Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Krys 19:53, 16 sie 2014

Aniu Feliks jest zaje cudny pozdrawiam
agata19762 21:38, 16 sie 2014

Aniu widzę, że kamienie się przydały
ewsyg 22:45, 16 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ja sie nie zastanawiam nad supreme, ja mam już kupione i nawet wczoraj posadziłam.
Zmartwiłaś mnie tym pokładaniem się, bo reklamują, że jest sztywna. Moje jeszcze w pąkach, to wrzuciłam zdjęcie z internetu.. pierwsze lepsze bez zzstanowienia, a że nie mojego autorstwa to musiałam podać źródło.
Niezależnie od tego robiłam tu zakupy i nawet sporo ale w 2011 roku... w tych zakupach były żurawki, ale kupowałam też w innym źródle.. i żurawki prawie wszystkie padły... wiadomo z jakiego powodu. Ale nie wiem w któym źródle był wsad żywy.. na wszelki wypadek zrezygnowałam z każdego ze źródeł. Poza tym wszystkie rośliny do tej pory żyją i mają sie dobrze, nie narzekam. Z internetu najczęściej sadzonki są małe, dlatego wole kupować osobiście. Mam swoją szkółkę bylinową gdzie jest duży wybór, po drodze jak gdzieś jadę też odwiedzam wszystkie jak leci.. wolę towar pomacać.

A tak wogle to już nic prawie nie kupuję, bo nie mam gdzie sadzić..

Moje Superem maja bardzo sztywne łodygi...

To czekam na zdjęcia Twoich jeżówek
Mala_Mi 00:09, 17 sie 2014

Magda -

Madżen - trzeba ograniczyć, bo ... na nic już czasu nie starcza Zima dłuższa niż lato, wiosna i jesień.. pocieszam się, że będzie co oglądać Nawet swoje foty chętnie obejrzę jeszcze raz

Sebek - urosną, nie bój żaby.. przesadzisz jak będą większe.. ja przesadzam już spore... dziś też kilka przekopałam.. uchowały się duże, szkoda było wyrzucić.. bo nie ma to jak samosiejki

Mala_Mi 00:13, 17 sie 2014

Krysiu - jak ładny tak i .... kręciołka..

Agata - bo sami nie wiemy co sie może przydać i do czego Z pewnoscia będzie to fajny element do zabawy

Ewa - wszystkie jeżówki już pokazałam... a te w pąkach jak tylko sie rozwiną pokażę..

Idę spać.. dziś było pielenie za jodłami... czyli tam gdzie mój wzrok nie sięga... trochę porosło.... jedne bok 60m opielony.... teraz kolejne... ale nie jutro i nie pojutrze... pieleni na czworaka.... masakra.. mus podciąć gałęzie w jodłach...
Mala_Mi 00:36, 17 sie 2014

Po dyskusji z Ewą policzyłam ile mam odmian jeżówek.. myślałam że malutko... na razie doliczyłam sie 33..... niektóre są po kilka sztuk.. Boziu.. mam majątek w jeżówkach
I tak sobie dziś myślałam, czy nie wyciepać róz.. i nie posadzić jeżówek.. nie chorują, długo kwitną, nie kłują, nic nie trzeba z nimi robić.. wiosną ściąć i pozamiatane.. a róże to kapryśnice... jakoś lubię je ale u innych..... niewykluczone, że jeszcze tak zrobię.. niech mnie mocniej wnerwią..
boguslawa_ma... 08:49, 17 sie 2014

Aniu zaglądałam tylko do ciebie i podczytywałam,a dziś napiszę,
jeżówki piękne masz, mnie te zwykłe różowe zjadły ślimaki
A co do róż to masz racje
Wnuczek zuch,pierwsze skałki już zaliczył-mały zdobywcaPozdrawiam
popcorn 09:12, 17 sie 2014

Róże chcesz wywalać? No foch normalnie!! Pracochłonne są, ale jaki efekt! A u Ciebie też sporo tego wywalania by było, te duże krzaki to byłoby wyzwanie...
33 odmiany jeżówek? WOW
Wysiewają Ci się jakiekolwiek inne poza zwykłymi różowymi i białymi??
Próbowałam i nic z tego..
pozdrawiam!!!
Gabrysia_ 09:18, 17 sie 2014

Anek,33 odmiany jeżówek? ...zrób takie zestawienie w wolnej chwili,które polecasz ,no i oczywiście fotki
Róże mnie nie kuszą,ten etap już za mną,ale jeżówki bardzo

Miłej niedzieli
Madzenka 09:48, 17 sie 2014

Jak wywalisz różbe to będzie foch, ogólnoogrodowiskowy