Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 20:37, 22 wrz 2014

Karola - cudne te świecznice z hohlą.. tylko gdzie ???? Mały koncept mam i może go wdrożę, ale będą potrzebne radykalne przetasowania i trochę out... do Grahama rozlpenica na nowa rabatę może iść.. będzie miejsce pod świecznice. Jeszcze tylko parę innych bylinek.. out...

Luki - jak widać wyżej, brakuje pomocy ... a ja jestem uparta i niezdecydowana I taki chomik co wszytko zbiera.. i wszystkiego żal

Miła - to szukamy razem, tylko każda u siebie Na razie znalazłam foty z czerwca ... znalazły się w czeluściach zapomnienia

Julka - ja jestem typ co woli sam sporty uprawiać niż oglądać.. ale dobry pokaz na światowym poziomie to warto i pooglądać

Haniu - słonka brak, ale chociaż przestało rzucać żabami... depnęłam w trawnik i woda po kostki... ale chciałam foto moich trytom zrobić.. a nogi mokre

Sebek - też się zastanawiałam czy Katowice i spodek jeszcze jest

Mirka - widziałam dzieci jeżówkowe.. jedna zakwitnie, powinna zdążyć.. za rok będzie las A następny rok rozdajesz dzieci do adopcji ...

Anita1978 20:40, 22 wrz 2014

Super, że ekipa zebrana! Ale będzie super!
P.s. Wiem, że ciagle mówię super....ale to po prostu super.....:/
Mala_Mi 20:59, 22 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Z opóźnieniem czytam i podsumowując dodam, że podoba mi się kreatywność i pracowitość jako główne hasła działalności ogródkowej.
Jestem na etapie rozbierania kompostu. Jesienny głód ziemi.

Może vernonię wiosną ukorzenisz z sadzonki zielnej?

Wernonię z sadzonek zielnych wyczytałam że szansa na 10%. Z jednej sadzonki szkoda ciąć... niezastąpiony nasz kolega forumowy już kombinuje jak przyciągnać od Szmitów.. a jak nie to będę prosić Justynkę A jak sie nei da kupić, to będę robić sadzonki zielne, a co? może sie uda

Nie zazdroszczę pracy z kompostem... to nie zajęcie dla filigranowych kobiet.. ale może dlatego filigranowe bo robią męskie roboty

Pobiegłam dziś zrobić foto trytomy, bo masz tę jesienną.. Kupiłam wypasiona sadzonkę za 6 zł... ale ta trytoma to malutkie ma kwiaty, cienkie listki, zupełnie inna. Moja wiosenna to kwiatostany olbrzymie i liście też. Może chcesz sadzonki na skarpę.
Teraz zakwitłą moja jednym kwiatem i jest on malutki... ale i tak widać różnicę.
Najchętniej bym jedna kępę zlikwidowała i posadziła te mniejsze, wtedy okres kwitniecia sie wydłuży.

A to moje z czerwca, jedne są niższe z kwiatu, a drugie wyższe.. ale wyglądają tak samo.

A to nowy nabytek za 6 zł. Cały w pączkach

Mala_Mi 21:03, 22 wrz 2014

Juzia, Dorcia, Anita, Tess.... macham.. fotek więcej nie ma.. nóżki zmoczyłam i uciekłam do domciu.
Foto mojej trytomy z zeszłego roku.. to ładniejsze W tym roku było mocne ciecie lisci na wiosnę i .. nic sie nei stało.

anula_wn 21:15, 22 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Jaju ja nie lubie kosmosów..... Chyba nienormalna jestem...

polubisz...poczekaj
Pszczelarnia 21:47, 22 wrz 2014

Kompost to lekka sprawa. Gorzej z pracami kamieniarskimi.
AgaAga 22:37, 22 wrz 2014

Mała Mi wiem że masz dobre serce oraz ogromny potencjał ogrodowy więc bardzo proszę zajrzyj pod mój czerwony domek - potrzebuję pomocy

oczywiście innych ogrodowiczan również zapraszam
Donia72 23:02, 22 wrz 2014

Aniu, wyczytałam, że pozbywasz się werbeny. Czy Ty ją wysyłasz?czy trzeba osobiście się zgłosić?
AgnieszkaW 23:20, 22 wrz 2014

Anek, brak czasu normalnie na wszystkie wątki, ale już prawie na bieżąco u Ciebie jestem, w końcu to jeden z moich ulubionych jest Trytoma jesienna to nie tak do końca tylko jesienna, wyobraź sobie, że ta moja limonkowo-kremowa jesienna kwitła mi wiosną, potem miala bardzo króciutką przerwę (z miesiąc) i znowu kwitnie jak szalona od lipca. Niedawno jedną(kwitnącą) sadzonkę podzieliłam na pół, przesadziłam w upał i...dalej kwitnie Ona lubi mieć sucho. Chcę mieć więcej sadzonek, ale mus poczekać, aż te się rozrosną, by je znów podzielić Buziaki posyłam
Mala_Mi 23:39, 22 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Aniu, wyczytałam, że pozbywasz się werbeny. Czy Ty ją wysyłasz?czy trzeba osobiście się zgłosić?

Wysyłam za zwrot kosztów przesyłki.. ale czy jest sens o tej porze??? Chyba że ja przetrzymasz potem w domu, bo wysłać mogę tylko nie kwitnące.. kwitnące maja 1,5- 2 metry