile mam odmian jeżówek.. myślałam że malutko... na razie doliczyłam sie 33..... niektóre są po kilka sztuk.. Boziu.. mam majątek w jeżówkach
I tak sobie dziś myślałam, czy nie wyciepać róz.. i nie posadzić jeżówek.. nie chorują, długo kwitną, nie kłują, nic nie trzeba z nimi robić.. wiosną ściąć i pozamiatane.. a róże to kapryśnice... jakoś lubię je ale u innych..... niewykluczone, że jeszcze tak zrobię.. niech mnie mocniej wnerwią..

Jeżeli chodzi o jeżówki to podpisuje się po tym co piszesz. Żadnych chorób i żadnych robali i długo kwitną. Jedynie co to trochę papau i wilgoci. Prawie bezobsługowe. Takie rośliny lubię najbardziej
agata19762 21:54, 17 sie 2014

Aniu ta jeżówka przy oczku naprawdę gigant,
pamiętam jak zastanawiałaś się co to za siewka
gierczusia 22:12, 17 sie 2014

Anek ... Sorry ja nieczasowa ostatnio

Ale melduję sie

Wylukałam barona i secret glow ..przecież Anuś to zdjęcie namięszało mnie w głowie i nakusiło do kupna jeżówki i mam je u siebie w inspiracjach ( psttt tak po tajniacku bez Twojej zgody )
Ale rozumię ,że to o wysokość rośliny chodzi..żeby nie była zbyt wysoki tylko kwiatuchy wystawały znad barona .. Dostałam śliczna różową green eye..możesz kuknąć jak znajdziesz chwilę i ocenić

Ilość 33 rodzaje jeżówek przyprawiła mnie o szybsze bicie serducha ..Bożeszzzz , aż tyle .... A potem się dziwimy, ze u Ciebie zawsze tak ślicznie

Muminek.ajjjjj..to Aparat .. Widać to coś w Jego oczach .. Zadraszczam okrutnie .. Choć dobrze ,że On trafił na taką Babcię jak Ty , bo tu dodatkowych baterii trza

Katalpa po przejściach i operacji..trzymam za nią kciuki .. Żeby dała radę

Ściskam gorącoooo i bardzo dziękuje
mira 11:02, 18 sie 2014

ale się opisałam o jezówkach i o różach i o naparstnicy - i wyleciało brr

więc siewki naparstnicy są - buziaki
jeżówki wieloletnie są ?
a róże nawet historyczne hehe
i marmolada mi się podoba
hej
Ewa_w_ogrodzie 13:53, 18 sie 2014

Dziękuję za odpowiedź o tojeści. Już wyrzuciłam z rabatki przed domem, zamieniłam na hortensje i żurawki. Będę pamiętać żeby pouszczykiwać po podrośnięciu mam dużo floksów, więc będę też na nich to testować. Niech żyje Ogrodowisko, nigdzie nie wyczytasz tyle mądrości ogrodowych co tu!
Pszczelarnia 17:03, 18 sie 2014

Specjalistyczne operacje przeprowadzacie w ogrodzie. Cycki mus zmienić jak piszesz (pomarańcz), żeby pasowały do fallicznych, tj. falujących nasadzeń naprzeciwko.

Jak to róże wyrzucisz? Ani mi się waż.

Wyrzuć te "nietenteges". Mnie Szekspir denerwuje już na maksa, John Long też.
Zamawiam Cover'y - utrzymujesz zachwyt nad nimi?