Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 21:36, 21 wrz 2014

Justyna napisał(a)
Co to jest żółta hohla? Nie znam takiej rośliny.

Wydaje mi się, że Vernonie widziałam jeszcze u Szmita, ale to musiałby ktoś sprawdzić mieszkający blisko.

Wygooglałam, u Szmitów jest.. ale oni nie wysyłają A odległość 420km .. i kiepskie drogi..

http://www.szmit.pl/p/?co=oferta&lang=pl&show_group=Vernonia&group_pol=wernonia&sort=4

JEDNYM OKIEM W TELEWIZJĘ PATRZĘ ...
Mala_Mi 21:40, 21 wrz 2014

Ja mam odętkę różową.. ma za mokro i za ciemno, słabo rośnie, wiec chcę wywalić, a posadziłabym świecznice.. jedną o brązowych liściach i jedna zieloną mam w krzakach... tylko co pomieszać, by jeszcze hohla sie wpasowała na pierwszy plan.. będą roszady na zeszłorocznej rabacie na 100%.
Justyna 21:51, 21 wrz 2014

Piękna hohla ze świeczką

Będę u Szmita w październiku. Jak będzie, mogę Ci wziąć Vernonie.
A może akurat będzie na festiwalu w Woj. Zobaczymy.

A swoją drogą, to myślę, że warto abyś się tam kiedyś wybrała na wycieczkę. Spodobałoby Ci się. To największa szkółka w PL, a ogród pokazowy jest liściakowo-bylinowo-trawowy, czyli taki jak lubisz/masz. To miejsce, które zaspokaja potrzeby, nawet tak obeznanych ogrodników jak Ty.
ana_art 21:52, 21 wrz 2014

Mala_Mi napisał(a)

Wygooglałam, u Szmitów jest.. ale oni nie wysyłają A odległość 420km .. i kiepskie drogi..

http://www.szmit.pl/p/?co=oferta&lang=pl&show_group=Vernonia&group_pol=wernonia&sort=4

JEDNYM OKIEM W TELEWIZJĘ PATRZĘ ...
a to że na stronie jet to wcale nie znaczy że na miejscu również... przekonałam się już kilka razy
Justyna 21:52, 21 wrz 2014

ana_art napisał(a)
piękne to zestawienie, już przeleciałam wzrokiem po moim areale gdzie cóś takiego może być, ale porażka nie mam miejsca... mam jedną świecznicę w ziemi a druga w donicy i od miesiąca zastanawiam się gdzie ją wcisnać... biedny los małodziałkowca...

Też tak mam, już kilka razy skanowałam ogród w poszukiwaniu miejsca i jeszcze nie znalazłam. Ale zima długa, przede mną jeszcze wiele skanów
ana_art 21:57, 21 wrz 2014

Justyna napisał(a)
Piękna hohla ze świeczką

Będę u Szmita w październiku. Jak będzie, mogę Ci wziąć Vernonie.
A może akurat będzie na festiwalu w Woj. Zobaczymy.

A swoją drogą, to myślę, że warto abyś się tam kiedyś wybrała na wycieczkę. Spodobałoby Ci się. To największa szkółka w PL, a ogród pokazowy jest liściakowo-bylinowo-trawowy, czyli taki jak lubisz/masz. To miejsce, które zaspokaja potrzeby, nawet tak obeznanych ogrodników jak Ty.
A kiedy będziesz?
To prawda o czym pisze Justyna bywam u nich często bo lubię połazić i się pogapić, a jak jest jeszcze spotkanie to można liczyć na przemiłą oprowadzkę samej Pani Joanny. NO tylko że ja mam w miarę blisko.
muszę tylko pamiętać by jechać ostrożnie bo ostatnio dychę na tej trasie 'zdobyłam' ...
ana_art 21:59, 21 wrz 2014

Justyna napisał(a)

Też tak mam, już kilka razy skanowałam ogród w poszukiwaniu miejsca i jeszcze nie znalazłam. Ale zima długa, przede mną jeszcze wiele skanów
hahah w moim skanie znalazło się np miejsce na rutewkę i już wiem co będę wiosną robiła
Justyna 22:06, 21 wrz 2014

Nie wiem jeszcze, między 1-7.X będę na północy, zobaczę kiedy uda mi się wyskoczyć.
Tak, Pani Joanna jest przesympatyczna. Zawsze jak jestem, to idę jej szukać i wyciągam ją na pogawędkę. Życzliwa i mądra kobieta.
Jestem tylko indywidualnym klientem, a zawsze zaprosi na ciacho, pogada, przedostatnio sprezentowała mi ambrowca.
Przemek mi pisał ostatnio wieści (był na zjeździe, mieszka blisko), że mają fajne nowe floksy rosyjskie, krwawnice, jarzmianki no i moje ulubione rutewki. Już się nie mogę doczekać odwiedzin
ana_art 22:15, 21 wrz 2014

ale kusisz!!! a ja taka skora na pokusy mam jeszcze jedno drzewo do kupienia i wiem że mają... a na zieleni to życie mieli taką cudną kompozycję z hortensji i rutewki... a i ostróżki śliczne do tego...
też indywidualnym jestem, a pamiętam jak nam kiedyś w sobote po zamknięciu otworzyli jak przyjechaliśmy po brzozy.
Tess 22:18, 21 wrz 2014

Kurde, myślałam, że wątki pomyliłam, aż musiałam tytuł sprawdzić.

Świecznicę czekoladową i ja mam na liście.

Aniu, też mecz oglądam i strasznie się denerwuję.